Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
За овој се преговара за да дојде на лето.
Би било добро уште неколку трансфери да се договорат рано, а не да се чека 15ти август или друг да ни ги собере па да се бараат алтернативи.

Кој е пак овај?
 
Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Пешки не одат дрва
Автоматски споено мислење:

Овој Салемејкерс за во Примавера 89та контра дечкото си шутира од 50 метри
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Добро Конти толку не се замара на тренинг шо факен калабрија игра пред него?
Ребич нека има само шутерски. Кеси со чизмите и балетанчето Пакета шо побрзо ги избркат то поарно.
Очаен Милан.
А ова бекчето со 30 букви презиме не изгледа лошо иако 20 мин не се мерило.
 
Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Златна шанса да се вратат во игра за 4то место. Наредна пораз и би биле среќни и лига европа да играт. Скоро да заборавив како изгледа Лига на шампиони со Милан. Реални да бидеме веќе 6-7 сезони не играме лига шампиони и слободно можеме да бидеме задоволни со секој освоен бод.Тоа и се гледаше на фаците на фудбалерите на крај насмеани задоволни.Милан е веќе екипа на ниво на Парма, Болоња, Верона.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.873
Кога игра Ибра него го чуваат 2-3ца играчи и сите топки кон него, а сега го нема и Хакан е главен на терен. Има неколку играчи напред, а се шутира.
Верона се добро организирани и немаат примено многу голови, ама нашите да беа малку подобри во завршницата ќе имаа минимална победа и ќе го искористеа што беа со играч повеќе 20+ минути.
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.692
Поени од реакции
4.520
Ete vi imalo igraci smeski golemi..ke dojdat posle pak povredi i suspenzii ke nema koj da igra. Debakalov od Belgija sto go zemaa neznam sto im e fora..vo Italija sigurno ima ist kalibar za mali pari.

Conti super igrase na prethodnite neznam oti smeni botot Pioli..
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.873
После 20 мин се заклучи дека некој играч е дебакл. Едно време и Бенасер не вредеше.
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.692
Поени од реакции
4.520
Nikoj ne rekol deka Benacer ne vredi, ne bese tolku siguren na pocetokot i Biglia igrase dobro..ova sto go napravija zimovo e cist dokaz deka se nema nikakvi ambicii sezonava.
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Milan coach Stefano Pioli on Daniel Maldini son of Paolo:
“The boy has quality, he has talent, and clearly talent alone isn’t enough. I hoped that maybe he could have had the ball.”
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.431
Поени од реакции
7.854
Пакета прав очај.
како бе можеш до толку да не се залагаш да ти ебам тоа Нејмарот од али експрес.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.338
Поени од реакции
46.458
Пакета прав очај.
како бе можеш до толку да не се залагаш да ти ебам тоа Нејмарот од али експрес.
Баш вчера не беше очај. Во две ситуации даде два нереални паса што друга екипа лесно ќе ги претвореше во гол .
Во меѓувреме изгуби две топки што не се одразија никако , ама тоа е , сам си направи сите да му ги броиме грешките.
 
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.673
Поени од реакции
2.725
Многу се нервирам со играчи со исклучиво една нога, поготово напаѓачи, поготово во 2020та година, поготово во Милан. Значи мислев дека Сусо замина, нема да глеам подместувања више, еве ти го Ребич. Трча одлично, експлозивен е, знае и да влезе и да додае и све, ама колку време губи за да се намести на лева тоа е страшно нешто. Вчера најмалку две чисти имаше што мораше побрзо да ги реши.

Вчера не не уништи неиграњето на Ибра, не уништи неиграњето на Бенасер уствари. Страшно е колку многу фали креација и колку фалат вертикални топки према напред во оваа средина на Милан, па баш затоа Бенасер изгледа и делува незаменливо. Не е тој страшен играч, бар засега, ама е тип на играч каков што нема во Милан моментално. Бонавентура увек, ама буквално УВЕК има непотребен потег појше, пимплање непотребно и губење моментум, никад со топката не носи вистинска одлука коа треба да додае или да шутне, никад! За Кеси и неговите креациски капацитети не ми се збори. Хакан беше океј вчера, тој знае да дае такви попречни топки и тоа почесто треба да го праи, исто и Пакета. Баш затоа тие две ситуации со страшни додавања беа толку опасни шанси, затоа што на Милан очајно му требаат такви додавања, храбри, према напред. Макар и да грешат. Не можам да ги глеам више како се додаваат наназад до Донарума и коа има и коа нема потреба.

И втора работа која страшно ме нервира: избегавањето на дуел игра! Стварно не знам кој им дава онакви насоки или едноставно е резултат на немањето топки, жар и самодоверба, ама во 85% од случаите на висока топка нашиве се тргаат настрана или се подместуваат и очекуваат противников да згреши случајно, магично и овие да ја земат топката. Претерано млако играме, ко на тренинг, ко шупци што се плашат да не си ја растурат фризурата. Вчера единствено Ребич влегуваше во дуел, Тео редовно тоа го праи, од напаѓачите и средњаците - никој друг. Дури ни во 85+ минути коа мораше да се запне појше, дури и тогаш као да фалеше жар. Не знам, ваљда треба да има појше играчи со жар на терен за да ги натераат и другиве така да играат, појма неам. Леао не осваја топки никад. Само ако лагано му дојде топката, само тогаш е во негов посед, никад не тргнува да ја освои. А добар играч е, може многу да расте ако се работи со него.

Калабрија. Не сакам име да му спомнам, а не можам ни да го избегнам копилето. Коа видов вчера дека тој и Бонавентура ќе хараат блиску еден до друг, знаев дека нема курца од таа работа. Моментот коа се залета да чисти со глава и лошо процени, па го прескокна топката и се створи контра за Верона (ако некој најде гиф би му бил вечно благодарен) треба да се стаи во сите учебници за фудбал за тоа како изгледа глуп играч. Нормално, со таа фацата мутава негова што изглеа увек замислен, загледан во далечината со чиниш фокусиран и намуртен лик, мислиш игра финале на Светско првентсво и сеа готово коа ќе влезе на терен, партали ќе напраи, утакмица живота ќе има. И увек нешто прета со тоа рачињата, увек соиграчите му се криви коа ќе згреши, де не покриле као што треба, де не му се откриле навреме, де мора тој да им покрива грешки, де не го пратат доволно коа со поглед им дава ишарет на каде да трчаат коа изведува аут, а тој толку видливо и лошо го праи тоа што јас од дома имам време да одам и да украдам топка, да му ебам имбецилот да му изнаебам. Милан одамна немал полош и поглуп играч од Калабрија, мајке ми. Дидак Виља и Леандро Грими беа бољи од него. Кевин Констант беше бог отац. Све да му ебам некадерно.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom