Алегри изјавил дека на Пато повредата не била сериозна.Имал малку истегнување на мускулот.
Шо се однесува до Шарави можам да кажам дека е ѕверка и знам дека од него ќе биде голем играч.Во секој поглед е подобар од Пато.Штета што Алегри не му дава толку многу шанса на Шарави.
Сега бар нареднава утакмица шо Пато ќе ја пропушти, нека го стави од прва минута заедно со Ибра.Сигурен сум дека ќе растурааат во нападот.
Меркел синоќа лошо играше, ама сепак прва утакмица му е.се надевам дека ќе се подообри.
Инаку Малдини бил многу налутен на Милан и изјавил дека не го сакаат во Милан назад во клубот.
Еве што рекол:
Малдини: „Берлускони неколку пати јасно изјави дека сака да ме врати во клубот, но реалноста е дека не ми беше понудено ништо во овие години откако ја завршив кариерaта. И Леонардо и Алегри кога беа назначени за тренери на Милан побараа од клубот да се вратам, но за жал секогаш наидував на заклучена врата.Јасно е дека не ме сакаат во клубот.Јас не сум во потрага по слава и јавно експонирање, но сакам да му се оддолжам на мојот клуб. Милан е во моето срце, мојата љубов кон тој клуб е безусловна, тоа е мојот живот. “
Срамота!