Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Еве јас како неутралец(под неутралец мислам ни за МЗТ ни за Работнички)мислам дека моментално Докузовски е најдобар избор...зашто?Епа дечки човекот без проблеми не однесе на Европско,без проблеми си освојува титули у мак првенство,човекот си освои се во Бугарија,одлично го познава нашето првенство одлично ги познава интернационалците...значи моментално е топ тренер за нашата репрезентација,па ќе видиме дали ќе продолжи во ист стил репрезентацијата или пак не,ако продолжи ќе треба вие од Аеродром еднаш засекогаш да престанете да го критикувате заш човекот нее крив што има знаење и искуство и најважното и најболно за вас што знае како да го победи МЗТ во секој момент.
Пријателе најпрво да те поздравам и како неутрален можеби понекогаш подобро гледаш на работите, онака од страна и со ладна глава. Муабетот ти е на место што би се рекло домаќински па затоа истиот и го цитирам.

ПРВО сум граѓанин на Република Македонија, Второ сум од Скопје па дури ТРЕТО сум од Аеродром (додуша второво и третово понекад ми се мешаат али со првово сум начисто :pos2: ) Основно правило кога компарираш две појави, настана или личности е истите предходно добро да ги познаваш. Кажи ми дали и што знаеш за Боби Митев? Претпоставувам ништо па затоа ќе те информирам малку околу неговите активности и професионални достигнувања ( однапред се извинувам ако грешам) Имено, станува збор за помошник тренерот на екипата на АЛБА од Берлин кој во минатото има предводено екипи во Полска (и тоа она која сега настапува во Балтичката лига која е појака од Јадранската) Украина и др. За најголемо достигнување лично му го сметам членството во скаутинг тимот на Србија под раководство на Душан Дуда Ивковиќ. Да му бидеш Скаут на Дуда за мене е огромна чест и одговорност а претпоставувам си свесен за колку битна работа станува збор. Приватно има контакти насекаде низ европа (им работи скаутинг) со тренерот на Макаби и Монтепаски. Огромна одговорност е тоа повторувам и треба да бидеш горд што еден македонец е дел од тоа елитно друштво на европската кошарка. А за Марин ЗА ЖАЛ важи сосем спротивното од се горенаведено. Човек со скромно меѓународно искуство (Бугарија??? Море дома си е дома батали ти... :pos2: ) или Косово??? Тоа ли е елита, таму ли ке се докажуваме? Пази да не чул некој за источниов подалеку од скромниве 25 713 километри квадратни. Се квалификувал на Европско. Па у таа група уште и да не се квалификуваше (и тоа го доведе во прашање) Па ја и ти ке се квалификувавме - ке те земев за помошник:toe: . Така да неговиот успех се темели на неприкосновеноста дома во конкуренција со Маки Лазовски, Гацов, Саша Петровиќ, Емил Рајковиќ мада овој последниов страшно напредува и се надевам дека ќе го биде. Така да за репрезентацијата за нашето најдобро ниту првиов ниту вториов. Боби е скаут (сеуште не е докажан како тренер, мада за у мак баскет е Анштајн) А Марин е една голема незналица која се плаши од сопственото незнаење па го брка првиов од тренинзи. П.С. Не се палете дека Марин го тепал МЗТ на последнава зошто МЗТ сам се победи. Поздрав,

--- надополнето ---

Што сте запнале бе за тоа Бугар,само хејтате,тој ве решаваше како сакаше без центар цела утакмица.Тој е бр1 и во лигава и најдобро решение за репрезентација.Му посакувам а и сите треба д аму посакаме успешна работа во септември.
Верувај не го хејтаме. Бар за мене лично кажувам, ниту пак го гаѓавме него. Отвори го има видеото на јутуб ќе видиш дека е гаѓан Симиќ. Тоа за решавањето е чисто тренерска грешка. Е ако е достигнување да тепаш некого кој има 5 центри од кои 4 подобри од Симиќ а итиот има 4 лични тоагаш да алал да му е типот е ЕКСПЕРАТ шо би се рекло. Скидам капу. Далеку е он од најдобро решение за нас мој друже. Али, у секој случај му посакувам се најдобро и него и на играчите па дури и на оние на кои им е менаџер и играат ради тоа. Се надевам дека ќе ми дадат одмор па да идам у Литванија и да ги гледам пулените наши како се влечат накај дома ко што се влечеа у Полска. Недај Боже. Поздрав

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Пријателе најпрво да те поздравам и како неутрален можеби понекогаш подобро гледаш на работите, онака од страна и со ладна глава. Муабетот ти е на место што би се рекло домаќински па затоа истиот и го цитирам.

