Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Дрогба сезонава добро ти кажа Марли,дека ептен е слаб!!

Пред 2-3 дена имав постирано видео кога беше во Милан,дел од неговите добри игри!! :(
Роналдињо-најталентиран играч кој некогаш играл фудбал!! :)
Роналдињо за мене ќе биде секогаш но. 1 ...
Од ерата на Анчелоти омилен ми беше Кака, после него Дињо :) Многу ми беше криво кога си отиде маестрото...

за Дрогба знаеш дека Класата е вечна а формата привремена .. Само што ни треба човек за лш...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Книгата на Златан изгледа е доста интересна, гледам ја има поторентиве ама само на Шведски..
Стави торент тука за да ја симнам, брат ми знае шведски па ќе ја преведе. Којзнае какви тајни е искажал во неа. :pos: :)

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Ибра: Кога го шутирав пеналот против Интер, навивачите на Интеристите ме исвиркуваа, светеа со ласери по мене но бев одлично сконцентриран.Знаев дека треба да шутирам на десната голманска страна.После голот, погледнав кон трибината и сам во себе си реков: Посилен сум од вас, не ви успеаа тие е***и трикови.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Mу реков Галијани: Сакам да одам во Милано со целата банда. Хелена, момчињата, кучето, и Мино. Галијани се согласи, SI, SI. Сите во еден од приватните авиони на клубот заминавме од Барселона. Се сеќавам кога ние слетавме на аеродромот во Милано. Тоа беше како Обама ќе дојдел.
Имаше осум црни Ауди Автомобили наредени пред нас и црвен тепих, и излегов со шалот на раката. Пат кон Миланело. Ми беше потребна заштита, бевме jaс и телохранителот - прјател и добар дечко, ме возеше од првиот ден до Фитнес клубот во Миланело. Јас требаше да ги направам сите вообичаени медицински тестови. Mиланело е речиси еден час од Милано, а долу на портите чекаа фановоте. Ја почувствував сета тежина на традицијата во Милано и ги посетив сите легенди на тимот, Замброта, Неста, Aмрозини,Гатузо, Пирло, Aбиати, Сидорф, Инзаги, а младите тимот, Пато, и тренерот Aлегри, кој штотуку пристигна од Каљари и кој со не многу искуство, но што се чинеше дека е добар......
Имаше уште еден нов човек на тимот. Неговото име Робсон де Соуза. Тој бил наречен Робињо. Галијани ме побара мене веќе во Барселона: "Што мислите за Робињо? Можеш ли да играш со него? "
Му кажав: Прекрасен играч.
Клубот плaти 18.000.000 € за него.Робињо беше чудо од дете. Човек кој израснал и станал голема ѕвезда како сите што се очекуваа. Тој беше продаден на Реал Мадрид, а подоцна и во Манчестер Сити, но во последно време имаше многу негативен публицитет за него. Имаше многу драма околу него. Ние заедно дојдовме во Милано. Бевме две момчиња кој израснале во тешки околности, и имавме многу сличности во нашите животи.
...................................................
Адријано Галијани седеше таму на стадионот Олимпико во Рим со затворени очи и се молеше, ние може да победиме, ние мора да победиме, и јас го разбирам
навистина. Тоа беше седми мај 2011 година. Тоа беше 23:30 во текот на ноќта. Без разлика дали веруваат во Бог или не е тоа е еден начин на молитва. Се сретнавме со Рома. Скудетото ќе биде наше, после седум години. Седум години без Скудето е долго време за клуб како Милан, а сега е во близина, а се сеќавате ли? Јас ветив дека ќе победат повторно. Тоа беше првото нешто што го кажав кога дојдов на Сан Сиро. Резултат 0:0, натпревар со висок адреналин
но дојде крајот помина деведесет минути. Требаше се да биде јасно.
Но тие проклети судии: Пет минута продолжение! Сите гледавме во часовникот, 5,4,3,2,1.. И конечно судијата засвири надвор, а победата беше наша. Сите упаднаа во арена а чад се креваше нагоре. Луѓето викаа и пееја.

Вреде секоја да ја прочита книгата!!! :)

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Mу реков Галијани: Сакам да одам во Милано со целата банда. Хелена, момчињата, кучето, и Мино. Галијани се согласи, SI, SI. Сите во еден од приватните авиони на клубот заминавме од Барселона. Се сеќавам кога ние слетавме на аеродромот во Милано. Тоа беше како Обама ќе дојдел.
Имаше осум црни Ауди Автомобили наредени пред нас и црвен тепих, и излегов со шалот на раката. Пат кон Миланело. Ми беше потребна заштита, бевме jaс и телохранителот - прјател и добар дечко, ме возеше од првиот ден до Фитнес клубот во Миланело. Јас требаше да ги направам сите вообичаени медицински тестови. Mиланело е речиси еден час од Милано, а долу на портите чекаа фановоте. Ја почувствував сета тежина на традицијата во Милано и ги посетив сите легенди на тимот, Замброта, Неста, Aмрозини,Гатузо, Пирло, Aбиати, Сидорф, Инзаги, а младите тимот, Пато, и тренерот Aлегри, кој штотуку пристигна од Каљари и кој со не многу искуство, но што се чинеше дека е добар......
Имаше уште еден нов човек на тимот. Неговото име Робсон де Соуза. Тој бил наречен Робињо. Галијани ме побара мене веќе во Барселона: "Што мислите за Робињо? Можеш ли да играш со него? "
Му кажав: Прекрасен играч.
Клубот плaти 18.000.000 € за него.Робињо беше чудо од дете. Човек кој израснал и станал голема ѕвезда како сите што се очекуваа. Тој беше продаден на Реал Мадрид, а подоцна и во Манчестер Сити, но во последно време имаше многу негативен публицитет за него. Имаше многу драма околу него. Ние заедно дојдовме во Милано. Бевме две момчиња кој израснале во тешки околности, и имавме многу сличности во нашите животи.
...................................................
Адријано Галијани седеше таму на стадионот Олимпико во Рим со затворени очи и се молеше, ние може да победиме, ние мора да победиме, и јас го разбирам
навистина. Тоа беше седми мај 2011 година. Тоа беше 23:30 во текот на ноќта. Без разлика дали веруваат во Бог или не е тоа е еден начин на молитва. Се сретнавме со Рома. Скудетото ќе биде наше, после седум години. Седум години без Скудето е долго време за клуб како Милан, а сега е во близина, а се сеќавате ли? Јас ветив дека ќе победат повторно. Тоа беше првото нешто што го кажав кога дојдов на Сан Сиро. Резултат 0:0, натпревар со висок адреналин
но дојде крајот помина деведесет минути. Требаше се да биде јасно.
Но тие проклети судии: Пет минута продолжение! Сите гледавме во часовникот, 5,4,3,2,1.. И конечно судијата засвири надвор, а победата беше наша. Сите упаднаа во арена а чад се креваше нагоре. Луѓето викаа и пееја.

Вреде секоја да ја прочита книгата!!! :)
Добар превод XD

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
не го научи ли Галијани го земаа безпари сеа ќе го шитне за некој милион :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Пу пу, ако е пишано да се отпиши хаха :D
многу слабо играше со Бате сигурно воочи и Алегри гледај не го става сега ич не ми се верува дека ќе го пушти со Фиорентина ќе оди на сигурно со Замброта кој изигра одлично со Катанија,на припремните мислев ќе гази со Баерн еден Робен не го помина цела утакмица само тоа е ја верувам дека до крај ќе почне да добива повеќе шанса и ќе ја оправда таа шанса.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Луѓе го има некој следено Дидак Виља оваа сезона?Добар е или дупе?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Луѓе го има некој следено Дидак Виља оваа сезона?Добар е или дупе?
Ништо посебно не е 1 асистенција и 6 шутеви :D
--- надополнето: Nov 11, 2011 10:15 PM ---
Како то, Таиво би можел да премине во Бенфика ? :mad:
Бенфика го сакаше уште кога беше во Марсеј ама Милан им го украде и е само шпекулација дека сака пак да го земат, нема да го продадат ќе се оправе ;)
Гледа ли некој Полска - Италија како игра овај Огбона гледам замена за Кришито бил лев бек а најголема глупост е Аквилани напаѓач место Пацини :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom