Окафор, еден од оние играчи што никако не ми е јасно зашто седи на клупа. Сме имале такви повеќе низ поновава и постарата историја кои биле "предобри" за да греат клупа.
Една сезона помина како резерва, уште една така ако истера, веќе нема да е истиот играч у секој поглед. А искрено сеуште го сметам за играч што може да експлодира. Да, лани имаше повреда и нормално, доаѓа во потешка лига и тн и тн...
Она што е најбитно од вчера и неколкуте подготвителни натпревари што успеав да ги пратам. Милан е истиот оној од лани, играта е иста тотално, и очекував дека ќе успеат да земат некој по храбар и радикален тренер како Де Зерби на пример, они се одлучија за Фонсека, што ми е ист таков зихераш и пичкица како Пиоли ќелавицата.
Одбраната е лоша и од тоа нема бегање.
Милан ми стана ептен тиња, од причина што многу ретко било какво засилување не се пушта од одма во длабокото, него тоа иде спорадично и споро... И ради таа пракса, многу од играчите се губат и пари се фрлаат безвезе. Кога планираат да направат новиве деби ? Во Октомври, кога веќе сезоната е во полн замав ?
Ептен аматерски, и нешто што ми иде на живци со декади веќе... Салемакерс лев бек никад повеќе... оној беланова го доминираше.
Е вакви лабави текми ќе не коштат многу на крај, а ќе ги има неколку сигурно... Шампионски тим... иди бегај. Уште од прво коло бе влагање и газење они ко пичиња манекенски...
Но сепак, немам очекувања воопшто, кој и да дојде, ја заебаа работата со Фонсека... Може ќе има краткорочно некој успех, не викам не, ама долгорочно (2+ сезони), ова беше пукање у колено.