Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
досега немам видено,слушнато да некоја навивачка група вели дека ТИТУЛАТА им е секундарна работа!!
Еве сега гледаш... Гледаш навивачка група на која титулата и е секундарна работа, а примарна работа на групата е клубот да остане на стабилни нозе како оваа сезона, да се имаат стандардни и сигурни спонзори, да не се оди по маршеви секоја сезона, едноставно лудилото на четата од Јане Сандански да продолжи..

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
Son na mnogu grupi kaj nes e da ima jaka uprava za krkanje skari i pari !!!

зашто не знам е како да се навива за својот клуб или можеби затоа што се имам радувано на титула,СОН НА СЕКОЈА ГРУПА???

toa se pokaza kaj mnogu grupi sami si se citaat vo redovi vasa vera edna vecera.
Imas sega milion klubovi vo svetot kaj sto imaat armija navivaci,a nemaat titula.
MZT do sega trebal da kupi nekolku ama ne sakal,a se znae od sudii koi bile na platen spisok vo fersped pozdrav.

--- надополнето ---

а зошто тогаш сакаа да го спасат клубот? па ако не им требаат титули, фино лепо нека си играат у втора лига онака од љубов ќе ги гледаат и ќе навијаат за нив :)
pa bidejki MZT ne klub kako ORKA,TIKVES sega FENI da go ima pa nema so godini zatoa sakame da go spasime i go spasivme sega se gleda pravata ljubov sto e kon klub, da bevme vo obratna nasoka so rabotnicki sto mislis dali ke postoeja,nemase da postojat kako sto nema navivaci fk.rabotnicki ok.rabotnicki rk.rabotnicki.
Za klubot se ide i se naviva od ljubov ne od korist ako osvois titula ke ideme ako ne nisto ili daj pari ke navivame ako ne nisto vo mnogu slucaevi se gleda toa kaj nas.

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
MZT otsekogas bil moj favorit vo kosarka iako sum daleku od SK :) . Bravos za FA, pokazaja deka se grupa so srce i mentalitet i koga e najtesko. Kazete so ima novo vo vrska so Jadranskata liga, ima sansi MZT da igra od v godina???

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Макаби се речиси сигурни учесници,додека МЗТ или Левски(да се надеваме МЗТ)ќе чекаат да падне договор некој од Хрватска/Србија да се откаже од местото за да влезе уште една екипа.
На оваа екипа и фалат 2/3 засилувања и ќе може да се бори за трофеј следната сезона.Сепак да се надеваме дека ќе останат овие спонзори,да се додаде уште некој не би било лошо,за НЛБ лига ако влеземе ќе биде премија ако не да целиме да освоиме титула дома,а НЛБ лига или било кое меѓународно натпреварување нека чека :)

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Макаби се речиси сигурни учесници,додека МЗТ или Левски(да се надеваме МЗТ)ќе чекаат да падне договор некој од Хрватска/Србија да се откаже од местото за да влезе уште една екипа.
На оваа екипа и фалат 2/3 засилувања и ќе може да се бори за трофеј следната сезона.Сепак да се надеваме дека ќе останат овие спонзори,да се додаде уште некој не би било лошо,за НЛБ лига ако влеземе ќе биде премија ако не да целиме да освоиме титула дома,а НЛБ лига или било кое меѓународно натпреварување нека чека :)
Fala!

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
Едно сигурно засилување имаме следната сезона....момакот кој фалеше во оваа полусеозна,ТОНИ ГРНЧАРОВ!!!!

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Одкако помина доволно време од нашата играчка а донекаде и навивачка апатија во четвртокот мислам дека е редно да се направи една ретроспектива на сезоната која за жал веке е зад нас.

