Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Guardiola: ''Penal? Dva čista penala nam nisu dosuđena u prvoj utakmici i mi ništa nismo rekli. Igrač je bio povučen za dres, to je penal.''

не ме свакајте погрешно не сакам да провоцирам ама не бидете како мадриѓани...ако говориме за судиски грешки барса требаше да си замине од милано со победа така да....
Друже без навреда ама појма немаш од фудбалски правила.Првиот ‘‘пенал‘‘ над Санчез е срамота да го спомнеш зошто топката во секој случај ќе му избегаше плус он самиот ја постави ногата за да има контакт со Абијати.Вториот ‘‘пенал‘‘ е најверојатно оној по корнерот кога Пујол беше влечен за дрес но и таму несмееше да се досуди пенали исто како и денес што несмееше.Во такви ситуации кога има борба за позиција и притоа топката сеуште не е уфрлена судијата ја прекинува играта и ги опоменува двајцата за недозволено држење.Во лигите на секоја утакмица ама буквално кажано на секоја утакмица има по најмалце 2 такви ситуации на натпревар и притоа 0 досудени пенали.Еве отвори youtube и пушти било кое клипче каде што има изведување на корнер и ќе ги забележиш тие влечења за дрес.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Никој не го спомна пеналот за Ибра чудно. Снимка нешто има ли по шо канал 5 не дадоа. :cautious:
А за Пато не коментирам ако пак е повреден значи џабе клубот се замара со лекување а со тоа и цената му паѓа ќе жалат шо не го дадеа за Тевез или не измкнаа 50-60 мил од ПСЖ или др амбициозен клуб.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Guardiola: ''Penal? Dva čista penala nam nisu dosuđena u prvoj utakmici i mi ništa nismo rekli. Igrač je bio povučen za dres, to je penal.''

не ме свакајте погрешно не сакам да провоцирам ама не бидете како мадриѓани...ако говориме за судиски грешки барса требаше да си замине од милано со победа така да....
Поради глумата на Санчез а? Па сега Пеп виде дека овој не го бива за глумење и го стави искусниот Бускетс да игра и да биде пример за играчите на Барселона.

Ова не го сваќај лично шо ќе го пишам.
Ебете се в газ сите, со си судии со си све. Камо среќа да не победевте 2:1 без овој безвезно досуден пенал. Или пак нека предложеа пласманот за 1/2 финале да се игра на пенали, и играчите на Милан да немаат право да шутираат.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Можеби ова не беше за пенал,но тоа на Пујол беше...
Да зборуваме реално,премалку направивте и во двата меча за да поминете понатаму.Значи без провокација...Одбраната ви е супер,ви треба еден во средина кој ќе дели многу топкли кон крилата,се гледа дека Сидорв не може да игра повеќе од 1 полувреме.Не знам зошто го шитнавте Пирло ! Ибра се губи секогаш при вакви мечеви,штешта за таков играч....
Што се случи со Пато ? Какви проблеми има за да не може да игра на раат 1сезона без повреди ?

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Ок за санчез можеби пробал да изглуми иако има чист контакт во казнетиот простор, ама за пујол имаш чисто влечење за дрес , тоа тие чист пенал ама сепак недосуден :)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ок за санчез можеби пробал да изглуми иако има чист контакт во казнетиот простор, ама за пујол имаш чисто влечење за дрес , тоа тие чист пенал ама сепак недосуден :)
Влечењето неможе да биде чисто... :Р

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Чист пенал е за тоа што ти си навикнат кога некој од Барселона е потегнат за дрес одзади да биде досуден пенал.
Дека вториот беше пенал тврдат само навивачи на Барса незнам дали го примети тоа сите други (и неутрални) велат другачје.
Толку од мене а ти остани си со твоето мислење.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
jbg,samo Nesta ,Nocerino izigraa vo nivo..a ne znam samo zosto sedorf do 70 min!!!!
i daaa PATO jebi seeeee

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ајде бе шо да прајт детето, и тој не сакат ваљда да се повредвит. Не вервам дека ќе го задржет доколку не му ја откријат маната, ама ако го шитнет сигурен сум дека ќе стани најдобриот играч и овде ние ќе направиме езеро од солзи.
Башка со фактот дека ни Тевез ни никој нема да видиме со парите боље да си седит.

М

- Миланело -

Гостин
Истиов идиот минатата сезона во лига Европа на Шева му покажа директен црвен за ништо...

ЕЕЕЕЕЕЕЕ и на една "вонземјанска" екипа и требаат судии за да го победи "пензионерскиот" Милан.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
The game is not about the man in green. It's a disgrace. I couldn't believe he called a penalty when the ball wasn't in play. It seems like Uefa want a certain two teams in the Champions League final.
Zlatan Ibrahimovic
Ocigledno bese deka sudijata samo barase vlakno vo jajce pa da sviri,da bese 2-2 pak ke dadese nekoj crven karton ..valda i toj ne e kriv ,taka mu e naredeno i ke dobie unapreduvanje​
I epten debilno e da se kaze deka toa so ne e svirnato vo prviot mec sega e kompenzirano,pa po ta logika sega na Celzi 10 penali treba da mu svirat protiv Ciganite​
Nesta kazal deka ova mu bese oprostalna za milan vo liga na sampioni

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Незнам екипа која што играла со овие (срам ми е името да им го спомнам на копиљаците) да не се пожали дека судиите им помагаат.Па не верувам дека 100 екипи се бунат за џабе,значи има нешто.

Свестете се за кој навивате, во вакви утакмици треба да победи подобриот, тимот кој ќе заслужи пласман и што ќе остави срце на теренот, а не ваков тим како миленциите на Платини.

Поздрав до навивачите на ФК Судија.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Ај доста се замараме со нив знаеше се дека ќе имаат помош од судии колку и да се трудиме да изграме перфектно некој ќе посере.
Сега останува на Фиорентина да и вратиме за неправдата што ни ја направија, сигурна победа кога веќе се знае дека Монтоливо нема да игра и Гамберини, а Касано во сабота ќе игра во примавера заедно со Гатузо, Старсер и Меркел. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom