Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515

Адли можеби си замина но оваа сезона добивме друг вистински Миланинста.
Се повеќе и повеќе ми се допаѓа ставот и карактерот на Абрахам.
Нека фати голови да дава, колку и да го сака Милан ако не го работи она за што е платен ништо работа...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.824
Поени од реакции
6.529
Каква плачипичка, па нормално бе цереп што друго да бараме освен трофеи??

Ме заболе мене колку приходи, растови и други небитни ствари иматат зацртано за оваа сезона, без трофеј сезоната е 0.

Веќе имаме две 0 по ред да видиме оваа сезона што ќе постигне "европскиот" Милан.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.212
Поени од реакции
14.482
Во поинаков контекст е изјавата. Ја извадија од контекст жабарите, за да има по што да плукаат поврзано со Милан и да продолжи лошата атмосфера околу клубот и покрај победата во дербито.

А критиката беше кон политичарите, администрацијата, луѓето што се главни во фудбалската федерација и лигата, кои ги користат медиумите за да ги заштитат со постојани напади и создавање некои проблеми, контроверзи околу клубот. Нема некој од САД да им кажува што треба да се прави во Италија, да ги критикува, да се менува систем кој им носи пари, моќ, па уште и Американец да им кажува за фудбал, плус ни во клубот нема многу Италијанци, ни фудбалери, во спортскиот сектор, воопшто не се дел од нивните шеми, а не плаќаат ни новинари (ова би требало да го сменат).

Па од каде дојде онаа глупа истрага, во време кога бараа партнер во клубот, кој ќе послужи и за градење на стадионот, а плус беше искористена и за милион други глупи теории во медиуми?! Токму од тие што не се задоволни од тоа како работи Милан, што не ги ферма и е спремен дури и клубот да го "извади" од Милано, поради тамошната администрација.

Потоа фановите, кои нормално дека не се задоволни од резултатите и сакаат тимот да освојува титули, се закачуваат на тие приказна и се оди само подлабоко и подлабоко.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.123
Конечно да се израдваме и ние еднаш пичката во газо да ја ебам.
@Io Sono Interista ај пушти ме сега во таа темата серија мерија а, малце да ве подупам
Ако ни кажеш како може да се изведе болдираното, ќе те пуштам. Отсекогаш сум сакал да знам. :D

Ова иде на моја сметка, одбанирај го :pivo2:

Последно уредено:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.545
Поени од реакции
4.030

И ова агентиве ти се на каде дува ветерот натаму тераат.
Летоска тврдеше дека има огромен интерес за Бенасер особено од Арабија но сепак немаше никаква официјална понуда за него,сега кога неговата кариера во Милан и општо е под знак прашање сакал да остане во Милан :facepalm:
Милан згрешија требаше многу порано да се ослободат од него.

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.607
Поени од реакции
1.165
Go gledam rasporedov do reprezentativnata pauza,se otvora prilika za Fonseca da ja stabilizira situacijata,petok igrame so Lece koi denes otpadnaa od kupot i se vo mnogu losa forma (voglavno igraa so rezervi),potoa so Leverkuzen koj ima pekolno derbi so Baern vikendov taka da sigurno nema da se stedat,potoa so Fiorentina ke imame 2 dena poveke za odmor za razlika od niv koi igraat vo cetvrtok.
Mali detali koi mnogu znacat vo vaka zbien raspored,koj protiv kogo igra vo prethodnata utakmica i kolku dena odmara kako sto vidovme protiv Inter vprocem.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Потенцијал и квалитет 10/10 ама фокус 1/10 му ебам тоа летаргичниот напушен сурат го вадат во 88 и пак мрчи нешто

За Абрахам бев ептен голем скептик ама супер делува за сега, борбен гризе цело време. Заедно со Мората и составот што го извади против Интер делува добро, ама некако тенки изгледаме во нападот (само Јович на клупа) да игра цело време со двајцата тешко

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.212
Поени од реакции
14.482
Уште ова и сум завршил со дербито, а и не поврзано само со дербито, туку и со тоа што следи.

Прво, не е важно дали имаш два напаѓачи, доколку придонесуваат дефанзивно како ретко кој во тимот. Се враќаме на тоа дека најважно е какви карактеристики имаат фудбалерите и каква улога ќе добијат. Можеше да играме и со пет дефанзивци, а дефанзивно да делуваме лошо.

Леао мора да научи да биде тимски играч, доколку сака да биде фудбалер на врвно ниво. Ретко кој тренер ќе го трпи да игра ваков фудбал, каков што тој си замислува, а го доупропасти и Пиоли. И не е проблемот само во извршување на дефанзивните задачи и офанзивно не разбира најдобро што значи фудбал.

Што е до дефанзива, се гледа и дека не разбира, плус недостаток на навики, желба.

Кој тренер и клуб ќе прифати фудбалер поради кој ќе трпи целиот систем, а притоа уште не докажал дека е светска класа, а е во најдобри фудбалски години. Да игра константно како феномен, што би кажале Италијанците, па да правиме и друг муабет. Можеби би поминал во Реал, но мора да си Мбапе?! Други и да го земат, нема многу да го трпат и ќе му дадат некоја споредна улога со тек на време, доколку не се прилагоди или ќе заврши после сезона-две во Саудиска Арабија.

Ако сака да игра озбилен фудбал, мора да научи да биде тимски играч, нема потреба до ниво на Милер, но може барем како Грилиш (пред да почне да се пијанчи и да крене раце од фудбал), кој во Сити пристигна како фудбалер кој игра за себе и е главен во Астон Вила, до фудбалер кој се прилагоди и своите карактеристики ги стави во служба на тимот.

Имаш милион екстра талентирани крила, општо офанзивци, кои се прилагодуваат на систем .

Ако можат Салах, Сака, Вирц, Мусиала, мора и Леао, доколку има нешто во главата.

Kajgana Shop

На врв Bottom