- Член од
- 21 март 2012
- Мислења
- 3.277
- Поени од реакции
- 3.055
Али нека не го зафркнат пак па да го избркаат пред почеток на следната сезона.Човекот и со ептен малата минутажа пак покажуваше повеќе на терен одколку многу други.
Според мене лош потег,а чекајте нели далман беше член на мзтУрош Николиќ не е повеќе член на МЗТ, кариерата ќе ја продолжи во Раднички Крагујевац.
Како замена за Урош Николиќ, во текот на денот се очекува потпис со МЗТ да стави Ноа Далман.
Зошто лош потег? Иначе да, Далман играше во МЗТ Скопје лани и дел од оваа сезона.Според мене лош потег,а чекајте нели далман беше член на мзт?
Па добар беше николиќ,додека не се повреди,ако некој треба да си иде тоа е Кире.Сеа јес да имаше некоја добра утакмица,ама тоа не е доволно,за тоа што се бара од него.Зошто лош потег? Иначе да, Далман играше во МЗТ Скопје лани и дел од оваа сезона.
Николич ај што беше камен си беше туку и си изјавил дека не му е предизвик македонската лига, така да слободно нека се гони.Па добар беше николиќ,додека не се повреди,ако некој треба да си иде тоа е Кире.Сеа јес да имаше некоја добра утакмица,ама тоа не е доволно,за тоа што се бара од него.
Ок само не ми е јасно зошто го шутнаа Ноа?Николич ај што беше камен си беше туку и си изјавил дека не му е предизвик македонската лига, така да слободно нека се гони.
Ноа он е еден од поомилените играчи на навивачите од минатата сезона така да одличен потег е ова на управата.
Плус,добиваат играч кој им гарантира дека ќе гине секоја утакмица без разлика дали играл 5 или 20 минути, им гарантира центарска игра ( во повеќе случаи успешна ) и покрај малата височина, мислам дека е повеќе од доволно за резерва.![]()
Затоа што беше премногу низок за останатите центри во АБА лига и не можеше да им парира (барем со висината). Али сеа конкретно за нашево првенство висината нема да му биде проблем, а бидејќи Ноа е едно 10 пати поинтелигентен од Урош - добар потег е ова.Ок само не ми е јасно зошто го шутнаа Ноа?
Требаше да му се даде шанса и во АБА под водство на Пипан според мене, од таков интелегентен и борбен играчи све може да се очекува без разлика на височината.Затоа што беше премногу низок за останатите центри во АБА лига и не можеше да им парира (барем со висината). Али сеа конкретно за нашево првенство висината нема да му биде проблем, а бидејќи Ноа е едно 10 пати поинтелигентен од Урош - добар потег е ова.
Леле чоек од уста не го извади Кире цела сезона... А знаеш дека не си целосно во право. Oткако почна да добива минутажа многу ја подобри својата игра и го дава тоа што се бара од него.Требаше да му се даде шанса и во АБА под водство на Пипан според мене, од таков интелегентен и борбен играчи све може да се очекува без разлика на височината.
Налет височината на Кире кога му збираат офанзивни скокови како на мало дете.![]()
Ајде кажи ми во што е подобрен откако игра по 20 минути, освен со скапаницине дома што им даде 20 поена и тоа само во прво полувреме, што друго изиграл ?Леле чоек од уста не го извади Кире цела сезона... А знаеш дека не си целосно во право. Oткако почна да добива минутажа многу ја подобри својата игра и го дава тоа што се бара од него.
PS: поздрав со цепелинот од саботата![]()
А од кај знаеш Пипан каква задача му дава? Ја до сеа тоа што го приметувам по акциите на МЗТ и по тајм-аутите на Пипан, Пипан ги форсира Гече и Станко на центарска позиција, а Кире е задолжен за правење блокови, попречување (или вадење на противничкиот центар надвор од рекет), и да фати по некој офанзивен скок. Ако му се погоди чиста позиција за шут - шутира и досега добро го прави тоа.Ајде кажи ми во што е подобрен откако игра по 20 минути, освен со скапаницине дома што им даде 20 поена и тоа само во прво полувреме, што друго изиграл ?
Си го видел да изигра на било која утакмица центарски, еден на еден како Гече и Чеко што играат?
И не го вадам од уста затоа што сите го форсираат демек наследник на Гече () а со ништо не допринесува во играта на МЗТ, Урош не беше ништо полош од Кире дури и подобар си беше ради центарската игра али странец е он и мора да се пцуе нели.
![]()
Грешка си, татко ми ја гледаше на ТВ со Партизан и Пипан баш партал го направил на тајм аут затоа што не барал топка за центарски да изигра, затоа што не се гради во одбрана, не прави скокови, ДРЕМЕ НА ТРОЈКА џоа Леброн Џејмс е... итн.А од кај знаеш Пипан каква задача му дава? Ја до сеа тоа што го приметувам по акциите на МЗТ и по тајм-аутите на Пипан, Пипан ги форсира Гече и Станко на центарска позиција, а Кире е задолжен за правење блокови, попречување (или вадење на противничкиот центар надвор од рекет), и да фати по некој офанзивен скок. Ако му се погоди чиста позиција за шут - шутира и досега добро го прави тоа.