Фан Клуб: Шалке 04

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
За Холтби има веќе конкретни шпекулации за Арсенал. Тој е пола-Англичанец и сака да игра во Англија, плус мислам договорот му истекува. Шансите се добри за Арсенал, како што гледам пополека ќе станат ФК Германија ;)

Актинтоп не беше во времето клучен играч во Шалке, Баерн го зеде како бекап за 1м ЕУР но во Минхен изигра добро во првото време. Рафиња беше поважен во Шалке и преку Џенова стаса во Минхен иако Баерн и поодамна имаше некој интерес за него.
Ах брат, се што се поврзувало со Арсенал... повеќе вистина во последниве години има во чит-четовите околу Кју Пи Ер отколку Арсенал :)
Ама да се исполни ова, посебно па за Дракслер...уф :icon_lol:

M

Mario Gómez

Гостин
Првиот знак дека Шалке планираат да станат сериозна екипа. Мора и Холтби и Дракслер да ги задржат.

На бундеслигата и недостасуваат вакви легенди. :(

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Раул дефинитивно беше трансфер кој и донесе на Бундеслигата голема репутација плус. Посебно што се фалеше многу од лигата, професионалноста па и државата. Истото и Мартинез изјавил, дека се изненади од квалитетот на лигата. За Хунтерлар малце сум скептичен. Зема 8м плата што реално никаде не би могол да земе. Плус ја мислам дека чекаше понуди од други клубови ама последниве месеци игра катастрофално па нема понуди и одлучи да остане. Ако ја врати формата, ќе биде одлично за Шалке. Се надевам дека ќе биде така. За Холтби исто ќе зависит од понудите што ги има. Пола-Англичанец е тој, и затоа сигурно некојпат сака и во Англија да игра. Али и тој последниве недели е во криза, како цел Шалке.

S

Stivie G

Гостин
Платата на Холдби била 1.5 милион евра а тој барал покачување на 6 милиони. Тешко дека ќе остане.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Платата на Холдби била 1.5 милион евра а тој барал покачување на 6 милиони. Тешко дека ќе остане.
Ова е претерување,за "обичен" играч 6 милиони евра тоа е премногу.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Многу е, па Геце и Ројс сосе сите премии максимално можат 4,5м да земат а не па овој лета. Таа плата треба да ја заслужи, со последните натпревари ни дуплирајне на 3м не е соодветно за неговите последни утакмици. И плус Шалке сеуште е доста задолжен клуб, не можам да верувам дека ќе добие толку колку што бара.

M

Mario Gómez

Гостин
Шалке имаат солидна екипа и голем потенцијал на нивните млади играчи, и добра школа. Сепак исто како и Дортмунд пробуваат да ги задржат играчите, но сепак неможат сите, сеуште не се доволно финансиски моќни за тоа. Слична екипа на Дортмунд, одлични навивачи, само што они го немаат Клоп за тренер. Шалке треба да инвестира во одбрана и секако се топ 10 тим во европа, и трет тим во Германија, каков Леверкузен. Инаку се надевам дека ќе има се повеќе и повеќе легенди како Раул во бундеслигата, играчи што за две години стануваат легенди во клубот, а не како во Мадрид не го испратија како што му доликува.(n)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Lewis Holtby ke go napusti Schalke vleto. Ke bide interesno kaj ke zamine. Arsenal e dobra opcija pored mene.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385
Татко му на Холтби е фан на Евертон :rolleyes: можеби ќе сака таму да го прати :giggle:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Татко му на Холтби е фан на Евертон :rolleyes: можеби ќе сака таму да го прати :giggle:
За така подобро да останеше во Шалке. Ако не оди во клуб кој игра редовно ЛШ искрено не би го разбрал овој чекор.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.790
Поени од реакции
12.157
Lewis Holtby ke go napusti Schalke vleto. Ke bide interesno kaj ke zamine. Arsenal e dobra opcija pored mene.
И според мене:pipi:
Што разбирате бе вие :coffee:
Во Ливерпул ќе си дојди. Плата од 6 милиони. На Шалке ќе му платиме 30тина милиони за него (иако ваљда слободен ќе биди на лето ) и тоа е тоа

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Што разбирате бе вие :coffee:
Во Ливерпул ќе си дојди. Плата од 6 милиони. На Шалке ќе му платиме 30тина милиони за него (иако ваљда слободен ќе биди на лето ) и тоа е тоа
Не се Сити :icon_mrgr: Шала на страна, Ливерпул е голем клуб со историја, не знам за кого навива Холтби кој е пола Англичанец, ама Шалке колку толку редовно игра ЛШ па не би го сфатил ако замине во клуб кој не игра. Плата, ок, али млад е и Шалке сигурно не го плаќа со компири, и тие даваат солидни плати.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.790
Поени од реакции
12.157
Не се Сити :icon_mrgr: Шала на страна, Ливерпул е голем клуб со историја, не знам за кого навива Холтби кој е пола Англичанец, ама Шалке колку толку редовно игра ЛШ па не би го сфатил ако замине во клуб кој не игра. Плата, ок, али млад е и Шалке сигурно не го плаќа со компири, и тие даваат солидни плати.
Ние ќе го преплатиме и кај нас ќе дојди

Kajgana Shop

На врв Bottom