Фан клуб: МЗТ Скопје

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Леее ќе се убијам како не отидов вчера у сала...дефинитивно у Аеродром е најјако :salut:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.857
И да знаете дека беше интересно.Него батали ти тоа кажете стварно ли Струмичанине ги запукале педерите на домашен терен??:bilokojzbor: :bilokojzbor: :bilokojzbor: :pos2: :pos2: РОДЕНИ СЕ ДА ГО ЈАДАТ ВО СЕКОЈА ПРИГОДА!!!!!

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Abe strumi4ani ajducite mozebi se malce ama ti se najakite mazista vo sr gi ima nekoi od niv 15 - 20 drugite se mali deca znam i toa ti sto se 15-20 se obezbeduvanje stavarno ne se plasat ... Problemot e sto se malce da bea poveke mozebi ke bide gusto i so MZT ama nema sansi MZT imat daleko daleko pojaka i sicko poveke :D bravo za niv ! CESTITKI

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Во Градски кога влагале Струмичаниве ги нападнале навивачите на работнички и ги бркале по терен друго незнам од тоа што кажа Радикал и од нешо шо ми кажа другар што била на натпреварот to e to

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Jas ke odam vo stabot vo Petok ili Sabota i ke prasam kako bila rabotata ke vi kazam se :D :salut:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.857
абе не иди јави се кај некој и пиши жити господ многу ми е битно:zlo: :zlo:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Neznam na nikoj broj a stabot e na 100 metra od mene me mrze da izlezam a ako izlezam odam 100 % , ama dali ke otvoren oti ne e sekoj pat otvoren .

Edit : Odam nemozma da izdrazam radozanl sum :D

Se javih i ke vi raspravam sicko prvo koga ojdele 3 avtobusi bile 150 dusi koga stignale pred salata Laki delil karti i nekoj viknal tepa4ka i laki ojdel na nekoj udril edna nogo i tii izbegale posle policaecot go udril na laki i on se zavrtel da udre ama ka videl policaec spustil rakata :D posle flezele u natre na po4etoko pred da po4ne imalo tepa4ka , ama skopjani izbegale , a posle cela utakmica bila mirna i na krajta vonka skopjani se soberale 200 dusi mos i poveke ne navivaci i site zaklu4ile cela sala i naviva4ite na strumica bile tamu vo salata 1 saat i posle dojdole specjalci i mnogu policajci i gi spasile na strumica :D

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ке кажам само дека во натправарот од ова коло Мзт-Пелистер, Мзт бил многу ослабен без Деспотович и недоволно опоравениот Талески,а на стартот се повредил и Миленковиќ.Со тоа им се олеснила работата на Пелистер и можеле полесно да го контролираат мечот.И учинокот од 24 поени на Јане Петроски не бил доволен за победа на Мзт и со тоа се гледа дека Мзт го следи несреќа со повредите

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Жално за оваа „фамилија„ која срцата и здравјето ги остави за ова мочано Мзт. Жално за дечките кои живеат за Мзт, кои и во победа и пораз се со него. Таа страст која ја има на трибините на Мзт, можам да кажам дека ја нема на ниедно друго место во Македонијава. Жално е да се видат лицата на оние кои знаат дека Мзт нема тим за високи дострели а сеупте веруваат во чуда. Жално е за старите генерации навивачи кои доживеале некои убави моменти со Мзт, но и многу многу полоши а сеуште не ја изгубиле вербата и страста. Уште пожално е за младите генерации кои доагаат со надеж дека и тие ке го доживеат она што го доживеале постарите и што го слушале низ маалата во приказните за кои сите мечтаеме да се повторат. Жално е некое магаре што не сака да си ја напушти фотељата ги држи во заложништво овие безброј срца. Жално е што никој не може да сфати како е да си таму мегу толпата кога еуфоријата ке дојде на трибините. Жално е што се дозволува еден клуб со вакви навивачи, со најдобрите навивачи во државата, полека да тоне во бездната на пропастот.

цел текст на: http://radical.blog.com.mk/node/74572

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Eve edna izjava od trenerot na MZT
КОРМИЛАРОТ НА "МЕТАЛЦИТЕ" СО ПРИЗНАНИЕ

МЗТ Скопје е во криза!!!