ПРВО сум граѓанин на Република Македонија, Второ сум од Скопје па дури ТРЕТО сум од Аеродром (додуша второво и третово понекад ми се мешаат али со првово сум начисто :pos2: ) Основно правило кога компарираш две појави, настана или личности е истите предходно добро да ги познаваш. Кажи ми дали и што знаеш за Боби Митев? Претпоставувам ништо па затоа ќе те информирам малку околу неговите активности и професионални достигнувања ( однапред се извинувам ако грешам) Имено, станува збор за помошник тренерот на екипата на АЛБА од Берлин кој во минатото има предводено екипи во Полска (и тоа она која сега настапува во Балтичката лига која е појака од Јадранската) Украина и др. За најголемо достигнување лично му го сметам членството во скаутинг тимот на Србија под раководство на Душан Дуда Ивковиќ. Да му бидеш Скаут на Дуда за мене е огромна чест и одговорност а претпоставувам си свесен за колку битна работа станува збор. Приватно има контакти насекаде низ европа (им работи скаутинг) со тренерот на Макаби и Монтепаски. Огромна одговорност е тоа повторувам и треба да бидеш горд што еден македонец е дел од тоа елитно друштво на европската кошарка. А за Марин ЗА ЖАЛ важи сосем спротивното од се горенаведено. Човек со скромно меѓународно искуство (Бугарија??? Море дома си е дома батали ти... :pos2: ) или Косово??? Тоа ли е елита, таму ли ке се докажуваме? Пази да не чул некој за источниов подалеку од скромниве 25 713 километри квадратни. Се квалификувал на Европско. Па у таа група уште и да не се квалификуваше (и тоа го доведе во прашање) Па ја и ти ке се квалификувавме - ке те земев за помошник:toe: . Така да неговиот успех се темели на неприкосновеноста дома во конкуренција со Маки Лазовски, Гацов, Саша Петровиќ, Емил Рајковиќ мада овој последниов страшно напредува и се надевам дека ќе го биде. Така да за репрезентацијата за нашето најдобро ниту првиов ниту вториов. Боби е скаут (сеуште не е докажан како тренер, мада за у мак баскет е Анштајн) А Марин е една голема незналица која се плаши од сопственото незнаење па го брка првиов од тренинзи. П.С. Не се палете дека Марин го тепал МЗТ на последнава зошто МЗТ сам се победи. Поздрав,

--- надополнето ---

Vie si imate izgradeno vo glavata MIT za Bobi Mitev i mislite deka deckoto e bog......na strana da go trgneme toa sto bobi uspea nekako a bog znae kako da iskoci od Makedonija i da ja proseta pola evropa i da deli soveti na drugi treneri a on nikako da stane trener...mene toa ne mi e jasno...koga ve citam vas mislam deka se raboti za noviot Phil Jakson a ne za onoj bobi mitev koj jas go znam a toa e istiot toj covek koj dodeka Marin Dokuzovski so deca vo Rabotnicki uspea da zeme titula vo togas jakata liga vo makedonija,bobi mitev gi vodese juniorite sokoli pa potoa pocna negovata kariera da ja gradi vo mk i zamislete go vodese Vardar ili nekoj drug tim ne mi teknuva tocno so koj vo sekoj slucaj nisto ne osvoi pa potoa Mzt koj so niv dali osvoi i kup nekoj a za titula pa da ne pravime muabet pa potoa Bobi da se zasiti od site trofei sto gi osvoi tuka pa da zamine vo slovenija i tamu ni pomalku ni poveke da stane konecno TRENER,no zamislete na zenski tim.....
Po taa epizoda od negoviot zivot bobi otide vo polska kako assitent pa potoa na golemo iznenaduvanje spored vas genijalecot da odi vo Kosovo i konecno da stane prv trener na maski tim i da vodi tamu tim nekoj.....Jas mislam deka Marin nema da padne na takvo nivo nikogas i da ide vo kosovskata liga ama ok e...sepak vie ste najpametni tuka i se znaeete....i da se vratime na Bobi i posle taa epizoda vo kosovo ide vo alba i do den denes e tamu,kako assistent sekako....jas voopsto ne go potcenuvam Bobi i negovite kvaliteti no ne treba voopsto da se potceni i Marin,moze Marin ne ja raseta pola evropa i ne vodese petoklasni zenski timovi vo slovenija ama zatoa vo prav smisol na zborot e doktor za nasava liga....podobro gi poznava site kvaliteti i site maani na nasive igraci od site drugi teneri vo mk pa vklucuvajki go i bobi mitev...Marin vo svojata karirea ne sekogas vodel jaki timovi kako sto e sega slucajot so feni pa sepak i so anonimusi i so deca uspeval da gi ispleska site pa potoa od tie deca i anonimusi da napravi igraci,a dokaz deka stvarno marin si ja znae rabotata e sevo ova sto go napravi ovaa sezona za relativno slabiot rabotnicki po koj znae koj pat vo negovata kariera...mislam premnogu pati dokazal deka i so slabi igraci moze uspeh da se ocekuva od nego...premnogu e za da moze nekoj da kaze deka se slucajni ili na sreka se negovite uspesi...

I za nasava liga ne se potrebni ni Phil Jakson ni Obradovic ni Duda Ivkovic,vprocem i Mzt ako ne se lazam donese porano edna legenda od srbija za trener i pak nisto,samo za gabe pari frleni vo prazno,a za mnogu pomalce pari mozes da dobies trener(citaj marin) koj moze ne go baraat ni macabi ni panathinaikos nity pak ekipi od kosovo no nasava kosarka i nasive igraci gi ima tolku dobro prostudirano sto so pravo moze da se narece doktor marin i prav izbor e ako pred sezona celis za titula vo nasava liga.....i da ne sum svaten pogresno bobi moze e stvarno dobar trener no negovoto CV ne me impresionira voopsto,dolgi godini da delis soveti niz cela evropa i nikoj da ne go zabelezi tvojot kvalitet i da te stavi nekade pa makar i vo nekoj prosecen tim za glaven trener??!!
....ili jas sum vo greska ili ondak ima nesto trulo u zemji Nemackoj...

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Одкако помина доволно време од нашата играчка а донекаде и навивачка апатија во четвртокот мислам дека е редно да се направи една ретроспектива на сезоната која за жал веке е зад нас.

