Зашо бе плачете на 0-1 не ми се верува!!! Дерби утакмица е, формата не е битна, Челзи има играчи кои можат да го решат мечот. Јас мислам дека малуда и анелка ке ја решат наредната. Како и да е , песимизмот и изјави од типот честито финале се исклучително лузерски...
Сум го пропуштил ова претходно.
Кое дерби? За кого е ова дерби? Кој играч на Челзи покажа некаков знак дека смета оти настапува на дерби (барем до 60 и некоја минута дури гледав)?
Финале никому не честитам се уште, а констатацијата дека Анчелоти ја губи или уништува, како да речам поточно не знам, главната карактеристика на Челзи (агресивноста и борбеноста), ги губи своите персонални карактеристики (шо ќе се види од сликата подолу), веќе ги има изгубено и играчите - не е песимизам, туку само констатација.
добро бе луѓе ке престанете ли еднаш да плукате и да ширите песимизам пред се ние сме навивачи а работа на навивачите е да го бодрат тимот а не како некои од нас уште кај некое 12 коло се откажаа од титула.некои тука еднаш плукаат по еден играч друг пат го сакате во тимот и уште нешто лани анчелоти се разбираше од фудбал оваа сезона е неписмен значи според вас тој преку нок заборавил како се води тим и кога се прават замени некои од вас велат вчера сме играле лошо па добро бе луге што сакате вие створивме 3 100% шанси и еден не досуден пенал па што сакате повеке не играме против блекпул или некој сличен тим едноставно среката вчера не беше на наша страна
По кого плукаме и каков песимизам шириме? Јас барав од Анчелоти заинтересираност, ама скокање ко на сликата подолу во ситуација кога имаш сериозни проблеми во тимот не е заинтересираност, туку изгубеност.
Нема да го бодрам Есиен кога знам дека е расипан производ, ни Лампард кога знам дека е производ со поминат рок. Особено првиот, за вториов сепак имам почит, легенда е.
Анчелоти и натаму „се разбира“ од фудбал, но тој изгуби СЕ од неговите раце во Челзи. Се разбира од некој негов фудбал, чуден фудбал, кој очигледно не оди за Челзи. А лани, еден бод пред Манчестер Јунајтед кој ги изгуби Роналдо и Тевез минатото лето не е некое огромно достигнување.
Кога и какви замени се прават никогаш и не знаел, освен сезонава со МЈ во ПЛ и лани исто со МЈ на Олд Трафорд. Мене то ми личи појќе на астрологија, т.е. ден му се погодил.
Победа на домашен терен, не ми е гајле кој е противник. А Анчелоти веќе ги има 19 порази во нецели две сезони, од кои голем број се и на домашен терен.
Ти навивај како сакаш и колку сакаш, нема проблем, само напред. Ама то не значи оти спомнатите погоре по презиме и некои останати лешпери кои трчкараат на терен и го срамат дресот на Челзи тоа ги интересира.
Абе луѓе, и сите вие падобранци од други фан клубови, да појаснам нешто.
1. Here reality rulz!
2. Анчелоти на бесилка!
3. Немаат муда, ни психички играчите не се подготвени за да направат нешто на ОТ.
Да беше некој друг тренер место Анчелоти, можеби и би се надевал на нешто на ОТ, но телево воопшто не знае што значат зборовите дисциплина и мотивирање така да моите очекувања за успех на ОТ во проценти изразени се 0%.
И немојте да почнете да серете како Анчелоти е добар тернер, има освоено ова она, ма немој, го видовме и лани со Интер, и сега со МанУ, човекот е тапа, според мене концепцијата на играта на Челзи ја држеше Вилкинс и со самото негово отпуштање се се сруши, тоа е.
Би можел да пишувам многу за играта, филозофијата на Челзи, но едно е сигурно, потребени се радикални промени, преродба во 100 чекори и назад што би кажал Гвујо и то.
1. Не мора да биди така, кој како сака нека си кажи, ко Иван еве на пример.
2. Нема поента.
3. Не знам за муда или не, ама не ој работата.
Не биди наивен, Вилкинс ја држел концепцијата на игра. :pos2:
Челзи НЕМА концепција на игра со Анчелоти, се е инцидентно. Ако можи Абрамович да трпи така и да се надева на некоја „инцидентна сезона“ во ЛШ, ќе треба да се навикниме и ние.
--- надополнето ---
Сликата ја заборајв.
Искрено, и жал ми е за него на моменти, арен чоек изгледа. Ама очгледно не можи да биди појќе од лице за односи со јавност на Челзи.
--- надополнето ---
лани падна анчелоти затоа што играше со тимот кој го направи мурињо а анчелоти го водеше само 6 месеци .
и не ми е јасно зошто се факате одма за интер се секавате ли дека ги победи арсенал ливерпул и манчестер по 2 пати или тоа не е битно битен е интер
Анчелоти сега го води тимот скоро две години. И? Се однесува ко првпат да ги тренира овие играчи.
Се сеќавам, како не, се сеќавам како и замина понижен од кај Тотенхем, на два пати од Манчестер Сити, понижен од Виган, изгубена борба од Астон Вила. Како не се сеќаваме?
--- надополнето ---
Уште еднаш, бројкана в ум ми остана :
19 порази во нецели
две сезони
Сериозно,
How can Chelsea think of changing a coach like him?