ИГРАЧКИ КАДАР

1) Јане Петровски - Човекот сезонава не одигра ама баш ништо. На секоја значајна утакмица едноставно се губи, го нема. Со Куманово АБА Лирија и остала боранија дава по 30 коша а кога се крши резутат на дерби или кога утакмицата е од значај тој ко пичкетина усрана. Ама реално не ни може да очекуваме од него повеќе. Човекот е кошаркарски полупроизвод и како таков ве молам не го предлагајте за репрезентација и трансот ЕДЕН Е ЈАНЕ го оправдува само со неговит однос кон навивачите и лојалноста кон клубот а во никој случај со одреден кошаркарски капацитет.
2) Зивче - дечко со златна медаља со репрезентацијата на СЦГ во младинските категории (заедно со Тепиќ Теодосиќ и остали) дечко со НБА предиспозиции и стил, дечко со големо срце и празна глава. Психички многу слаб. Искрено, го симпатизирам и убеден сум дека гинеше за нас. Ама....
3) Грне - мислам дека многу успешно ги покриваше дупките кои се огромни во нашиот тим. Го имаше секаде на теренот играше 1,2,3 и највеќе доаѓаше до израз во одбраната. Лично не го сакам затоа што памтам како слон и добро се сеќевам на инцидентот од Струмица кој го предизвика заедно со играчот кој следи
4) Пуповиќ - 4000 евра ало? Некој е овде луд ама сигурно не сме ние. Човекот во МЗТ дојде во сред играчка пауза од 1 година. Затоа дури сега на крај влезе во форма. Инаку играчкиот потенцијал му е неоспорен, Српската школа си ја завршила работата. А што се однесува до неговиот однос со ФА такво дрско кокетрирање јас во животот не сум видел. Претоставувам дека се плашеше од неговите постапки од минатото па ако требаше и би ни го замал на сите по еднаш.
5) Пенов - како кошаркар нема да го коментирам но, неговит допринос кон клубот СО ЗАДОВОЛСТВО. Ако некој изигра со срце го даде максимумот и изгина до крај тоа е Пенов. Да играа сите како него верувајте ќе се десеше чудото кое никако да ни се деси 20 години.
6) Црњата - баскетболџија од гето а не кошаркар, со срце со муда. Откако го ,,социјализиравме" во Аеродром мислам дека срцето би го дал за нас. Сака да остане и заслужува. Од предходните тренери не му беше дадена шанса но Гацов тоа го исправи. Има големи мани особено во одбрана ама сето тоа се корегира.
7) Величковиќ - стварно и после сите изгледани утакмици на МЗТ од како е он тука не успеав да стекнам никаков впечаток но едно знам, од Јане е подобар иако додуша и на двајцата одбраната им е КАТАСТРОФА.
8) Кочов - екпертот за одбрана. Ма бегај таму. му го кине гзот кој ке стигне. Оној Боогоев ако се шитне негде да знаете дека се шитнал врз основа на снимките баш против Кочов. Изигра само една утакмица а тоа е она у парк за 0-2 кога милам дека за милиметар не ги добивме.
9) Синиша - просечен играч меѓутоа доста стабилен, а особено на дерби. Си има мала минутажа али тоа што му е дадено го користи максимално. Не ми ги кине нервите коа шутира слободни и за тоа јавно му балагодарам.
10) Гоцевски - искрено мислам дека критиките и притисокот некако он највеќе ги осети. Верувајте и не изигра така лошо. Само некако ми е млитав ко без душа. Препорачувам шут карта.
11) Најдобото на крајот КИРЕ- ЗЛАТНО ДЕТЕ, штета што се повреди ама тоа е тоа. Мислам дека крајно време е ,,експертот" од нашиот источен сосед да го повика во репрезентација на местото на некој од оние на кои им е тренер, селектор, па дури верувале или не и менаџер. Мислам на Симоновски и остала боранија.
ФИЧО, ВЛАТЧЕ,ТАЛЕВСКИ - НЕ ЗАСЛУЖИВТЕ ПРЕКУ ФБ ДА ДОЗНАЕТЕ ДЕКА НЕ СТЕ ВЕЌЕ КОШАРКАРИ НА МЗТ. ИЗГИНАВТЕ ЗА НАС КОГА БЕСШЕ НАЈПОТРЕБНО, БЛАГОДАРНИ ФА97
п.с. Пеце намерно го изоставив тој не е ни човек а камоли кошаркар,спортист. Утакмиците кои ги одигра се покажаа како фатални за нас. Имавме шанса сето тоа да го исправиме, не успеавме.....

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Да е до мене сите би ги оставил освен Србинот плејчето што е, али на негово место да дое некоја зверотина и уште еден играч на позиција 3ка за Зивче да има конкуренција да не си го лади на терен. И за тренер нормално БОБИ МИТЕВ. Со легендава на клупа има мозоците да им се истурат и на Емил и на Бугарот Марин, секако на тактички план. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Да е до мене сите би ги оставил освен Србинот плејчето што е, али на негово место да дое некоја зверотина и уште еден играч на позиција 3ка за Зивче да има конкуренција да не си го лади на терен. И за тренер нормално БОБИ МИТЕВ. Со легендава на клупа има мозоците да им се истурат и на Емил и на Бугарот Марин, секако на тактички план. :)
Боби Митев нема конкуренција. Мора да се притиска човекот да се донесе. Ке бара пари ама очигледно кога имаат 4000 за Пуповиќ за Боби не се проблем да се одвојот 3500 (колку што знам толку побарал) Инаку типот има ненормално познавање од кошарка тоа бугарот многу добро го знае па дури и му забранил присуство на еден од тренинзите на репрезентацијата под изговор ,,затворен тренинг" а овој му прави скаутинг т.е. е дел од стручен штаб. ДЕБИЛИТЕТ. Иначе со овој тим што ти би го оставил за наредна година ќе бидеме топовско месо во Јадранска лига (ако уопште се оствари тоа, ја лично не верувам)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Боби Митев нема конкуренција. Мора да се притиска човекот да се донесе. Ке бара пари ама очигледно кога имаат 4000 за Пуповиќ за Боби не се проблем да се одвојот 3500 (колку што знам толку побарал) Инаку типот има ненормално познавање од кошарка тоа бугарот многу добро го знае па дури и му забранил присуство на еден од тренинзите на репрезентацијата под изговор ,,затворен тренинг" а овој му прави скаутинг т.е. е дел од стручен штаб. ДЕБИЛИТЕТ. Иначе со овој тим што ти би го оставил за наредна година ќе бидеме топовско месо во Јадранска лига (ако уопште се оствари тоа, ја лично не верувам)
Доколку се игра Јадранска лига ондак скоро сите треба да добијат шут карта освен Зивче и Кире, добро може и центриве да останат.
За Боби Митев, човекот мислам сам се понудил на МЗТ но од " управата " решиле да го остават Ацо демек зошто ги спасил МЗТ а иначе барал толку од прилика како што пиша 3500 - 4000. Али најсрамен потег е тоа што ( добро може и шпекулации биле само ) демек Стојановски од Фени исто така сакал да игра за МЗТ и тоа за 2000 евра мислам али Ацо СТРУЧЊАКОТ го нејкел затоа што бил многу скап и му понудил 1500 ( за 500 евра се цинцареле еј ! ). Играчиште пропуштивме али тоа е, повеќе среќа следната година и дај боже на клупа да го видиме Боби.
За бугарот Марин не треба да се коментира, мене никогаш нема да ми биде јасно зошто Боби не е селектор али ај.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Доколку се игра Јадранска лига ондак скоро сите треба да добијат шут карта освен Зивче и Кире, добро може и центриве да останат.
За Боби Митев, човекот мислам сам се понудил на МЗТ но од " управата " решиле да го остават Ацо демек зошто ги спасил МЗТ а иначе барал толку од прилика како што пиша 3500 - 4000. Али најсрамен потег е тоа што ( добро може и шпекулации биле само ) демек Стојановски од Фени исто така сакал да игра за МЗТ и тоа за 2000 евра мислам али Ацо СТРУЧЊАКОТ го нејкел затоа што бил многу скап и му понудил 1500 ( за 500 евра се цинцареле еј ! ). Играчиште пропуштивме али тоа е, повеќе среќа следната година и дај боже на клупа да го видиме Боби.
За бугарот Марин не треба да се коментира, мене никогаш нема да ми биде јасно зошто Боби не е селектор али ај.
Еве јас како неутралец(под неутралец мислам ни за МЗТ ни за Работнички)мислам дека моментално Докузовски е најдобар избор...зашто?Епа дечки човекот без проблеми не однесе на Европско,без проблеми си освојува титули у мак првенство,човекот си освои се во Бугарија,одлично го познава нашето првенство одлично ги познава интернационалците...значи моментално е топ тренер за нашата репрезентација,па ќе видиме дали ќе продолжи во ист стил репрезентацијата или пак не,ако продолжи ќе треба вие од Аеродром еднаш засекогаш да престанете да го критикувате заш човекот нее крив што има знаење и искуство и најважното и најболно за вас што знае како да го победи МЗТ во секој момент.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Еве јас како неутралец(под неутралец мислам ни за МЗТ ни за Работнички)мислам дека моментално Докузовски е најдобар избор...зашто?Епа дечки човекот без проблеми не однесе на Европско,без проблеми си освојува титули у мак првенство,човекот си освои се во Бугарија,одлично го познава нашето првенство одлично ги познава интернационалците...значи моментално е топ тренер за нашата репрезентација,па ќе видиме дали ќе продолжи во ист стил репрезентацијата или пак не,ако продолжи ќе треба вие од Аеродром еднаш засекогаш да престанете да го критикувате заш човекот нее крив што има знаење и искуство и најважното и најболно за вас што знае како да го победи МЗТ во секој момент.
Поштовање за постот. Значи прво за европсково што не однел без проблем, па ја не ни гледам која репрезентација би ни направила проблем за да не идеме понатаму. Моментално имаме многу квалитетна генерација и ова мора да се искористи меѓутоа не од тренер како Докузовски ( добар е да, али за во македонска лига ) НЕ. Кажи ми што тренер е овој што на тајм аут при негатива од неколку поени им вика на играчите " ти КО НА БАЈАГИ ќе идеш .... и тако даље", а да не зборам дека форсира еден напад само, абе ја напнува истата акција па што сака нека биде. Јас не знам дали си го гледал Боби Митев али човекот има решение за напад, за одбрана, дисциплината му е највисоко ниво, комуницира со играчите додека овие се на терен, на секој посебно му објаснува како да се движи при што користи " НБА " изрази, едноставно се гледа дека има школа човекот, а не овој КО НА БАЈАГИ ( бог да чува ). За мене Боби Митев е онака комплетен тренер да води голема Екипа или пак во најмала рака нашата Репрезентација.

