Фан клуб:Вардар!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Честито нека им е на нашиве деца, нека ни се множат!
Ми се допаѓа концепцијава со млади и талентирани кошаркари што ја има КК Вардар, ако не се лажам ние сме во моментов КК со најмногу регистрирани кошаркари во Македонија!
Ајде идната година во Прва Лига, со појаки спонзори, па еден ден и титулче!
Ехее убедливо имаме највеќе младински кошаркари. КК Вардар има најака школа во земјава :)
А од идна година има ветувања дека истото ќе се случи и со првиот тим. Односно има најави дека КК Вардар сериозно ќе атакува на титулата во прва лига.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ехее убедливо имаме највеќе младински кошаркари. КК Вардар има најака школа во земјава :)
А од идна година има ветувања дека истото ќе се случи и со првиот тим. Односно има најави дека КК Вардар сериозно ќе атакува на титулата во прва лига.

Не ми е јасно како ќе го остварат тоа. Сите репрезентативци се во фени и по некој во работнички и мзт. За да напорават тим треба да ги купат најаките домашни играчи, а тоа значи од фени и од работнички треба да премине енкој во вардар. Или од странство антиќ, дамјан, мејси, вилкинсон, и мекелб треба д апотпишат за вардар. и плус нели 4 странци за да имате конкурентетн клуб. јас не верувам дека некој фени ил ирабтонички ќе го напишти за да игра во вардар. ајде ќе видиме како мислат и со кои играчи да станат конкурент за титула.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Ако решиле да прават јак тим сигрно мислат дека ке имаат подршка од навивачи(во случајов Комити),не верувам дека некој толку ке сака да инвестира а да нема подршка од публика! Без помош од навивачи тешко се стига до титула,тоа е докажано!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако решиле да прават јак тим сигрно мислат дека ке имаат подршка од навивачи(во случајов Комити),не верувам дека некој толку ке сака да инвестира а да нема подршка од публика! Без помош од навивачи тешко се стига до титула,тоа е докажано!

тој вардар бо битола против струмица без навијачи освои титула на куп така да во наша лига според тој факт навијачи не се мерило за титула, туку квалитетни играчи као што има фени.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Заврши првенството, а Вардар е нов прволигаш задно со Гевеглискиот Кожув. Во убава атмосфера во гевгелија, Вардар славеше над домаќинот со убедливи 72-92 и со перфектен скор од 16 победи во 16 меча го освои првото место :aplauz:
Оваа екипа предводена од Радуловиќ и Штерјов годинава немаше никаква конкуренција во втората лига. Конечно за следната сезона се очекува да пркне и овој дел од СД Вардар :aplauz:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Трето место на подготвителниот турнир организиран од страна на Торус.
Полуфинале: Вардар-Фени 62-70
За трето: Вардар-Кожув 71-50

Тимот е скоро ист од лани. Предводници се Радуловиќ и Штерјов засилени со неколку млади играчи.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Трето место на подготвителниот турнир организиран од страна на Торус.
Полуфинале: Вардар-Фени 62-70
За трето: Вардар-Кожув 71-50

Тимот е скоро ист од лани. Предводници се Радуловиќ и Штерјов засилени со неколку млади играчи.
I Dimitrovski :)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Кој Димитровски?:D
Ацета?:D
Иначе има и некој Давитков, ваљда е син му на Јорданчо:icon_lol:
Син му е на Давитков, и јас тренирав во Вардар до пред 1 - 2 години.
Инаку има 2 деца што ќе играат за првиот тим на Вардар и воедно едниот ќе биде првата замена за Радуле.
Според мене еден од нив двајца сигурно ќе успее како кошаркар, а најмногу оптимист сум за Лазаревски, детево ќе гази ! :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Da be Macka u Vardar e gleam 10 kosa dal sea na turnirov :D
Како јас не го гледамo_O
Вардар: Тасевски 17, Штерјов 17, Радуловиќ 11, Стефановски 11, Лефкоски 10, Кралевски 4, Ѓорѓиоски 1, Давтиков, Готиќ, Пајиќ, Костески

Ова статистика од мелчот за трето место :)

Сега гледам има нешто на спорт ефе околу мечот со Фени. Таму пишува дека сме загубиле 70-52 од Фени, а во спорт 70-62...
http://sportefe.com/makbasket/kosharka-podgotvitelen-turnir-favoritite-rutinirano

Овој Кралевски, да не е Филип, што со афро фризурата?:D
--- надополнето: Sep 26, 2011 5:53 PM ---
Btw прво коло Работнички-Вардар :D

Kajgana Shop

На врв Bottom