"За жал, по четвртипат ќе мора да му честитам на противникот за победата. Пресудно за новиот пораз беше нашата очајна игра во нападот, а нивната добра игра во одбрана, особено во третата четвртина. Повредата на Дарко Радуловиќ уште еднаш се одрази врз нашата игра. Она што во моментов ни недостига е добар бек-шутер, кога се 'кршеше' резултатот немаше кој да погоди. Нашите грешки Вардар Осигурување одлично ги казнуваше и преку контранапади се избори за поголемо водство. Во моментов МЗТ Скопје се наоѓа во голема криза, не е тајна дека екипата е падната. Ќе мора да се смени нешто, секако доколку сакаме да излеземе од кризата. Не би можел да ги обвинам играчите, ако треба да се бара виновникот, во тој случај би бил јас, бидејќи секој тренер ја сноси одговорноста за крајниот резултат. Ќе мора да седнеме и да најдеме заеднички јазик. Иако нашите амбиции пред да почне првенството беа влез меѓу првите шест екипи, сепак ќе мора да ставиме крај на очајната игра. Момците се далеку од она што беа на почетокот. Во секој случај најмногу ми е жал за навивачите, не можеме да ги наградиме за нивната поддршка" - изјави по средбата младиот тренер на кормилото на МЗТ Скопје.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
И треба да им е жал на секој натпревар ги бодрат ама нема врска како што рече тренерот на Мзт тимот мора да се соземе да се најде начин со кој Мзт ке се врати пак во колосек да се врати меѓу најдобрите 4,но сепак исто така несреќата буквално несреќата што ги демнеше и ги демне Мзт со повредите на едни од најдобрите играчи е и клучот зашто Мзт не е сега во овој момент на 3 или 4 место на табелата прво Талески сега Миленковиќ и Рандолович што сакате повеќе вистинска штета за овој тим кој е со големи амбиции ама ете се случи тоа пто се случи ја сеуште се надевам дека Мзт ке се соземе па ќе видиме:toe:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Вардарци водеа речиси цел меч, најчесто предноста беше меѓу 5-10 поени. МЗТ се закани во 22. минута (44-43), но гостите вратија со серија од 13-3. Навивачите на домаќините, „Фемили Аеродром”, кои слават десетгодишнина, ниту на 15-минутната пауза не запреа да го бодрат својот тим. Дури и тренерот на Вардар О., Марјан Лазовски ги пофали домашните фанови.

Повеќе на следниот линк

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=52AC6A627B12BD488F23EE4D56BE727E

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Billa Bong напиша:
И треба да им е жал на секој натпревар ги бодрат ама нема врска како што рече тренерот на Мзт тимот мора да се соземе да се најде начин со кој Мзт ке се врати пак во колосек да се врати меѓу најдобрите 4,но сепак исто така несреќата буквално несреќата што ги демнеше и ги демне Мзт со повредите на едни од најдобрите играчи е и клучот зашто Мзт не е сега во овој момент на 3 или 4 место на табелата прво Талески сега Миленковиќ и Рандолович што сакате повеќе вистинска штета за овој тим кој е со големи амбиции ама ете се случи тоа пто се случи ја сеуште се надевам дека Мзт ке се соземе па ќе видиме:toe:
Јас како еден од понеупатените овде, би сакал да ми кажеш кој е овој Рандоловик, гледам веке по 10тина поста го спомнуваш

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Пардон сум згрешил при пишување мислев на Радуловиќ:helou:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
„Металците” ископаа златни бодови
Кошаркарите на МЗТ Скопје дојдоа до многу важни бодови што ги оставаат во трка за плејофот, со победата во Кавадарци од 76-74 против Фени Индустри, во последниот меч од 7. коло во Космофон суперлигата. За МЗТ ова беше прв суперлигашки натпревар надвор од Скопје, а Фени И. дефинитивно се прости од 4. место, кое носи разигрување за титулата.

По рамноправните први 10 минути, во втората четвртина кавадарчани покажаа зошто имаат најдобра одбрана на Лигата - му дозволија на противникот да постигне само 4 поени и на полувреме да замина со плус 10. Кога сите очекуваа во вториот дел Фени да го дотолчи противникот, домашните повторно ја разиграа онаа „демоде” кошарка и со долги напади слично како во фудбалот едноставно го чуваа резултатот. Потпомогнати со чудните одлуки на судиите, „металците” во последните 10 минути влегоа со негатива од 7 поени. Меѓутоа, три минути пред крајот тие имаа плус седум. Во последните 10 минути судиите не досудија речиси ниту еден прекршок за Фени, дозволувајќи му на противникот да игра цврсто, грубо и неспортски. На 12 секунди пред крајот, при 74-72 за МЗТ, Мирослав Деспотовиќ од МЗТ промаши две слободни. Во последниот напад, кавадарчани, наместо да поентираат за сигурни два поена и да обезбедат продолжение, слично како и на првиот меѓусебен дуел во „Јане Сандански”, се обидоа со три поени да дојдат до победата. Доминиканецот Мексвејн промаши и бодовите отпатуваа за Скопје.

Табела: Струмица 42 бода, Ф. Работнички 40, Вардар О. 37, С. Пелистер и МЗТ по 36, Фени 31. Идно коло (утре): Струмица - МЗТ, С. Пелистер - Вардар О. и Ф. Работнички - Фени И.

ФЕНИ И. - МЗТ СКОПЈЕ 74-76

Сала „Јасмин” во Кавадарци. Гледачи 1.300. Судии: Милојевиќ, Митровски и Сарџовски. По четвртини: 16-22, 20-4, 24-27, 14-23.

Фени И.: Оканти, Сапунџиев, Баснарков, Мексвејн 21, Даскаловски, Вегов 5, Пауновиќ 12, Јулин 17, Ангелевски, Неделков 6, Михајловски 13, Ристов. Тренер: Емил Рајковиќ.

МЗТ: Јаневски 4, Петровски 26, Миленковиќ 4, Караколев 11, Гаштарски, Деспотовиќ 4, Штерјов 4, Христов 8, Талевски 15, Николовски. Тренер: Александар Петровиќ.
:zlo:

Kajgana Shop

На врв Bottom