Фан клуб: МЗТ Скопје

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
Кумани пиши го распоредот како што ти рече Blue да знаеме дали е озбилна работава. Можда и затоа у среда нема коло.

К

Кумани Запад

Гостин
Да официјално се игра турнир по повод ослободувањето на градот Куманово .Настапуваат Куманово,Мзт,Вардар(незнам кој) и Илинден.Знам дека има полуфинале и финале.Среда е финалето.Распоредот не го знам точно.Можеби треба да направите организација и да дојдете.Не е далеку 30 км е патот се стига за 20 минути со автомобил.Би било добро за атмосферата да се крене на завидно ниво.

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Двајца Срби го напуштија МЗТ
Српските интернационалци Милош Пејановиќ и Милош Нишавиќ по натпреварот со Пелистер го напуштија МЗТ Скопје. Според управата на МЗТ, со овие кошаркари било договорено да играат на пет меча и сега се бара решение што по нивното заминување. На клубот во прилог му оди тоа што в среда нема коло, па до следниот меч ќе имаат неколку дена да се најде решение.

и сега?
ќе бидете многу ослабени
мора да најдете некој на полусезона:salut:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Кога е слендна утакмица?И не идете бе има свински грип:pos2:али мислам фемили ни свински ни пилешки грип не ги запира ?

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Кога е слендна утакмица?И не идете бе има свински грип:pos2:али мислам фемили ни свински ни пилешки грип не ги запира ?
Ни чума. :)
Иначе следна утакмица е у сабота со Вардар 2000.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
Kumanovac se igra li toj turnir u kumanovo i ako se igra pisi kako e situacijata

К

Кумани Запад

Гостин
Се игра.Финале ќе играат КК Куманово-Вардар 2000 среда во 19:30 во спортската сала Куманово.Се спрема едно големо изненадување .Навратете онака ако сте заинтересирани.

Член од
10 октомври 2008
Мислења
215
Поени од реакции
6
Кој го освои турнирот!? Мзт кое место завршија?!

Член од
27 октомври 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
ja ko so razbrav i nasive i vardar otisle so poslab sostav i sme izgubile od vardar 2 razlika na kraj a sme vodele cela utakmica, a za finaleto ne znam.

Член од
10 октомври 2008
Мислења
215
Поени од реакции
6
cc c c c znaci samo monotonija so ova MZT cela utakmica vodat i na kraj gubat....cel zivot

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
МЗТ ги враќа Пејановиќ и Нишавиќ?

„Металците успеаја да ги ангажираат уште и Георгиевски и Димковски од Амак-СП и Трајковски од Плејмејкер

Кошаркарскиот прволигаш МЗТ Скопје во следниот период најверојатно ќе настапува засилен откако стана реално враќањето на двајцата српски интернационалци Милош Пејановиќ и Милош Нишавиќ, кои беа меѓу најдобрите во тимот во првите осум кола од првенството, до кога траеше нивната договорна обврска. Двајцата кошаркари во меѓувреме не успеале да најдат подобри средини, по што управата на „металците“ почна да прави напори да дојде до нив договор со нив особено откако се виде дека без Нишавиќ и Пејановиќ тешко дека ќе може да се дојде до избегнување на борбата за дното од табелата.

- Се надеваме дека ќе успееме да најдеме заеднички јазик со Нишавиќ и со Пејановиќ и дека тие ќе се вратат во Скопје. Има реални шанси да се случи тоа - велат во МЗТ.

Додека се очекува конечниот одговор од двајцата српски интернационалци, управата на тимот од „Јане Сандански“ веќе успеа да ангажира тројца нови играчи, кои добро ќе му дојдат на сегашниот „крпен“ тим на МЗТ. Договорено е ангажирањето на поранешниот јуниорски репрезентативец Владимир Георгиевски и на Дарко Димковски од редовите на Амак-СП, кој беше исклучен од Првата лига, како и на искусниот плејмејкер Игор Трајковски, кој ја прекина соработката со екипата на Плејмејкер.

- Правиме сé за да дојдеме до колку-толку поквалитетен тим, со кој би се обиделе да ја избегнеме борбата за опстанок во лигата. Ангажиравме играчи што веднаш ќе може да помогнат и да му дадат поголеми опции во играта на тренерот Анте Дуковски. Тешко е, но ќе се обидеме да го одржиме МЗТ во живот - дополнуваат во „Јане Сандански“.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Добро е,се враќаме полека полека.Уште да влеземе во плејоф и ќе биде супер.Ќе видиме како ќе изиграме на следна утакмица,па ќе збориме што ќар од засилувањава.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
90
Поени од реакции
70
Морам да признаам дека оваа сезона фемили се одлични. Браво момци, одлично ја започнавте сезонава, всушност да не бевте вие сега и клубот немаше да постои, со вашиот бојкот и протест успеавте да ја избркате старата управа и го спасивте клубот од згаснување.

Иначе кога се игра мзт - работнички ? И нека напише некој повеќе ако знае информации во врска со плеј офот како одеше тоа, кој екипи играат плеј оф и слично.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
12.12. e derbito... Play off igraat prvi 6 ekipi a play out zadnji 3 so toa so edna ispaga od liga. Vardar osiguruvanje, feni, rabotnicki, torus, pelister sigurno idat u play off a nie ke brkame mesto so plejmejker i ovce pole pa so zdravje so bide bide.

Kajgana Shop

На врв Bottom