Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Grobari butel???!!!???!!:toe: :toe:
Daj ako znae nekoj kako da se prijavime za vo ginis ova,mislam deka poveke navivacki grupi vo eden grad od Skopje nema!!!!
Spored moi procenki nekoi ima mesto za uste napredok,sea za sea ima uste prazni mesta za da se sozdade navivacka grupa,Kozle nema,Kisela voda i mislam tolku e,se drugo zafateno e vo momentov,pa ajde koj ima namera da prai grupa neka ubrza kaj i da e i ovie mesta ke se poplnat...REZIL SME NEVIDEN!!!!!PA POSLE SE PRASUVAME ZOSTO SEKOJA NAVIVACKA GRUPA BROI PO 50 DUSI!!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
А колку заврши утакмицава :toe:
И btw шо кур се овие Гробари Бутел. За кој навиваат:jaj:
И нема тепано Комити вчера а како што наслушнав Гробариве им подариле маици на КЦ:toe:

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Гробари Бутел се навивачи на КК Вардар Осигурување и се формирани пред 2 недели. Дали е точно дека ГБ го ишкртале графитот на ФА-ФАМИЛИЈАТА во Пулевски ? Ако е така ,тие прекршуваат основни тифо правила и не заслужуваат да бидат третирани како сериозен навивачки колектив.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Гробари Бутел се навивачи на КК Вардар Осигурување и се формирани пред 2 недели. Дали е точно дека ГБ го ишкртале графитот на ФА-ФАМИЛИЈАТА во Пулевски ? Ако е така ,тие прекршуваат основни тифо правила и не заслужуваат да бидат третирани како сериозен навивачки колектив.
Точно е:tapp:

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Точно е тоа, само што такво нешто е срамота како навивачка група да се фалиш со таква работа. Јас знам минимум три убави графити Работнички, па никој од групата не се осудил (а верувам дека и понатаму нема) да ги ишкрта. Поготово што графитот кај Пулевски е ишаран во 5 сабајле. Инаку сега имам мжност да видам дека вчера имало одлична атмосфера и покрај тоа што МЗТ Скопје се наоѓа на последното место. Следен натпревар е со Торус, а потоа дома со :zlo:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
90
Поени од реакции
70
Grobari butel???!!!???!!:toe: :toe:
Daj ako znae nekoj kako da se prijavime za vo ginis ova,mislam deka poveke navivacki grupi vo eden grad od Skopje nema!!!!
Spored moi procenki nekoi ima mesto za uste napredok,sea za sea ima uste prazni mesta za da se sozdade navivacka grupa,Kozle nema,Kisela voda i mislam tolku e,se drugo zafateno e vo momentov,pa ajde koj ima namera da prai grupa neka ubrza kaj i da e i ovie mesta ke se poplnat...REZIL SME NEVIDEN!!!!!PA POSLE SE PRASUVAME ZOSTO SEKOJA NAVIVACKA GRUPA BROI PO 50 DUSI!!!
И покрај тоа сепак се знае кој се најбројни и кој се секогаш на врвот, иначе сите тие останати групи од Скопје знаеш многу добро од која трибина се излезени и дека едно време беа подгрупи на групата што е најстара од нашиов град. (1987)
Тогаш кога Вардар конечно ќе застане на прави нозе сите ќе се вратите на вашата матична трибина (запад) и одеднаш сите ќе станете КОМИТИ. Повторно ќе бидете наши подгрупи како што бевте порано.

П.С. Воџите на цпб,фа,пирати,лавови се бивши КОМИТИ.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
Haha brao za postot!!!
Koja si maticna zapadna tribina? Sea ima nova generacija vo site navijacki grupi i nikoj nema niso so vardar.
ps. Ebate navijacite so ke ti se vratat na zapad koga vardar ke zastane na noze.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Мое мислење е дека е многу глупо македонците од скопје да имаат толку многу навијачки групи вие фа навивајтеси слободно за мзт кошарка ама заш да не на пр во фудбал за вардар, во скпје би требало да има најмногу 2 навијачки групи во фудбал на пр да се навија за вардар и ѓорче што би било многу поинтересно на пример како гробари и делије,а да не ги спомнем тија од чаир против нив би биле ем многу појќе ем многу појаки и нема да се силат до толку.:toe:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Така испаѓа моментално дека скоро секоја населба има навивачка група. Тоа колку е добро толку и не е добро, има свој позитивни и негативни страни, некој погоре пиша дека глупо е така на нашава тифо сцена повеќето од групите да бидат само по 50 души и јас се согласувам со тоа, па мислам и дека баш тоа е причинава што нашава тифо сцена заостанува многу за разлика од другите, се појавија многу групи што се најмногу 50 души, подобро да има само неколку групи кој што имаат историја, традиција, бројка,навивање, отколку вака повеќе мали групи.
Во случајов за Ф.А. да не испадне дека ги омаловажувам, респект за нив, бројка,навивање, во кошаркарската сцена се дефинитивно најдобри само што изгледа има некој деца што не си ја знаат историјата на групата.

