Фан клуб:Вардар!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Па да сеа мора од вас "старите" Комити па ке идеме на работнички-мзт ке се тепам и ке се пцујам со кој стигнам а после со исти тие на трибина ке седам и ке се гушкам!Ако во минатото било така не значи дека и сеа ке биде така...А верувај ке се навива!Може не како Комити али момци од запад ке има па таму ке се пронајдат вистинските Вардарци големо момче...
Кој иде на Работнички - МЗТ ? Ми се обраќаш мене лично или ? Еве пошто толку се правиш паметен да ти кажам за мене лично НИКОГАШ не сум застанал на трибина ниту со ЦПБ ниту со ФА.
Тоа што идат поединци идат, сеуште се картите измешани, историја не се менува преку ноќ. Порано, т.е до пред некое време, и ЦПБ и ФА скоро сите од нив беа Комити, поточно прво беа Комити тоа им беше на прво место, па после ЦПБ или ФА. По едноставно кажано Комити во фудбал за Вардар многу јасно, а во кошарка Комити беа поделени на Работнички и МЗТ.

Не ми се прави паметен мене, и не си ти тој што ќе каже дали ќе се навива или не интернет хулиганче :). Поздрав.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Што е толку битно како е на страна, ако од мал си почнал да пратиш кошарка незнам баш дали така лесно ќе се одлучеше за К.К. Вардар, да, за Комити и за Ф.К. Вардар пред ЦПБ и ФА, но не и за кошаркарскиот клуб

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.567
Поени од реакции
29.164
Кој иде на Работнички - МЗТ ? Ми се обраќаш мене лично или ? Еве пошто толку се правиш паметен да ти кажам за мене лично НИКОГАШ не сум застанал на трибина ниту со ЦПБ ниту со ФА.
Тоа што идат поединци идат, сеуште се картите измешани, историја не се менува преку ноќ. Порано, т.е до пред некое време, и ЦПБ и ФА скоро сите од нив беа Комити, поточно прво беа Комити тоа им беше на прво место, па после ЦПБ или ФА. По едноставно кажано Комити во фудбал за Вардар многу јасно, а во кошарка Комити беа поделени на Работнички и МЗТ.

Не ми се прави паметен мене, и не си ти тој што ќе каже дали ќе се навива или не интернет хулиганче :). Поздрав.
Не се обратив на тебе конкретно туку општо на тие што идат...А тоа дека историја не се менува преку ноќ да точно ете веке 4-5 сезони се идеше реков прекинаа па се идеше преклани се прекина...Тие што идеа пак ке идат...Може не како Комити али ти гарантирам дека ке има!Поедноставно нема нели у сабота "Роден сум јас цел плаво бел/ О мој работнички"....А у недела или сабота порано "Црвената е за крвта врела за Македонски градови села итн".... Ако тоа се правело до пред некое време зашто да не се промени сега?Ама очигледно тебе ти одговара тоа..Поздрав цпб/фа!

--- надополнето ---

Што е толку битно како е на страна, ако од мал си почнал да пратиш кошарка незнам баш дали така лесно ќе се одлучеше за К.К. Вардар, да, за Комити и за Ф.К. Вардар пред ЦПБ и ФА, но не и за кошаркарскиот клуб
Верувам дека ке сум одлучел тоа одамна е одлучено што да правам коа ме носеле на сите утакмици од СД Вардар....Навивам и за РК и за ФК и за КК Вардар од мал....А имам и симпатии кон МЗТ иако сум дури од друг крај на Скопје ме влече клубот..Али никогаш не сум бил со Фа или цпб нити сум го бодрел тој клуб само симпатии се тоа...

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Не се обратив на тебе конкретно туку општо на тие што идат...А тоа дека историја не се менува преку ноќ да точно ете веке 4-5 сезони се идеше реков прекинаа па се идеше преклани се прекина...Тие што идеа пак ке идат...Може не како Комити али ти гарантирам дека ке има!Поедноставно нема нели у сабота "Роден сум јас цел плаво бел/ О мој работнички"....А у недела или сабота порано "Црвената е за крвта врела за Македонски градови села итн".... Ако тоа се правело до пред некое време зашто да не се промени сега?Ама очигледно тебе ти одговара тоа..Поздрав цпб/фа!
припази како се обраќаш кон постари членови на Комити. Зошто мене да ми одговара тоа ? Пак повторувам, ниту со едните ниту со другите сум застанал некогаш на трибина, ниту пак ќе застанам. Не знаеш како стојат работите и не лупетај без врска жити се.

Оваа не е тема, а не е ни место ни време за да се дебатира дали ќе се навива во кошарка. Покрај толку проблеми што ги имаме со ФК Вардар, ние тука ќе се расправаме дали да навиваме во кошарка... глупости. КРАЈ НА ДИСКУСИЈАТА !!!

