А бе Клинт еве ти вака како "неутрално" изгорен за Работнички како ќе ми ја објасниш ситуацијата со Симиќ дека вас ве сакал и поштувал највеќе, а си отиде од Работнички кога виде дека нема ќар од него. Дечкото е професионалец - да, ама баш за таквите професионалци одлика е да останат кога е најтешко. За Џоле си во право дека повеќе го сакал Работнички од МЗТ не мора да ми кажуваш, али што тоа тебе толку те интересира зашто Пеце играл за МЗТ!? Па и да си има он некој план за негова заработка знаеш колку ме боли мене...нека дојде нека си изигра нека врати публика по другиве сали пошо очигледно е дека само во Аеродром е полна салата, повеќе не пали "брендот" Работнички. Ајде за некој викенд ве очекувам вас постарите љубители на кошарката на ул.Македонија...секако...за СПАС НА РАБОТНИЧКИ
prvo tebe ke ti odgovoram t.e. nema da ti odgovoram,zatoa sto ne navivam za rabotnicki,tuku pratam kosarka(mzt,rabotnicki), fudbal(vardar),rakomet(vardar) iako sum od naselbata na metalurg. od dete se interesiram za sport a sum imal i imam prilika licno da se znam so mnogu makedonski sportisti,pa zatoa gi poznavam dobro prilikite.drug pat ke te udostojam so odgovor za nekoe tvoe prasanje.bidi mi pozdraven!
--- надополнето ---
Кој го спомна Куртовиќ? Секој играч си е посебна приказна. Наумоски името не го направи во Работнички, тоа е факт ... а тоа што ти тоа го лупна како од ракав е само доказ инфото не ти е секогаш исправно.
Симиќ си отиде од Работнички, а можеше да остане да игра. Кога можеа да играат Соколов,Чековски,Мачка,Мираковски ... зашто он да не? Ама не, дечкото од што им е лојален на парите избра да игра за Вардар.
Врбица исто премина за појше пари во Работнички. И си отиде од кај нас затоа што претходната сезона промашуваше слободни во финалето против Работнички ... за тоа нормално доби парична надокнада од својот иден клуб. И за него мислам се ``најдобро`` ... и како играч и како човек.
Јане Петровски си отиде затоа што имаше понуда од странство. Секој од нашава лига сака да игра во странство, поготово додека и млад и во одлична форма и играчки години. Иначе го има одбиено Работнички за многу појше пари одошто добиваше во МЗТ, можеби знаеш ... а можеби и не сакаш да знаеш.
Иначе кога толку сакаш да збориш за Џоле, еве збори ... никој не ти брани. На прошталната утакмица пред 4-5 години Џоле плачеше додека ФА цела утакмица пееше за него. Ја прекина кариерата на половина сезона за да биде директор на една голема фирма, а и веќе беше во години. Секогаш кога ќе дојде во сала на утакмица на МЗТ се скандира за него, а он отпоздравува. Тоа да не се праи во Градски парк можда? Кој ли таму му скандира? По кого таму плаче?
mirza ti go spomnav kako paralela na tvoeto spomnuvanje na simic.mislam deka sum jasen.
za pece cisto pocnavme da debatirame,od faktot sto e malce po mene dvolicno i licemerno da covekot sega preku grbot na mzt,si planira nekoi kombinacii vo vasata naselba.ama nejse neka pravi sto saka,moze ke bide dobar primer za nekoi drugi,pa moze negoviot primer ke go sledat budo jolovic,zivcevic,vrbica,od kaj znaes moze i bustur ke se reaktivira...
pak se fakjas so primerot za jane so rabotnicki.batali go rabotnicki.jane si otisol od mzt?ZASTO? zaradi poveke pari od drug klub,dali domasen ili stranski seedno.pa mzt e vo kriza 5,6,7 godini.kako toa nieden igrac od vas omilenite ne se odrece od parite sto gi lapaa u drugi klubovi,pa ne ostana koga vi bese najtesko.od koja toa lojalnost lani ostanavte so 3 igraci pred sezona ti se molam!?
i eve pak za djole.djole e dete na rabotnicki.ne postoi sportist na svet sto ne go saka najveke svojot prv maticen klub.on e mnogu blizok prijatel so nekolku bitni likovi vo taa grupa i den denes.on ne vikam deka ne se privrzal so vas,kako sto vrbica,simic,mirza,riste stefanov...se povrzal so cpb(ako se sekjavas on placese koga simic go nosese na ramenici,koga vi ja zemaa titulata vo aerodrom,mislam 6ta ili 7ma na rabotnicki brisejki gi solzite so sal na rabotnicki!!!!!)vie cel zivot mislite deka on ve prodal togas koga gi ima promaseno sl.frlanja u gradski park.nema moment koga razgovaram so nekoj moj drugar od fa,a da ne mu se iznasmeam za toa!
neznam imam vpecatok deka i pokraj toa sto se prezentirate kao demek ne ni e bitno ova ona,titula,ma koj e toj igrac ili trener..i sl. sepak si vlecete dosta porazi od minatoto kako losi spomeni,koi verojatno ke ve pratat cel zivot.