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Јас не знам од каде излезе муабетот дека воџите на ФА се навивачи на Вардар. Во последните години не е многу голем бројот на тие што идат на ФК Вардар, поготово на Запад. Во Фемили дојдоа нови генерации и затоа како што може да се види навивачката група е во огромен подем. Оваа сезона е една од најдобрите и покрај тоа што клубот за прв пат во историјата се наоѓа на последното место.

Инаку што се однесува до Комити (конкретно за дечкото што пиша) само ќе кажам да не ја подгреваш атмосферата за џабе затоа што никој лошо нема да напише за Комити од наша страна. Па и тие што не се за Вардар нема да напишат од причина што овие две навивачки групи не можат никогаш меѓусебно да се сретнат (ФА иде само на кошарка).

Тоа што се појавуваат инстант групи, конкретно нас како група не не интересира затоа што ние постоиме скоро две децении (ја тераме 13-та како ФА) така да што и да се појави ќе биде минорно во однос на тоа што го имаме постигнато и планираме да го достигнеме. Една нова навивачка култура се создаде кај нас, така да со спој на постарите членови и со тотална поддршка на тие генерации што доаѓаат, а ме радува што ги има во голем број што се за МЗТ, мислам дека уште долго време ќе биде на врвот кога станува збор за навивањето.

Во случајов за Ф.А. да не испадне дека ги омаловажувам, респект за нив, бројка,навивање, во кошаркарската сцена се дефинитивно најдобри само што изгледа има некој деца што не си ја знаат историјата на групата.
Сакаш да те потцетам кога е формиран Сервис Кру?

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Јас не знам од каде излезе муабетот дека воџите на ФА се навивачи на Вардар. Во последните години не е многу голем бројот на тие што идат на ФК Вардар, поготово на Запад. Во Фемили дојдоа нови генерации и затоа како што може да се види навивачката група е во огромен подем. Оваа сезона е една од најдобрите и покрај тоа што клубот за прв пат во историјата се наоѓа на последното место.

Инаку што се однесува до Комити (конкретно за дечкото што пиша) само ќе кажам да не ја подгреваш атмосферата за џабе затоа што никој лошо нема да напише за Комити од наша страна. Па и тие што не се за Вардар нема да напишат од причина што овие две навивачки групи не можат никогаш меѓусебно да се сретнат (ФА иде само на кошарка).

Тоа што се појавуваат инстант групи, конкретно нас како група не не интересира затоа што ние постоиме скоро две децении (ја тераме 13-та како ФА) така да што и да се појави ќе биде минорно во однос на тоа што го имаме постигнато и планираме да го достигнеме. Една нова навивачка култура се создаде кај нас, така да со спој на постарите членови и со тотална поддршка на тие генерации што доаѓаат, а ме радува што ги има во голем број што се за МЗТ, мислам дека уште долго време ќе биде на врвот кога станува збор за навивањето.

Сакаш да те потцетам кога е формиран Сервис Кру?
Ме интересира дали си бил на запад и дали би идел ако има јак вардар и ако идат повеќе луѓе од ФА на запад?

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Ме интересира дали си бил на запад и дали би идел ако има јак вардар и ако идат повеќе луѓе од ФА на запад?
Кажи ми бе кога се формирани Сервис Кру дали знаеш?

А сакаш јас да ти поставам слика како транспарент на таа група сервис кру стои на запад ?
Исто и за тебе, која година се формирани знаеш?

Kajgana Shop

На врв Bottom