Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Најверојатно во торус,ама преговарал и со Работнички и Фени сепак заради преголеми барања не се договориле( така ми кажаа)
Се исфорсирал у Кавадарци барал 3000 евра и нормално го набркале за Работнички тоа мислам дека се саму муабети, но сепак на крај покрај толку дигање ќе заврши у Торус за 1000 евра месечно..

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
3 000 евра барал Јане?Јао Јане, во кој свет живееш ....

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Никац Аеродром и Интер Фан ПРЕКИНЕТЕ да ширите дезинформации во врска со Јане Петровски какви 3000е какви бакрачи... ако немате проверене информација не пишувајте !!!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Колку ли ги плаќаат америве, оти по статистикиве станува збор за врвни играчи за нашава лига.

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
pa i 3000 da baral be.....zasluzuva jane 3000 ko nisto!!!!
baska u feni ima dobri igraci moze da se vrati u forma pokraj niv

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Никац Аеродром и Интер Фан ПРЕКИНЕТЕ да ширите дезинформации во врска со Јане Петровски какви 3000е какви бакрачи... ако немате проверене информација не пишувајте !!!
Ајде копирај ми каде сум пишал нешто за Јане и за тоа колку пари зимал а и воопшто нешто за него.

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Ајде копирај ми каде сум пишал нешто за Јане и за тоа колку пари зимал а и воопшто нешто за него.
Општо зборам за вас тројца. Водите муабет пазарџиски, рекла - казала, ако имате официјална информација пишете не е ова жолта штампа !!!

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ајде нека биде така, ма да не знам што ме мешаш мене. :D

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас не пишав колку пари барал туку само дека преговарал со некој тимови од нашава лига.Иначе да изворот не ми е 100% ама затоа не ни пишав ништо со пари :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Втор Американец во МЗТ Скопје

Ноа Далман е внук на 95-годишниот Џон Кундла, кој има пет НБА-титули како тренер на Минеаполис Лејкерс
Наум Котевски

Заедно со Кејд Дејвис од универзитетот „Оклахома“, тренерот на МЗТ Скопје, Александар Тодоров, доведе уште еден кошаркар од САД. Станува збор за 195 см. високиот Ноа Далман, кој пристигнува од универзитетот „Ватфорд“ каде настапуваше изминативе четири години.

Далман игра на позиција крило и важи за одличен поентер и квалитетен скокач. Неговиот просек лани изнесуваше 20 поени и 5,6 скока по натпревар.

Далман е четврто засилување сезонава за МЗТ. Пред него дојдоа Огнен Стојановски, Ристе Стефанов и споменатиот Кејд Дејвис, што е јасна потврда дека управата на „штрковите“ сериозно работи на формирање квалитетен тим, кој би го освоил домашното првенство и не би се срамел при евентуалниот настап во Јадранската лига наредната сезона. За Дејвис Тодоров кажа дека во моментов на нашава сцена нема толку квалитетен играч што игра на неговата крилна позиција. И за Далман има само позитивни зборови.

Инаку, Ноа потекнува од семејство кое е длабоко инволвирано во американската колеџ кошарка. Неговиот постар брат Ајзеја минатата сезона ја заврши четиригодишната карира на „Мичиген“. Неговиот дедо, пак, Џон Кундла, е член на Кошаркарската Најсмит куќа на славните.

Тој како тренер ги однесе Минеаполис Лејкерс до пет титули во НБА лигата, во шесте сезони во доцните 40-те и раните 50-ти години.

„Да се расте во кошаркарско семејство е најдобро нешто што можеше да ми се случи“, изјави неодамна најдобриот стрелец во Јужната конференција.

Лани тренерите и медиумите го прогласија Далман за најкорисен играч во конференцијата. Тој беше еден од оние што го однесоа „Ватфорд“ до првата титула. Сиот негов успех се темели на напорната работа, а меѓу другото, напред го тера, како што напишаа некои американски медиуми, и компетитивноста со неговиот брат.

Другарите и соиграчите едноставно го викаат „Мистер Ди“. Знаат да му кажат и професоре затоа што Далман финалниот семестар го минуваше паралелно предавајќи им американска историја на учениците од средното училиште Чисни. Деновите му беа максимално исполнети. Со крајни напори стигнуваше по предавањата да се пресоблече и да истрча на паркетот.

„Тој изгледа како Супермен. За две минути ќе биде во кошаркарски гаќички. И ќе игра како да лежел цел ден“, кажа за Далман, неговиот тренер Мајк Јанг, кој откри дека во една прилика го прашал својот кошаркар: „Ти имаш време и да ги учиш младите во Америка. Ги просветлуваш ли или само им го пушти филмот за Втората светска војна?“.

