- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 9.024
- Поени од реакции
- 5.947
Друже без навреда ама појма немаш од фудбалски правила.Првиот ‘‘пенал‘‘ над Санчез е срамота да го спомнеш зошто топката во секој случај ќе му избегаше плус он самиот ја постави ногата за да има контакт со Абијати.Вториот ‘‘пенал‘‘ е најверојатно оној по корнерот кога Пујол беше влечен за дрес но и таму несмееше да се досуди пенали исто како и денес што несмееше.Во такви ситуации кога има борба за позиција и притоа топката сеуште не е уфрлена судијата ја прекинува играта и ги опоменува двајцата за недозволено држење.Во лигите на секоја утакмица ама буквално кажано на секоја утакмица има по најмалце 2 такви ситуации на натпревар и притоа 0 досудени пенали.Еве отвори youtube и пушти било кое клипче каде што има изведување на корнер и ќе ги забележиш тие влечења за дрес.Guardiola: ''Penal? Dva čista penala nam nisu dosuđena u prvoj utakmici i mi ništa nismo rekli. Igrač je bio povučen za dres, to je penal.''
не ме свакајте погрешно не сакам да провоцирам ама не бидете како мадриѓани...ако говориме за судиски грешки барса требаше да си замине од милано со победа така да....