Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.348
Поени од реакции
113.591
Jordan Hill has reached agreement on a two-year, nearly $8 million deal with the Lakers.

Ах не, ќе остане дрвово. Едиствена надеж дека ќе служи за нешто ми се ланските 2-3 „блесоци“...
Јас па баш мислам дека добар потег е ова на управата. Многу корисен играч, загарантирани офанзивни скокови имаме кога тој е во игра, ќе помогне и тоа многу.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Абе коа можеа да остане барнс,мек робертс,не гледам зошто не би останал хил?Дечкото лани за тоа време што го доби супер се покажа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.552
Поени од реакции
33.694
Не сум сигурен дека Барнс ќе остане... а за МекБоБ се збори дека покушаваат да го разменат. Најмногу заради успонот на Хил и затоа што рукито Сукре изгледа дека може да биде 5ти висок играч во ротацијата. (имаат и еден надежен австралиски центар во летниот камп).

Како и да е, Хил би требало да се покаже ОК.
Ако Мајк Браун успее да воспостави некоја варијанта на уптемпо игра што му одговара на Неш, сите играчи што можат да трчаат ќе бидат подобри.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.552
Поени од реакции
33.694
И баткава потпиша, на две години.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Табелата
Ја отвараме сезоната против Далас, ја затвораме против Хјустон. На Божик против Њу Јорк.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.552
Поени од реакции
33.694
Ај со среќа, имам некое добро чуство за тимов со Стив Неш.

Краткорочно ама интересно ќе биде!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.920
Поени од реакции
44.927

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.552
Поени од реакции
33.694
Веќе неколку денови се врти на нетов дека Лејкерси во следнава сезона ќе ја користат Принцетон филозофијата во нападот.

Мислам дека генерално тоа не е лоша идеја (со оглед на играчите во ростерот) ама ова само покажува како Џим Бас нема јасна представа што сака.
Најдобриот пик&рол плејмејкер на сите времиња, буквално специјалист за пик&рол и пик&поп чија цела кариера е изградена на овој принцип да се користи во напад кој ги маргинализира класичните плејмејкери?

Ова требаше да го направат лани додека Фиш беше во составот. А ако сакаа ваков напад зошто не го земаа Рик Аделман лани? Или зошто воопшто раскрстија со триаголникот (и со Брајан Шо)?
Рик Аделман е најпознат (и најуспешен секако) применувач на Принцетон нападот, Со Кингси стигна до неколку полуфиналиња пред десетина години. Ќе отидеше и подалеку да не налета на триаголникот на ЛА! :)

Триаголникот инаку има слична филозофија, разликата е што главната акција ја прават три играчи... другите двајца се статични шутери. Принцетон промовира повеќе движење и учество на целата петорка, се поентира или од небранети шутеви од периметар или од влезови под кош кога одбраната ќе направи грешка. Целиот тим, од центар до бек, треба да може добро да додава и да ја чита противничката одбрана.
Најдобра илустрација е да се погледа некоја од снимките утакмиците на Кингси, генерацијата со Вебер, Дивац, Стојаковиќ...

Подетелно за Принцетон:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Орландо повторно во преговори со Лејкерс за Хауард.
Во дилов биле вклучени и Денвер и Филаделфија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.920
Поени од реакции
44.927
Орландо повторно во преговори со Лејкерс за Хауард.
Во дилов биле вклучени и Денвер и Филаделфија.
http://hangtime.blogs.nba.com/2012/08/09/report-howard-to-lakers-in-mega-deal/

Howard and Denver forward Al Harrington would go to the Lakers.
Philadelphia guard Andre Iguodala would become a Nugget.Lakers center
Andrew Bynum would join the Sixers (who would try to entice him to stay beyond the final season on his contract).
Lakers forward Pau Gasol and Denver guard Arron Afflalo would head to Orlando. The Magic also would get draft picks in the package and salary-cap relief.

Ajde be neka ja naredat :vozbud:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ауууу перверзии :):vozbud:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Леле ако биде ова,ќе има кого да реметимо цела сезона:D.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.552
Поени од реакции
33.694
Бајнам и Пау (последниов посебно во комбинација со Стив Неш) јас лично ги преферирам пред повредениот Хауард и Ал Харингтон.
Да беше Игудајла наместо Харингтон, е тоа ќе беше нешто друго.

Туку толку дрвење за Хауард бидна последниве неколку години што станува досадно.

Kajgana Shop

На врв Bottom