ИГРАЧКИ КАДАР

1) Јане Петровски - Човекот сезонава не одигра ама баш ништо. На секоја значајна утакмица едноставно се губи, го нема. Со Куманово АБА Лирија и остала боранија дава по 30 коша а кога се крши резутат на дерби или кога утакмицата е од значај тој ко пичкетина усрана. Ама реално не ни може да очекуваме од него повеќе. Човекот е кошаркарски полупроизвод и како таков ве молам не го предлагајте за репрезентација и трансот ЕДЕН Е ЈАНЕ го оправдува само со неговит однос кон навивачите и лојалноста кон клубот а во никој случај со одреден кошаркарски капацитет.
2) Зивче - дечко со златна медаља со репрезентацијата на СЦГ во младинските категории (заедно со Тепиќ Теодосиќ и остали) дечко со НБА предиспозиции и стил, дечко со големо срце и празна глава. Психички многу слаб. Искрено, го симпатизирам и убеден сум дека гинеше за нас. Ама....
3) Грне - мислам дека многу успешно ги покриваше дупките кои се огромни во нашиот тим. Го имаше секаде на теренот играше 1,2,3 и највеќе доаѓаше до израз во одбраната. Лично не го сакам затоа што памтам како слон и добро се сеќевам на инцидентот од Струмица кој го предизвика заедно со играчот кој следи
4) Пуповиќ - 4000 евра ало? Некој е овде луд ама сигурно не сме ние. Човекот во МЗТ дојде во сред играчка пауза од 1 година. Затоа дури сега на крај влезе во форма. Инаку играчкиот потенцијал му е неоспорен, Српската школа си ја завршила работата. А што се однесува до неговиот однос со ФА такво дрско кокетрирање јас во животот не сум видел. Претоставувам дека се плашеше од неговите постапки од минатото па ако требаше и би ни го замал на сите по еднаш.
5) Пенов - како кошаркар нема да го коментирам но, неговит допринос кон клубот СО ЗАДОВОЛСТВО. Ако некој изигра со срце го даде максимумот и изгина до крај тоа е Пенов. Да играа сите како него верувајте ќе се десеше чудото кое никако да ни се деси 20 години.
6) Црњата - баскетболџија од гето а не кошаркар, со срце со муда. Откако го ,,социјализиравме" во Аеродром мислам дека срцето би го дал за нас. Сака да остане и заслужува. Од предходните тренери не му беше дадена шанса но Гацов тоа го исправи. Има големи мани особено во одбрана ама сето тоа се корегира.
7) Величковиќ - стварно и после сите изгледани утакмици на МЗТ од како е он тука не успеав да стекнам никаков впечаток но едно знам, од Јане е подобар иако додуша и на двајцата одбраната им е КАТАСТРОФА.
8) Кочов - екпертот за одбрана. Ма бегај таму. му го кине гзот кој ке стигне. Оној Боогоев ако се шитне негде да знаете дека се шитнал врз основа на снимките баш против Кочов. Изигра само една утакмица а тоа е она у парк за 0-2 кога милам дека за милиметар не ги добивме.
9) Синиша - просечен играч меѓутоа доста стабилен, а особено на дерби. Си има мала минутажа али тоа што му е дадено го користи максимално. Не ми ги кине нервите коа шутира слободни и за тоа јавно му балагодарам.
10) Гоцевски - искрено мислам дека критиките и притисокот некако он највеќе ги осети. Верувајте и не изигра така лошо. Само некако ми е млитав ко без душа. Препорачувам шут карта.
11) Најдобото на крајот КИРЕ- ЗЛАТНО ДЕТЕ, штета што се повреди ама тоа е тоа. Мислам дека крајно време е ,,експертот" од нашиот источен сосед да го повика во репрезентација на местото на некој од оние на кои им е тренер, селектор, па дури верувале или не и менаџер. Мислам на Симоновски и остала боранија.
ФИЧО, ВЛАТЧЕ,ТАЛЕВСКИ - НЕ ЗАСЛУЖИВТЕ ПРЕКУ ФБ ДА ДОЗНАЕТЕ ДЕКА НЕ СТЕ ВЕЌЕ КОШАРКАРИ НА МЗТ. ИЗГИНАВТЕ ЗА НАС КОГА БЕСШЕ НАЈПОТРЕБНО, БЛАГОДАРНИ ФА97
п.с. Пеце намерно го изоставив тој не е ни човек а камоли кошаркар,спортист. Утакмиците кои ги одигра се покажаа како фатални за нас. Имавме шанса сето тоа да го исправиме, не успеавме.....

Pupovic Miljan
In relationship with MZT Skopje

Глеај шо вика он :helou:

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Многу ми се допага што играчите на Макаби се бунат и нејкат да играат во НЛБ. Мислам дека имаат уште 4 дена за да дадат одговор, а доколку биде негативен одговорот следни на листата за учество во НЛБ се МЗТ Скопје.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Многу ми се допага што играчите на Макаби се бунат и нејкат да играат во НЛБ. Мислам дека имаат уште 4 дена за да дадат одговор, а доколку биде негативен одговорот следни на листата за учество во НЛБ се МЗТ Скопје.
минатата година,колку што се сеќавам,навивачите на МЗТ( а и останатите баскет навивачи) со право се бунеа ЗАШТО КК Работнички да игра во НЛБ,кога не е шампион..........па затоа го поставувам и прашањето ЗАШТО МЗТ може да игра во НЛБ,кога не е шампион(никогаш не бил,според играчкиот кадар е после ФЕНИ,Работнички)???

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
минатата година,колку што се сеќавам,навивачите на МЗТ( а и останатите баскет навивачи) со право се бунеа ЗАШТО КК Работнички да игра во НЛБ,кога не е шампион..........па затоа го поставувам и прашањето ЗАШТО МЗТ може да игра во НЛБ,кога не е шампион(никогаш не бил,според играчкиот кадар е после ФЕНИ,Работнички)???
Затоа што ко прво за да учествуваш во НЛБ лига не треба да бидеш првак во својата лига, туку има одредени услови кои треба да се исполнат а мегу тие се стабилност со финансиите, современа сала и јак тим кој нема да биде посрамотуван секоја утакмица.
Фени нејкат да играат во НЛБ лига и самиот газда изјави дека тоа е преголем залак за нив бидејки треба многу финансии за учество, Работнички не си ја искористи шансата пред неколку години така да на ред се МЗТ Скопје. Да не правиме муабет дека МЗТ Скопје повеке ги ценат од останатите мак. екипи баш ради игрите што ги приредуваа во 98.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не е единствениот услов да си шампион на својата земја...
На раководството на НЛБ поПОТРЕБНИ им се другите фактори..
Тука лежи зајакот..
Пред се им треба екипа со ДОБАР БУЏЕТ,не знам точно колкав беше минимумот......
Второ-град со аеродром....
Трето-Добра сала...а освен Борис друга сала со слични перформанси нема во државата.....
Џабе Фени има толкав буџет...ќе мора да се задоволат да играат во БИБЛ лига...освен ако не сакаат своите утакмици да ги играат во Скопје.....
И Работнички требаше да игра во НЛБ пред некоја година,но се откажаа по заминувањето на Фершпед од клубот....

Член од
27 февруари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
11
za inaet tvoj!

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Не е единствениот услов да си шампион на својата земја...
На раководството на НЛБ поПОТРЕБНИ им се другите фактори..
Тука лежи зајакот..
Пред се им треба екипа со ДОБАР БУЏЕТ,не знам точно колкав беше минимумот......
Второ-град со аеродром....
Трето-Добра сала...а освен Борис друга сала со слични перформанси нема во државата.....
Џабе Фени има толкав буџет...ќе мора да се задоволат да играат во БИБЛ лига...освен ако не сакаат своите утакмици да ги играат во Скопје.....
И Работнички требаше да игра во НЛБ пред некоја година,но се откажаа по заминувањето на Фершпед од клубот....
Јас како што се сеќавам, фершпед не беше откажан, само на штеки не му се даваа пари, тоа беше 2007 година (на финалето со Струмица ЦПБ скандираа НЛБ лига) и после ЦПБ поради таа одлука беа во бојкот цела наредна сезона освен првата утакмица (се играше МЗТ-Работнички и имаше инциденти тогаш у аеродром)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Еве една интересна вест :)

Тодоров шеф, Војновиќ директор на МЗТ
Александар Тодоров (37) е нов шеф на стручниот штаб на МЗТ Скопје Аеродром, а поранешниот капитен Ѓорѓе Војновиќ ќе ја извршува функцијата спортски директор на клубот. Овие кадровски измени се одлука на Управниот одбор на клубот, кој ги планира своите активности за следната сезона.

Тодоров се враќа на клупата на клубот во кој двапати беше тренер, но никогаш не остана цела сезона. Сезонава тој го водеше бугарскиот тим Рилски Спортист од каде што си замина пред неколку месеци. Тренерската функција во МЗТ беше празна по завршувањето на сезоната кога истече договорот со Игор Гацов. За Војновиќ, ова е прва функција во клубот каде што ја заврши играчката кариера.

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
во бојкот се ЦПБ од кога знам за нив па и ти за една сезона!!!!

Јас како што се сеќавам, фершпед не беше откажан, само на штеки не му се даваа пари, тоа беше 2007 година (на финалето со Струмица ЦПБ скандираа НЛБ лига) и после ЦПБ поради таа одлука беа во бојкот цела наредна сезона освен првата утакмица (се играше МЗТ-Работнички и имаше инциденти тогаш у аеродром)
Кога нема кешче за корео,за бусеви некој денар за лапање.тогаш се они во бојкот не му даваа подршка на работнички,по тоа се гледа колку им бил мил и во срцата.
Зошто да не идат на утакмица и нека извадат против тиа што се натпис,а со неидење и бојкотирање тоа значи и играчите ги бојкотираш не само управата.
Од сезони повеке беа по бојкоти него на трибина ама они се во тоа единствени и најверни.
Да во право си и по инцидентот не влегоа во сала па нели јаки се,а не присуствуваа,да ги молеле играчите да им соберат по 400 евра за на суд да платат адвокат кои напатени души кои навивачи кои хулигани.

поздрав од секогаш била и ке биде ВАША ВЕРА ЕДНА ВЕЧЕРА.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Кога нема кешче за корео,за бусеви некој денар за лапање.тогаш се они во бојкот не му даваа подршка на работнички,по тоа се гледа колку им бил мил и во срцата.
Зошто да не идат на утакмица и нека извадат против тиа што се натпис,а со неидење и бојкотирање тоа значи и играчите ги бојкотираш не само управата.
Од сезони повеке беа по бојкоти него на трибина ама они се во тоа единствени и најверни.
Да во право си и по инцидентот не влегоа во сала па нели јаки се,а не присуствуваа,да ги молеле играчите да им соберат по 400 евра за на суд да платат адвокат кои напатени души кои навивачи кои хулигани.

поздрав од секогаш била и ке биде ВАША ВЕРА ЕДНА ВЕЧЕРА.
Тоа е нивна ствар, они си знаат зашто бојкотираат, и јас се слагам дека на трибина по ефикасно и подобро можат да го искажат незадоволството него во бојкот (ова важи за сите групи), бојкот треба да биде последна опција инаку тогаш влегоа во сала, имаше прекин во четврта четвртина од саат време дур да се исчисти цела сала

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Друже и на Диџеј Линдѕи му е у Фејворит тимс МЗТ СКОПЈЕ, мислиш искрен е?
Да го болеше таквото за МЗТ немаше да заплака после поразот :)

--- надополнето ---

Александар Тодоров третпат во неговата кариера ќе седне на клупата на МЗТ Скопје. Заземајќи го местото на Игор Гацов, Тодоров ќе го предводи тимот од Аеродром наредната сезона, а ќе ги има и летните месеци на располагање за да организира квалитетни подготовки во походот кон прв трофеј во првенството во клупската историја. Заедно со Тодоров, во МЗТ Скопје викендов дојде и Ѓорѓе Војновиќ, кој ја презема позицијата спортски директор на клубот.

За пристигнувањето во МЗТ Скопје:

„Првиот контакт со клубот го остварив во средата и не очекував толку брзо решение“, ни изјави Тодоров, кој минатата сезона ја прекина соработката со Рилски спортист. „Доаѓаме заедно со Војновиќ, кој ми е близок пријател, но се погоди сосем случајно. Кога отидов да му пренесам, тој ми кажа дека МЗТ го побарале и него, па пристигнуваме заедно, иако посебно бевме контактирани. Нормално дека сум задоволен и оптимист сум што се враќам во ’Јане Сандански’“, продолжи 37-годишниот тренер.

За играчкиот кадар:

„Прва и главна работа во наредниот период ќе ми биде контакт со играчите. Само Грнчаров и Кочов имаат подолги договори, а другите летово остануваат слободни играчи. Моја прва цел е да ги задржам сите домашни играчи и напорно ќе работиме на тоа во наредниот период. Можам да кажам дека странците нема да останат, а што се однесува до нови засилувања, заинтересиран сум за секој македонски кошаркар... без разлика дали настапува во македонски клуб или надвор од нашата земја. Ако можам да склопам екипа само од домашни кошаркари, со задоволство би го направил тоа. Важно е да го задржиме костурот на тимот и мислам дека сме многу квалитетни и многу кадарни за успех“.

За планираните подготовки:

„Сè уште е рано, само два дена сум во клубот, но планирам многу квалитетни подготовки во текот на летото. Веќе сум во контакт со неколку организатори на силни турнири и би сакал сите подготвителни натпревари да ги играме со странски екипи. Зборуваме главно за околните земји. Сепак, станува збор за турнири со меѓународен карактер. Голем дел од играчите се во силен натпреварувачки ритам и имаме план како да го задржиме и надградиме тоа“, заврши Александар Тодоров.

Kajgana Shop

На врв Bottom