- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 220
- Поени од реакции
- 264
Пријателе најпрво да те поздравам и како неутрален можеби понекогаш подобро гледаш на работите, онака од страна и со ладна глава. Муабетот ти е на место што би се рекло домаќински па затоа истиот и го цитирам.Еве јас како неутралец(под неутралец мислам ни за МЗТ ни за Работнички)мислам дека моментално Докузовски е најдобар избор...зашто?Епа дечки човекот без проблеми не однесе на Европско,без проблеми си освојува титули у мак првенство,човекот си освои се во Бугарија,одлично го познава нашето првенство одлично ги познава интернационалците...значи моментално е топ тренер за нашата репрезентација,па ќе видиме дали ќе продолжи во ист стил репрезентацијата или пак не,ако продолжи ќе треба вие од Аеродром еднаш засекогаш да престанете да го критикувате заш човекот нее крив што има знаење и искуство и најважното и најболно за вас што знае како да го победи МЗТ во секој момент.
ПРВО сум граѓанин на Република Македонија, Второ сум од Скопје па дури ТРЕТО сум од Аеродром (додуша второво и третово понекад ми се мешаат али со првово сум начисто :pos2: ) Основно правило кога компарираш две појави, настана или личности е истите предходно добро да ги познаваш. Кажи ми дали и што знаеш за Боби Митев? Претпоставувам ништо па затоа ќе те информирам малку околу неговите активности и професионални достигнувања ( однапред се извинувам ако грешам) Имено, станува збор за помошник тренерот на екипата на АЛБА од Берлин кој во минатото има предводено екипи во Полска (и тоа она која сега настапува во Балтичката лига која е појака од Јадранската) Украина и др. За најголемо достигнување лично му го сметам членството во скаутинг тимот на Србија под раководство на Душан Дуда Ивковиќ. Да му бидеш Скаут на Дуда за мене е огромна чест и одговорност а претпоставувам си свесен за колку битна работа станува збор. Приватно има контакти насекаде низ европа (им работи скаутинг) со тренерот на Макаби и Монтепаски. Огромна одговорност е тоа повторувам и треба да бидеш горд што еден македонец е дел од тоа елитно друштво на европската кошарка. А за Марин ЗА ЖАЛ важи сосем спротивното од се горенаведено. Човек со скромно меѓународно искуство (Бугарија??? Море дома си е дома батали ти... :pos2: ) или Косово??? Тоа ли е елита, таму ли ке се докажуваме? Пази да не чул некој за источниов подалеку од скромниве 25 713 километри квадратни. Се квалификувал на Европско. Па у таа група уште и да не се квалификуваше (и тоа го доведе во прашање) Па ја и ти ке се квалификувавме - ке те земев за помошник
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
--- надополнето ---
Верувај не го хејтаме. Бар за мене лично кажувам, ниту пак го гаѓавме него. Отвори го има видеото на јутуб ќе видиш дека е гаѓан Симиќ. Тоа за решавањето е чисто тренерска грешка. Е ако е достигнување да тепаш некого кој има 5 центри од кои 4 подобри од Симиќ а итиот има 4 лични тоагаш да алал да му е типот е ЕКСПЕРАТ шо би се рекло. Скидам капу. Далеку е он од најдобро решение за нас мој друже. Али, у секој случај му посакувам се најдобро и него и на играчите па дури и на оние на кои им е менаџер и играат ради тоа. Се надевам дека ќе ми дадат одмор па да идам у Литванија и да ги гледам пулените наши како се влечат накај дома ко што се влечеа у Полска. Недај Боже. ПоздравШто сте запнале бе за тоа Бугар,само хејтате,тој ве решаваше како сакаше без центар цела утакмица.Тој е бр1 и во лигава и најдобро решение за репрезентација.Му посакувам а и сите треба д аму посакаме успешна работа во септември.