Нареден испад со навреда следува бан.

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
@komita ultras, slusaj postari sto ti zborat i ne tresi zeleni celo vreme.dzabe pravis sporedbi so drugi drzavi,sega ova ke ti go pisam POSLEDEN PAT!
vo bivsa jugoslavija najgolemi klubovi koi ja pretstavuvale makedonija na sojuzno nivo bile:
1. fk vardar
2. kk rabotnicki
pa posle tuka doagjaat rk vardar,ok vardar(vo postari vreminja)
pa mzt skopje(ne bil cest ucesnik vo prvata najkvalitetna liga vo kosarka,zatoa ne bil nikogas vo preden plan pred rabotnicki,barem ne bil interesen za gradov,osven za nivnata naselba sto e sosema normalno!)
znaci sfati deka fk vardar i kk rabotnicki bile/se GRADSKI KLUBOVI(ne maalski ko sto se metalurg vo rakomet,mzt,makedonija gj.petrov i red drugi...)
ne go zemaj partizan ili zvezda za primer,zatoa sto partizan i zvezda od sekogas imale i imaat klubovi vo kosarka,rakomet i drugo koi takmicat vo najgolemite rangovi po kvalitet...od porano pa se do denes.
A PRASAJ NEKOGO DALI ZNAEL ZA KK"VARDAR" DO PRED 10 GODINI,I STO IMA TOJ KK"VARDAR" NIZ ISTORIJATA...
zapameti! komiti navivale i se identifikuvale so 2ta najgolemi makedonski sportski brenda...fk vardar i kk rabotnicki! za da ne treses veke gluposti,otvori na stranata na komiti i vo galerijata ke najdes sliki od zapad od porano so crveno-crn transparent KOMITI GODEL RABOTNICKI(treba li uste da ti objasnuvam)...znaci vo istorijata komiti NIKOGAS NE NAVIVALE za kk"vardar"! a ako ti ili nekoi tvoi vrsnici mislite deka treba da navivate za kk"vardar",odete slobodno,dogovorete se i navivajte! ama ne samo 3 utakmici,ili edna polusezona,nego ako se nafatite toa neka trae so godini...ama neznam kako ke se spravite so postarite koi vo masoven broj na derbito,bea na stranata na navivacite na kk rabotnicki !
lugjeto si imaat stari emocii kon nekoi od spomenatite 2 skopski kluba vo kosarka,navivale za nekoi od tie klubovi od detstvo,gi vrzuvaat spomeni,drugarstva,i sega zaradi nekoe KLIShE(demek taka bilo pravilno) aj na postari godini ke navivaat za kk"vardar" demek da bidat ultra moderni...nemoj mladicu ziti se...
ps/da ne dojde do zabuna ne spomnav vo postot klubovi von skopje,kako pelister koj e isto golemo ime vo rakometot vo bivsa jugoslavija,moze i najgolemo od makedonija,pa teteks,pobeda...

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
@Комита Ултрас
Ти имаш право за кој сакаш да навиваш, но неможеш цела група да ја инволвираш во тоа, јас никогаш нема да навивам за некој друг клуб во кошарка освен Работнички, а тоа е само поради минатото, и сега, хипотетички зборувам, Комити да почнат да навиваат за К.К. Вардар, ќе испадне дека ние што од порано навиваме/симпатизираме некој од двата споменати клуба вртиме грб на цела група, што е глупо

