Одкако помина доволно време од нашата играчка а донекаде и навивачка апатија во четвртокот мислам дека е редно да се направи една ретроспектива на сезоната која за жал веке е зад нас.
ИГРАЧКИ КАДАР
1) Јане Петровски - Човекот сезонава не одигра ама баш ништо. На секоја значајна утакмица едноставно се губи, го нема. Со Куманово АБА Лирија и остала боранија дава по 30 коша а кога се крши резутат на дерби или кога утакмицата е од значај тој ко пичкетина усрана. Ама реално не ни може да очекуваме од него повеќе. Човекот е кошаркарски полупроизвод и како таков ве молам не го предлагајте за репрезентација и трансот ЕДЕН Е ЈАНЕ го оправдува само со неговит однос кон навивачите и лојалноста кон клубот а во никој случај со одреден кошаркарски капацитет.
2) Зивче - дечко со златна медаља со репрезентацијата на СЦГ во младинските категории (заедно со Тепиќ Теодосиќ и остали) дечко со НБА предиспозиции и стил, дечко со големо срце и празна глава. Психички многу слаб. Искрено, го симпатизирам и убеден сум дека гинеше за нас. Ама....
3) Грне - мислам дека многу успешно ги покриваше дупките кои се огромни во нашиот тим. Го имаше секаде на теренот играше 1,2,3 и највеќе доаѓаше до израз во одбраната. Лично не го сакам затоа што памтам како слон и добро се сеќевам на инцидентот од Струмица кој го предизвика заедно со играчот кој следи
4) Пуповиќ - 4000 евра ало? Некој е овде луд ама сигурно не сме ние. Човекот во МЗТ дојде во сред играчка пауза од 1 година. Затоа дури сега на крај влезе во форма. Инаку играчкиот потенцијал му е неоспорен, Српската школа си ја завршила работата. А што се однесува до неговиот однос со ФА такво дрско кокетрирање јас во животот не сум видел. Претоставувам дека се плашеше од неговите постапки од минатото па ако требаше и би ни го замал на сите по еднаш.
5) Пенов - како кошаркар нема да го коментирам но, неговит допринос кон клубот СО ЗАДОВОЛСТВО. Ако некој изигра со срце го даде максимумот и изгина до крај тоа е Пенов. Да играа сите како него верувајте ќе се десеше чудото кое никако да ни се деси 20 години.
6) Црњата - баскетболџија од гето а не кошаркар, со срце со муда. Откако го ,,социјализиравме" во Аеродром мислам дека срцето би го дал за нас. Сака да остане и заслужува. Од предходните тренери не му беше дадена шанса но Гацов тоа го исправи. Има големи мани особено во одбрана ама сето тоа се корегира.
7) Величковиќ - стварно и после сите изгледани утакмици на МЗТ од како е он тука не успеав да стекнам никаков впечаток но едно знам, од Јане е подобар иако додуша и на двајцата одбраната им е КАТАСТРОФА.
8) Кочов - екпертот за одбрана. Ма бегај таму. му го кине гзот кој ке стигне. Оној Боогоев ако се шитне негде да знаете дека се шитнал врз основа на снимките баш против Кочов. Изигра само една утакмица а тоа е она у парк за 0-2 кога милам дека за милиметар не ги добивме.
9) Синиша - просечен играч меѓутоа доста стабилен, а особено на дерби. Си има мала минутажа али тоа што му е дадено го користи максимално. Не ми ги кине нервите коа шутира слободни и за тоа јавно му балагодарам.
10) Гоцевски - искрено мислам дека критиките и притисокот некако он највеќе ги осети. Верувајте и не изигра така лошо. Само некако ми е млитав ко без душа. Препорачувам шут карта.
11) Најдобото на крајот КИРЕ- ЗЛАТНО ДЕТЕ, штета што се повреди ама тоа е тоа. Мислам дека крајно време е ,,експертот" од нашиот источен сосед да го повика во репрезентација на местото на некој од оние на кои им е тренер, селектор, па дури верувале или не и менаџер. Мислам на Симоновски и остала боранија.
ФИЧО, ВЛАТЧЕ,ТАЛЕВСКИ - НЕ ЗАСЛУЖИВТЕ ПРЕКУ ФБ ДА ДОЗНАЕТЕ ДЕКА НЕ СТЕ ВЕЌЕ КОШАРКАРИ НА МЗТ. ИЗГИНАВТЕ ЗА НАС КОГА БЕСШЕ НАЈПОТРЕБНО, БЛАГОДАРНИ ФА97
п.с. Пеце намерно го изоставив тој не е ни човек а камоли кошаркар,спортист. Утакмиците кои ги одигра се покажаа како фатални за нас. Имавме шанса сето тоа да го исправиме, не успеавме.....