Далман му одговорил дека го интересира историјата, но дека неговиот живот е кошарката.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
За ристе и војдан не ми се верува другиве можеби и ќе дојдат
Кире 100% не иде у Фени, а Тодоров е во Америка да донесе играчи на позициите "2" и "5" па ќе видиме што ќе се случи.
Пенов, Кочов и Грне се сигурни за следната сезона иако за Грне не знам како му е состојбата со повредата пошто све што можеше да искине на ногата све искина и многу е тешко да се врати.
--- надополнето: Jun 14, 2011 6:04 PM ---

Како што ми кажаа мене вчера за Војдан, го вратиле во Македонија затоа што не ги задоволил потребите на клубот. :)
Прекинете со муабетиве, врска си немате,

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Си има официјална страна МЗТ од каде што може да се собираат информации во врска со клубот, не шпекулирајте без везе само

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Официјално нов играч на МЗТ Скопје е Ѓорѓи Чековски. :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
МЗТ Скопје создава европски тим

Огнен Стојановски, Ристе Стефанов и уште двајца Американци се имиња кои ветуваат дека МЗТ Скопје гради силен тим за наредната сезона, во која рамноправно ќе им се спротистави на Фени Индустри и Фершпед Работнички во борбата за титулата. Покрај нив, во шпекулациите за можни засилувања влегуваат и звучни имиња како Тодор Гечевски и Владо Илиевски.

Тимот од Аеродром оваа сезона стигна до полуфиналето во кошаркарскиот шампионат, каде по голема борба беше елиминиран од лутиот ривал Фершпед Работнички. Сепак, со ангажманот на Стефанов, Стојановски и двајцата Американци, Аеродромци во новата сезона ќе влезат далеку посилни предводени од тренерот Александар Тодоров и спортскиот директор Ѓорѓе Војновиќ.

Доаѓањето на Стефанов, Стојановски, Кејд Дејвис и Ноа Далмане јасна потврда дека управата на „штрковите“ сериозно работи на формирање квалитетен тим, кој би го освоил домашното првенство и не би се срамел при евентуалниот настап во Јадранската лига наредната сезона.

Кејд Дејвис
Од сите овие се чини најзвучно е името на Кејд Дејвис. За него коментарите велат дека во моментов на нашава сцена нема толку квалитетен играч што игра на неговата крилна позиција Тој е поранешен играч на универзитетот Оклахома, кој во првите две години од школувањето бил соиграч на сега веќе славниот Блејк Грифин.
Според информациите од САД, по заминувањето на Грифин како прв пик во НБА, Дејвис бил играчот кој требал да биде предводник на тимот. Тој е роден 1988 година и висок е 196 сантиметри. Младиот кошаркар според статистиката постигнувал по 14.2 коша по натпревар, а реализацијата му е 44.7% од поле, односно 76% од линијата за слободни.

Ноа Далман
Покрај Дејвис. МЗТ успеа во своите редови да го донесе и 195 сантиметри високиот Ноа Далман кој игра на позиција крило и според првичните сознанија е одличен поентер и квалитетен скокач.

Тој пристигнува од универзитетот „Ватфорд“ каде настапуваше изминативе четири години и е внук на 95-годишниот Џон Кундла, кој има пет НБА-титули како тренер на Минеаполис Лејкерс. Неговиот просек лани изнесувал 20 поени и 5,6 скока по натпревар.

Покрај двајцата Американци, доаѓањето на репрезентативците Ристе Стефанов и Огнен Стојановски секако претставува уште една одлична вест за армијата верни навивачи кои му даваат безрезервна поддршка на клубот и очекуваат конечно титулата да отиде во Аеродром.

Според последните шпекулации кои деновиве се вртат низ Скопје, доколку „штрковите“ добијат покана за настап во НЛБ Јадранската лига, наводно МЗТ Скопје ќе ги ангажира искусните Тодор Гечевски од ПАОК и Владо Илиевски од Олимпија.
Доколку овие предвидувања се остварат, тогаш тимот од Аердром во новата сезона сигурно ќе влезе како главен фаворит за титулата во домашното првенство, како и со силни амбиции во НЛБ лигата доколку добие покана за настап.
Едно е сигурно, со ваквите желби јасно е дека управата на клубот работи на создавање на квалитетен тим кој ќе им донесе на Аеродромци во најмала рака борба за трофејот во домашната лига и надеж за многу подобра иднина.
Поврзани вести:​

Kajgana Shop

На врв Bottom