Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.550
Поени од реакции
4.038
Премногу хаотично без идеја и сигурност во играта.
Фонсека поставува рандом играчи на рандом позиции.
Но сеуште е рано да се критикува и потребно е време Фонсека да се запознае со ростерот и играчите за да го извади максималното од нив и да одлучи што е најдоброто за тимот.
Не знам за вас но мене веќе почна да ми недостига Пиоли.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Добро е другари.
Милан одвај извади нерешено со големите Торино, Саше уште пишува хвалоспеви за Пиоли а ние ја испишуваме јубилејната 5000 страница на темава.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Честитки на 5000 страница другари, до 10000 да видиме барем уште 2 скудета и лига на шампиони :pos:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.826
Поени од реакции
6.530
Томори, Тиав и Калулу не смеат да постојат у тим што тврди дека сака "титули".

Тиав е толку преценет играч, мувла.

Кога Тео Хернандез ти е најдобар дефанзивец у тим се знае колку е саат, прајм Мурињо да дојде пак со овие играчи секоја полушанса може да ни дадат гол.

За оваа сезона спас гледам ако овој србинов се претвори у прајм Видич па со Тео да ја стегнат бар таа лева страна.

Од Бразилецот не очекувам ништо посебно у одбрана, не знам каков апгрејд ќе биде на Калабрија у дефанзива.

Или да смени формација Фонсека, што исто така не ми се верува.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Томори, Тиав и Калулу не смеат да постојат у тим што тврди дека сака "титули".

Тиав е толку преценет играч, мувла.

Кога Тео Хернандез ти е најдобар дефанзивец у тим се знае колку е саат, прајм Мурињо да дојде пак со овие играчи секоја полушанса може да ни дадат гол.

За оваа сезона спас гледам ако овој србинов се претвори у прајм Видич па со Тео да ја стегнат бар таа лева страна.

Од Бразилецот не очекувам ништо посебно у одбрана, не знам каков апгрејд ќе биде на Калабрија у дефанзива.

Или да смени формација Фонсека, што исто така не ми се верува.
Со Рома во Лига Европа кога стигна до полуфинале против Манчестер цело време играше 3421 нешто што во Милан ради Леао и другите крила би можело да биде 343 и доста офанзивна игра имавме тогаш.. кај вас во таква формација само за Пулушич нема соодветна позиција и тој највеќе може да изгуби од таква формација

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.550
Поени од реакции
4.038
Ibrahimovic:"I decide if the market is closed or open.The market ends when I say it ends".

После оваа изјава се знае кој има најголем кур во Миланело.
До крај на Август ќе донесат уште еден играч но прво треба да продадат 2-3ца.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Со Рома во Лига Европа кога стигна до полуфинале против Манчестер цело време играше 3421 нешто што во Милан ради Леао и другите крила би можело да биде 343 и доста офанзивна игра имавме тогаш.. кај вас во таква формација само за Пулушич нема соодветна позиција и тој највеќе може да изгуби од таква формација
Пулишиќ без проблем може во тие формации да игра десно крило ама Леао мислам највеќе ќе се изгуби во такви формации 3421 и 343 што дури мислам дека и Окафор подобро би се снашол од него :D Тео од друга страна ќе искине ако има поголема слобода во напад, а и Саелемакерс би добил така многу поголема шанса на десната страна. Со 3ка во одбрана секако и Калулу би морал да остане

Инаку Мората ни е прав погодок, мислам ако малку се стабилизираат крилава без проблем ќе оди накај 25 гола сезонава
Рејндерс мора да биде стартер, Алексис никако на лев бек веќе, Јович само од клупа 20-30 минути тоа накратко за вчерашнава утакмица

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Окафор, еден од оние играчи што никако не ми е јасно зашто седи на клупа. Сме имале такви повеќе низ поновава и постарата историја кои биле "предобри" за да греат клупа.
Една сезона помина како резерва, уште една така ако истера, веќе нема да е истиот играч у секој поглед. А искрено сеуште го сметам за играч што може да експлодира. Да, лани имаше повреда и нормално, доаѓа во потешка лига и тн и тн...

Она што е најбитно од вчера и неколкуте подготвителни натпревари што успеав да ги пратам. Милан е истиот оној од лани, играта е иста тотално, и очекував дека ќе успеат да земат некој по храбар и радикален тренер како Де Зерби на пример, они се одлучија за Фонсека, што ми е ист таков зихераш и пичкица како Пиоли ќелавицата.
Одбраната е лоша и од тоа нема бегање.
Милан ми стана ептен тиња, од причина што многу ретко било какво засилување не се пушта од одма во длабокото, него тоа иде спорадично и споро... И ради таа пракса, многу од играчите се губат и пари се фрлаат безвезе. Кога планираат да направат новиве деби ? Во Октомври, кога веќе сезоната е во полн замав ?
Ептен аматерски, и нешто што ми иде на живци со декади веќе... Салемакерс лев бек никад повеќе... оној беланова го доминираше.
Е вакви лабави текми ќе не коштат многу на крај, а ќе ги има неколку сигурно... Шампионски тим... иди бегај. Уште од прво коло бе влагање и газење они ко пичиња манекенски...

Но сепак, немам очекувања воопшто, кој и да дојде, ја заебаа работата со Фонсека... Може ќе има краткорочно некој успех, не викам не, ама долгорочно (2+ сезони), ова беше пукање у колено.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Окафор, еден од оние играчи што никако не ми е јасно зашто седи на клупа. .
Затоа што немаат тренериве муда да го седна стомилионскиот Леао на клупа, го напраеја недопирлив... Искрено ја би го ротирал на вакви изданија, играш лошо една и наредна си почнуеш од клупа...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Она што е најбитно од вчера и неколкуте подготвителни натпревари што успеав да ги пратам. Милан е истиот оној од лани, играта е иста тотално, и очекував дека ќе успеат да земат некој по храбар и радикален тренер како Де Зерби на пример
Што ти значи тренер како Де Зерби, да ти е мерак да го гледаш Марсеј вчера 5 гола дадоа во гости на Брест кој заврши 3ти лани

Сезонава треба да му е последна шанса на Леао, ако игра пак млитаво нека го продадат уште зимоска

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Окафор да отиде во клуб каде што ќе има повеќе простор и ќе може да игра нешто како втор напаѓач, ќе има многу добра кариера.

А Леао или го продаваш или ти е стартер кој само понекогаш ќе седне на клупа, без разлика каков е.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658

Некој го пишал она што и јас го помислив вчера, со доаѓањето на Фофана веројатно ова ќе биде најоптималната стартна постава
Само Томори наместо Тиао

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.550
Поени од реакции
4.038
Бенасер најдобрите партии во Милан ги играше кога беше пивот партнер со Кеси,ова ќе му биде 6-та сезона на Бенасер во Милан и до сега ме нема убедено дека заслужува да биде во првата постава.
Мислам дека до крај на Август Ибра ќе се обиде да го замени со Ману Коне.
Инаку да Рајндерс на 10-ка е многу интересна идеја што мислам дека ќе функционира.

Kajgana Shop

На врв Bottom