Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Да му кажете сега да плати што ја искрши таа кабината за гостински играчи пред десетина години :D
Порано нели беше заградено кај што беа клупите, епа откако доби втора техничка во дресот на Работнички, со цела сила мавна одозгора со бокс и ја наби навнатре :D
Немора да плаќа, нека изигра јако у сабота и простено му е. :cool:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Збориме за тоа дека МЗТ како тим е најавуван како главен кандидат за шампионска титула и големи пари се дадени за 5-6 играчи, но нема ама баш „Ш“ од шампионска игра и некаков потенцијал за тоа.

Симиќ не е Хауард, но е доволно добар за елиминирање на разлика од 6 поени.

Нормално е да се очекува прекин кога редовно се фрлаат запалки на терен и има националистичко/фашистичко навивање. До кога со тоа?

Во врска со мојата прогноза, единствено што ќе видиме е дали после 3-4 кола на Тодоров ќе му скандираат дека е херој или да си оди. Нешто слично како со Петровиќ минатата година.
И тогаш Лазар му рече на Ченто...или па не...До кога бе сам себе го убијал????:tapp:

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Да му кажете сега да плати што ја искрши таа кабината за гостински играчи пред десетина години :D
Порано нели беше заградено кај што беа клупите, епа откако доби втора техничка во дресот на Работнички, со цела сила мавна одозгора со бокс и ја наби навнатре :D
Како вчера се сеќавам на тоа ..... :) Ја наби до крај..... :) И на тој натпревар имаше и инциденти у сала меѓу навивачите.... со пиротехнички средства...

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
По одигрувањето на натпреварот од второто коло меѓу екипите на Кожуф и на МЗТ Скопје, управата на клубот од „Јане Сандански“ денеска објави соопштение до јавноста, со кое се заблагодари на фантастичниот пречек на домаќините.

СООПШТЕНИЕ

Во врска со натпреварот одигран вчера (среда, 19.10) кошаркарскиот клуб МЗТ Скопје Аеродром би сакал јавно да се заблагодари на КК Кожуф од Гевгелија за начинот на кој го имаа организирано вчерашниот натпревар и за гостопримството кое ни го пружија пред, за време и после натпреварот. Независно од важноста на натпреварот, кој беше и нивно деби во Првата лига, луѓето од КК Кожуф, и посебно нивниот претседател г-н Томе Главчев, со својот однос покажаа дека во македонската кошарка има поединци на кои ситно-клупските интереси не им се во преден план и за кои крајниот резултат од натпреварот не е единственото мерило за успех.

Вчера двете екипи докажавме дека во Македонија може да се игра кошарка пред полни трибини, со две навивачки групи, а без притоа да се случуваат прекини, инциденти или меѓусебни навреди. Сакаме да истакнеме дека како клуб се гордееме со начинот на кој се однесуваа и навиваа нашите Аеродром Фемили, кои со своето навивање во голема мерка придонесоа за победата на нашата екипа, и кои уште еднаш покажаа дека живеат за својот клуб.

Во услови кога немаше провокации од противничката екипа, посебно од нивната клупа, видовме како треба да изгледа еден првенствен натпревар и затоа уште еднаш сакаме да порачаме до одговорните да не го бараат проблемот за настанатиот прекин на средбата со Лирија кај нашите навивачи, туку во однесувањето на другиот табор, и најостро да го санкционираат таквото неспортско и антикошаркарско однесување.

Со почит,
КК МЗТ Скопје Аеродром

Член од
18 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
28
luge ovaa sezona e prva na KK Kozuf od Gevgelija pa taka posle dolgi i dolgi godini publikata vo Gevgelija vide sto znaci navivanje na mozam da recacam profisionalno nivo.Dokolku vaka bide na site ili na plovina od natprevarite vo Gevgelija nasite mladi ima mnogu sto da naucat za navivanjeto za svojot klub isto kako i nie povoznrasnite sto naucivme od nasata kosarkarska reprezentacija kako se naviva za svojata drzava kako se naviva za tie sto ti prireduvaat nezaboranvi migovi dodeka si soboden bez obrski,dodeka mozes da go kazes seto ona sto go mislim a prita nikoj da ne ti kaze A...GOLEM pozdrav do navivacite na MZT i respekt za toa sto go prikazaa vo Gevgelija.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Загревање мало :)
Со оглед на тоа што имам мнооогу слободно време денес ајде малце и за утакмицата.
Штета што нема да се игра пред публика,зашто ако се играше 100% ќе ги тепавме.Без Мираковски се многу послаби(т.е. 50 % послаби),нас Грне најверојатно ни се враќа.Ќе биде неизвесно ама мислам дека квалитетот е на наша страна.Многу квалитетни играчи се купени за да се сопнеме на Работнички кој е без плејмејкер асален.
Под кош Далман и Чековски против Кол и Калањ.
Далман се покажа како доста добар скокач(Најдобар во лигата)со просек од 10 скокови по натпревар што е одлично.Истотака Далман ни е и најдобар поентер така да он може многу да реши на мечов.Е сеа иде Чековски на ред:icon_lol:.Он до сега има 3 асистенции 4 скока и 7.5 поени во просек што не е лошо,очекувам против Работнички да настапи во право светло,да им плесне 2-3 тројки по ред и да ги уништи на ментален план.Од кај нив Кол ќе претставува најголема опасност зашто против Фени имаше 12 поени,9 скока,4 блокади,3 асистенции,но и 4 изгубени топки.Овој Калањ не ми остави впечаток на 5ка која може да направи нешто повеќе,односно мислам дека Чековски и Ноа ќе го изедат.
Бекови/Крила:Ние Игор Мијајловиќ,Огнен Стојановски,Ристе Стефанов
Они:Евтим Богоев,Енес Хаџибулич,Диме Тасовски
Мијајловиќ со своите 3.5 асистенции е на делба на 3тото место со Соколов за најдобар асистент во лигата.7,5 поени во просек,значи и дека е ефикасен а тоа мора да го покаже и утре.Огнен со 2,5 асистенции и 11,5 поени е 2 стрелец во тимот,и најдобар шутер на 3ки.Од него очекувам многу Аеродромец е мора да повлече он.Ристе Стефанов со 11 поени е 3 стрелец во тимот.Он ќе има многу тежок меч.Дефанзивно него ќе му биде најтешко.Мора добро да го чува диме зашто отидовме ако на него му тргне.
Богоев вс Мијајловиќ-неизвесен дуел Богоев увек против нас играл 200%
Хаџибулич вс Огнен-Јас Хаџибулич никогаш не сум го гледал како добар играч,односно материјал за прв тим.Огнен е сила и офанзивно и дефанзивно очекувам Огнен да ја изеде гњидава(да и како човек не го почитувам меѓудругото)
Диме Тасовски вс Ристе Стефанов-Е ова е колење.На кој ќе му тргне тој може тимот да го однесе до победа.Диме е прв стрелец и втор скокач кај Работнички.Дефинитивно е тоа дека Диме е подобар во скокови од Ристе,ама па Ристе е многу подобар во 3ки.Ќе биде кланица можеби одлучувачки дуел.
Млади играчи:
Гајдаџиев вс Узунов-Гајдаџиев се покажа одлично до сега очекувам баш он да направи предност на полувреме.Узунов ништо не покажа против Фени,Гајдаџиев одлично против Лирија и Кожуф.
Клупа:
Ние-Дејвис,Грим,Пенов,Кочов,Грне(ако се опорави),Цого,Јаневски
Они-Станков,Стојанов,Савовиќ,Васиљелиќ,Дилберовски,Докузовски,Плеј(ако дојде)
Имаме многу поквалитетна клупа,Дејвис и Грим можат да играат во било кој тим 1ва,Пенов,Кочов ги знаеме од лани добри играчи,Цого и Јаневски тешко дека ќе заиграат,Грне сите знаеме дека е ѕвер и дека ако игра ќе даде 121%.
Станков е камен(барем против фени камен беше), Стојанов, Дилберовски,Докузовски нема да заиграат.Савовиќ изигра добро против фени, за овој Васиљевиќ незнам многу па нема да коментирам.
Тренери:Тодоров вс Србиновски-Мислам дека нема да што да се каже ако не им е Докузовски они се пола тим(сега уште толку дотепани со повредата на Мираковски)Србиновски не е кадарен да го надмудри Тодоров,е сеа ако Марин пак се врати на клупата ќе биде интересно :)
Се на се имаме подобар тим нивни најдобри играчи им се Кол и Тасовски,ние немаме изразито еден или двајца најдобри но Далман досега најдобро се покажа.Они немаат замена плеј имаат пократка клупа,имаат 2 порази по ред.Значи мора да се докажат дека ги бива така да они ќе си изиграат стандардно мотивирано против МЗТ.Кај нас е клучот.Без публика играчите мора да се мотивираат сами така да доколку излеземе доволно мотивирани сигурно ќе победиме,но доколку излеземе мислејќи дека сме фаворити тешко ќе си поминеме.Сепак Тодоров е тренер со искуство,мислам дека нема да си го дозволи тоа.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Дали момчињата од сити парк бојс можат да издржат нивните момчиња да губат а они да неможат да пеат ;/ Изгледа овој пат ќе стават видео бим во нивната сала и таму ќе гледаат и ќе пеат ха!

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Дали момчињата од сити парк бојс можат да издржат нивните момчиња да губат а они да неможат да пеат ;/ Изгледа овој пат ќе стават видео бим во нивната сала и таму ќе гледаат и ќе пеат ха!
Воглавно кога они губат они не ни пеат.Лани кога 300 души ги надвикаа(на 2-2 кога израмнивме ми се чини беше).Баш ме интересира дали ќе извадат материјал за тренингот што денес го посетија и за утакмицата ако ја следат од сала?
EDIT:И МЗТ Скопје со поддршка за Мираковски

Член од
12 мај 2009
Мислења
105
Поени од реакции
91
Краток извештај што го пишав на еден форум за кошарка па ме мрзеше да го пишувам пак:

Kakva ABA liga pa to je jad i cemer kad je u pitanju navijanje, jedino respekt za Grobare, atmosferu u Kragujevac neznam, zato sto nisam pogledao do sada. Makedonska liga sta se tice navijanja je daleko najbolja u Ex-yu, bez MKD-ovih fakti, sve same

Dolaza iduci ABA ligas, a mi prvi put u drustvo najboljih i to bas u sezonu kad su svi extremno pojacani, kakva nesrejka
.

Dolaze najbolji navijaci FA
, sto su pokazali i danas.

Hala sa kapacitet od 1300-1400, danas 2000+, sat vremena pred pocetka puna. Atmosfera napaljena do daske. Nasi navijaci u prvom poluvremenu koliko toliko pariraju godtujecem navijacima, kosarkasi slabo otvorili mec, slabo zatvaraju reket i gube defanzivne skokove, sta rezultira sa 15-20 poena konstantnu prednost za MZT. Nasi mladi igraci do 20 godina ne uspevaju da pariraju na mladok igraca Gajdadjiev iz MZT-a. Ovde Mzt radi svoju PREDNOST i bezi na +20. Kozuf u igru krajem prvog poluvremena vraca Dimitrovski Macka, a sa dve trice na pocetak drugog dela Kozuf dolazi do -7, erupcija u halu, velike emocije, euforija do ludila, jedini trenutak kada nisu se cujali gostujeci navijaci, ali taj blesak kratko traje i MZT opet bezi na +15. Kako ide mec kon kraja, tako FA dize atmosveru na visokim nivou, sta rezultira sa aplauze od domacih navijaca
jednostavno pevali su 40 minuta + 20 dok svi nisu napustili tribine i to znacajno nadmasivsi nase Fantome

Danas sam naucio da sponzor Kozuf-a je deo i od sponzora MZT-a i od naredne sezone sav novac ce ulaziti u Kozuf, kako i da je odlicno otvaranje sezone u prvoj ligi, ali realno jos treba da se uci, kako na planu igre tako i na planu navijanja. Duga je sezona i borba za opsatank bice teska, ali nada je tu. Ipak ovi prvi dva rezultata daju optimizam -5 danas je sasvim solidan rezultat. Sledece kolo idemo na pobedu u Strumicu
Fantomi sever - Kozuf do smrt

Член од
22 октомври 2011
Мислења
8
Поени од реакции
2
Воглавно кога они губат они не ни пеат.Лани кога 300 души ги надвикаа(на 2-2 кога израмнивме ми се чини беше).Баш ме интересира дали ќе извадат материјал за тренингот што денес го посетија и за утакмицата ако ја следат од сала?
EDIT:И МЗТ Скопје со поддршка за Мираковски
оди провери и др..ј

Член од
24 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
46
Загревање мало :)
Со оглед на тоа што имам мнооогу слободно време денес ајде малце и за утакмицата.
Штета што нема да се игра пред публика,зашто ако се играше 100% ќе ги тепавме.Без Мираковски се многу послаби(т.е. 50 % послаби),нас Грне најверојатно ни се враќа.Ќе биде неизвесно ама мислам дека квалитетот е на наша страна.Многу квалитетни играчи се купени за да се сопнеме на Работнички кој е без плејмејкер асален.
Под кош Далман и Чековски против Кол и Калањ.
Далман се покажа како доста добар скокач(Најдобар во лигата)со просек од 10 скокови по натпревар што е одлично.Истотака Далман ни е и најдобар поентер така да он може многу да реши на мечов.Е сеа иде Чековски на ред:icon_lol:.Он до сега има 3 асистенции 4 скока и 7.5 поени во просек што не е лошо,очекувам против Работнички да настапи во право светло,да им плесне 2-3 тројки по ред и да ги уништи на ментален план.Од кај нив Кол ќе претставува најголема опасност зашто против Фени имаше 12 поени,9 скока,4 блокади,3 асистенции,но и 4 изгубени топки.Овој Калањ не ми остави впечаток на 5ка која може да направи нешто повеќе,односно мислам дека Чековски и Ноа ќе го изедат.
Бекови/Крила:Ние Игор Мијајловиќ,Огнен Стојановски,Ристе Стефанов
Они:Евтим Богоев,Енес Хаџибулич,Диме Тасовски
Мијајловиќ со своите 3.5 асистенции е на делба на 3тото место со Соколов за најдобар асистент во лигата.7,5 поени во просек,значи и дека е ефикасен а тоа мора да го покаже и утре.Огнен со 2,5 асистенции и 11,5 поени е 2 стрелец во тимот,и најдобар шутер на 3ки.Од него очекувам многу Аеродромец е мора да повлече он.Ристе Стефанов со 11 поени е 3 стрелец во тимот.Он ќе има многу тежок меч.Дефанзивно него ќе му биде најтешко.Мора добро да го чува диме зашто отидовме ако на него му тргне.
Богоев вс Мијајловиќ-неизвесен дуел Богоев увек против нас играл 200%
Хаџибулич вс Огнен-Јас Хаџибулич никогаш не сум го гледал како добар играч,односно материјал за прв тим.Огнен е сила и офанзивно и дефанзивно очекувам Огнен да ја изеде гњидава(да и како човек не го почитувам меѓудругото)
Диме Тасовски вс Ристе Стефанов-Е ова е колење.На кој ќе му тргне тој може тимот да го однесе до победа.Диме е прв стрелец и втор скокач кај Работнички.Дефинитивно е тоа дека Диме е подобар во скокови од Ристе,ама па Ристе е многу подобар во 3ки.Ќе биде кланица можеби одлучувачки дуел.
Млади играчи:
Гајдаџиев вс Узунов-Гајдаџиев се покажа одлично до сега очекувам баш он да направи предност на полувреме.Узунов ништо не покажа против Фени,Гајдаџиев одлично против Лирија и Кожуф.
Клупа:
Ние-Дејвис,Грим,Пенов,Кочов,Грне(ако се опорави),Цого,Јаневски
Они-Станков,Стојанов,Савовиќ,Васиљелиќ,Дилберовски,Докузовски,Плеј(ако дојде)
Имаме многу поквалитетна клупа,Дејвис и Грим можат да играат во било кој тим 1ва,Пенов,Кочов ги знаеме од лани добри играчи,Цого и Јаневски тешко дека ќе заиграат,Грне сите знаеме дека е ѕвер и дека ако игра ќе даде 121%.
Станков е камен(барем против фени камен беше), Стојанов, Дилберовски,Докузовски нема да заиграат.Савовиќ изигра добро против фени, за овој Васиљевиќ незнам многу па нема да коментирам.
Тренери:Тодоров вс Србиновски-Мислам дека нема да што да се каже ако не им е Докузовски они се пола тим(сега уште толку дотепани со повредата на Мираковски)Србиновски не е кадарен да го надмудри Тодоров,е сеа ако Марин пак се врати на клупата ќе биде интересно :)
Се на се имаме подобар тим нивни најдобри играчи им се Кол и Тасовски,ние немаме изразито еден или двајца најдобри но Далман досега најдобро се покажа.Они немаат замена плеј имаат пократка клупа,имаат 2 порази по ред.Значи мора да се докажат дека ги бива така да они ќе си изиграат стандардно мотивирано против МЗТ.Кај нас е клучот.Без публика играчите мора да се мотивираат сами така да доколку излеземе доволно мотивирани сигурно ќе победиме,но доколку излеземе мислејќи дека сме фаворити тешко ќе си поминеме.Сепак Тодоров е тренер со искуство,мислам дека нема да си го дозволи тоа.
I lani imavte podobar tim ama sepak na kraj serijata ja dobija oni. Igrackiot kadar koga igraat ovie dve ekipi ne znacel nikogas nisto. Taka da ocekuvaj interesen natprevar utre. Moze gresam ama ke vidime. Steta sto ke se igra bez publika.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.894
Поени од реакции
40.704
Никац, во ова дерби никогаш, ништо не се знае. Играчите и во двете екипи се 100% мотивирани, и го даваат максимумот. Може некој играч, да има слаб просек, но на оваа утакмица да изненади, бидејќи игра против Работнички односно МЗТ. И вие кога сте имале значително подобар тим од Работнички со Блажевски, Стефанов, Дин, сте ги тепале Реал, но не сте можеле да освоите титула од Работнички. Исто така, последниот пат Работнички кога освои титула, дербито се играше во парк, вие тогаш бевте финансиски слаби, и со послаби играчи од Раб. но ги тепавте кај нив. Соколов ги отвори. Така да додека не почне утакмицава, ништо не се знае...останува само ја гледаме и да уживаме. :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас само мое мислење си дадов.Мислам дека сме подобри,имаме подобар тренер,за разлика од лани кога кај што се сменија многу никој асален не дојде.Мислам дека пред некоја година ги тепавме 18 разлика кај нас и тоа тогаш игравме плејаут.Нигде не пишав дека 100% тепаме,пишав дека ако ние изиграме на ниво ќе тепаме.
За тренингот нема да зборам многу,300 души преку сила што не дека е лошо,ама чим се нели единствени и најдобри во се ,требаше и тука да се подобри.Добро опростено им е од припор и драчево далеку е до Парк да се дојде:pipi:

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Аххх колку само ми фалат овие моменти :)

Се сечавам како вчера а беше пред 6-7 години.... Кортео низ парк..Лудување..... Влагање во сала и пред почетокот на натпреварот фрлање димни на терен..... пархетот во Луна паркот изгоре.. не се дишеше во сала... и се разбира го прекинаа натпреварот... :) На крај и тепачка на неутрална трибина..... :) од цпб една свиња маваше со рачките од тапанот и послем истите рачки во глава му се вратија..... :) Но и ние не пројдовме лесно..... А.Ц.А.В :D

Kajgana Shop

На врв Bottom