--- надополнето ---

И само да надополнам. Докузовски го поштував за тренер ( за во македонска лига секако ) до моментот кога изглуми на утакмица со МЗТ ко да му свирнале куршум во гради и падна ко покосен, и откако заврши утакмицата место да се израдува на титулата он плачеше а и во исто време се воздигнуваше како тоа он не требал да биде така третиран од фановите затоа што бил СЕЛЕКТОР. Па ај да ти го цицаме ако си селектор ! И месец дена после дешавката он збори како од федерацијата никој не се јавил да го прашаат како бил, дека прими многу " jak" удар од рачката со сунгер, БУГАР.
Боби Митев за овој е Фил Џексон.
И да, на Европското во секој случај ќе ја подржувам репрезентацијата и посакувам што подалеку да стигнеме ( а имаме квалитет за тоа ), ма да не ми се верува бидејки според мене не е добро тактички поткован Бугарчето.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Ова и не би ме чудело затоа што типот е израснат во Ново Лисиче, цел живот тренираше во "ВЕБО" и нормално е дека ќе сака да игра за МЗТ - Аеродромско дете simply said. Ако е вистина тоа дека Ацо се цинцарел за 500 евра - не е на арно.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Што сте запнале бе за тоа Бугар,само хејтате,тој ве решаваше како сакаше без центар цела утакмица.Тој е бр1 и во лигава и најдобро решение за репрезентација.Му посакувам а и сите треба д аму посакаме успешна работа во септември.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Што сте запнале бе за тоа Бугар,само хејтате,тој ве решаваше како сакаше без центар цела утакмица.Тој е бр1 и во лигава и најдобро решение за репрезентација.Му посакувам а и сите треба д аму посакаме успешна работа во септември.
Го хејтаме и ќе го хејтаме, пример јас не го хејтам ради тоа што ги тепал МЗТ со еден центар напоменав дека е најбоље во Мак лига. А за тоа дека е најдобро решение за репрезентација жими мадињава, има едно подобро решение али тоа решение не го сакаат очигледно поради Х причини.

Kajgana Shop

На врв Bottom