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.567
Поени од реакции
29.164
@komita ultras, slusaj postari sto ti zborat i ne tresi zeleni celo vreme.dzabe pravis sporedbi so drugi drzavi,sega ova ke ti go pisam POSLEDEN PAT!
vo bivsa jugoslavija najgolemi klubovi koi ja pretstavuvale makedonija na sojuzno nivo bile:
1. fk vardar
2. kk rabotnicki
pa posle tuka doagjaat rk vardar,ok vardar(vo postari vreminja)
pa mzt skopje(ne bil cest ucesnik vo prvata najkvalitetna liga vo kosarka,zatoa ne bil nikogas vo preden plan pred rabotnicki,barem ne bil interesen za gradov,osven za nivnata naselba sto e sosema normalno!)
znaci sfati deka fk vardar i kk rabotnicki bile/se GRADSKI KLUBOVI(ne maalski ko sto se metalurg vo rakomet,mzt,makedonija gj.petrov i red drugi...)
ne go zemaj partizan ili zvezda za primer,zatoa sto partizan i zvezda od sekogas imale i imaat klubovi vo kosarka,rakomet i drugo koi takmicat vo najgolemite rangovi po kvalitet...od porano pa se do denes.
A PRASAJ NEKOGO DALI ZNAEL ZA KK"VARDAR" DO PRED 10 GODINI,I STO IMA TOJ KK"VARDAR" NIZ ISTORIJATA...
zapameti! komiti navivale i se identifikuvale so 2ta najgolemi makedonski sportski brenda...fk vardar i kk rabotnicki! za da ne treses veke gluposti,otvori na stranata na komiti i vo galerijata ke najdes sliki od zapad od porano so crveno-crn transparent KOMITI GODEL RABOTNICKI(treba li uste da ti objasnuvam)...znaci vo istorijata komiti NIKOGAS NE NAVIVALE za kk"vardar"! a ako ti ili nekoi tvoi vrsnici mislite deka treba da navivate za kk"vardar",odete slobodno,dogovorete se i navivajte! ama ne samo 3 utakmici,ili edna polusezona,nego ako se nafatite toa neka trae so godini...ama neznam kako ke se spravite so postarite koi vo masoven broj na derbito,bea na stranata na navivacite na kk rabotnicki !
lugjeto si imaat stari emocii kon nekoi od spomenatite 2 skopski kluba vo kosarka,navivale za nekoi od tie klubovi od detstvo,gi vrzuvaat spomeni,drugarstva,i sega zaradi nekoe KLIShE(demek taka bilo pravilno) aj na postari godini ke navivaat za kk"vardar" demek da bidat ultra moderni...nemoj mladicu ziti se...
ps/da ne dojde do zabuna ne spomnav vo postot klubovi von skopje,kako pelister koj e isto golemo ime vo rakometot vo bivsa jugoslavija,moze i najgolemo od makedonija,pa teteks,pobeda...
Па нити правам некој споредби со странство врати се поназад и на темава и на темата ФК Вардар други правад споредби Фиорентина Наполи не знам што...Како прво ако го прошиташ претходниот пост јасно кажав знам за кој навивале Комити и знам постарите за кој се и немора да ми кажуваш кај да идам и какви трансови да гледам кога знам што е...Јас никого не вовлекувам нити терам да иде на утакмици КК Вардар...Никој не го знаел и не бил градски клуб сосема јасно али и КК Вардар има свои фанови разлистај на јутуб ке видиш некои клипови...Ако не се продолжи идната година да се навива под името Комити ке биде под друго име и претежно помлада Генерација 23-..Има и постари дечки се гледа на утакмиците а тоа што било во минатото што навивале постарите за Работнички и Мзт исто никој не го оспорува само знаеш што е проблемот?Што се прават воџи и главни Комити а уствари иди во МЗТ СКОПЈЕ фан групата на фб ке видиш јасно што се нуди за нив посебно за дербито што им беше понудено...И јас немам ништо против симпатизерите на Работнички и Мзт од Комити што идат...Единствен проблем е што тие веќе претежно сите се декларираат како Цпб или Фа а не се декларираат веќе како Комити, ја менуваат историјата и менуваат некој работи што и самите знаат дека не е така...Порано навиваа ФА за Вардар?Навиваа имаше трансови service crew и тоа ни помалку ни повеќе до трансот mighty reds кој е на цпб така да тие две групи до вчера се дружеа а сеа прават дербиња и се мрзат од каде тоа молим те?Кај се сега ФА на Вардар утакмици?Исто и цпб?До пред некое време идеа по 20-30 души на обични утакмици а сеа 2-3 дали има со една рака се бројат...Што значи се префрлиле кон својата матична група!А тоа кај нас е обратно е тука е целиот проблем!А сеа колку сакате викајте копиљ ова она кур ме боли коа ова горе се што напишав е вистина така да нема потреба веќе да се збори на оваа тема.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
Фруктал Јуниор - Вардар 67-88
Висока победа над директиниот ривал со што само се осигура Вардар на првата позиција...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
Победа од 90 разлика над најслабиот тим во лигата....
Вардар-Неготино 151-61!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
Според сите најави од упаравата на Вардар, од следната сезона се очекува бум на прволигашката сцена, и конечно пркнување и на овој дел од СД Вардар. Иначе се склучија договори со екипите на Центар и Феникс за заедничка младинска школа, и потоа сите ќе доаѓаат во КК Вардар...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.567
Поени од реакции
29.164
Не е сам не се секирај:smir:
Честито победа нека ни е вака да продолжиме и во прва лига!

Член од
24 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
46
Dali dokolku vleze kk vardar vo prva liga komiti ke pocnat da navivaat i vo kosarka, mislam dali ima nekakva zelba za toa pokraj rakometot i fudbalot?

Kajgana Shop

На врв Bottom