Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
...дали тоа озбилно Осимен бара 500к неделно или лошо прочитав?
Побарај кај си прочитал такво нешто и сподели тука. Би требало кога ќе кликнеш "испрати" веќе да го имаш одговорот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Побарај кај си прочитал такво нешто и сподели тука. Би требало кога ќе кликнеш "испрати" веќе да го имаш одговорот.
Можда беше месечно, не знам, затоа прашувам тука.

Беше пред неколку денови на некој странски форум/страница/нешто слично, и нормално, од цел интернет решив да ја дознаам вистината тука, на вистинското место каде што има вистински одговори - Кајгана форум :D
Не сум у тек толку со трансфериве и вакви ствари, можда ти делува глупо, ама мене и други вистинити работи што секојдневно се случуваат ми немаат логика затоа тука прашувам со доза на љубопитност и скепса :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
На двајцата им е кажано дека следна сезона ќе бидат во прв тим на Челзи. Тоа мислам и дека помогна да ги потпишат.
Ова ако е стварно така, јас немам видено поглупа работа. Како бе така на млади играчи, ваљда за оние погоре збориш Естевао и тој другиот, им кажуваат дека од следна сезона сигурно ќе бидат прв тим? :pos: Па ако има подобри играчи од него што праиме? Бог да чува какви аргументи, кај отиде спортов страшна работа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
^претпоставува, не дека он бил таму да знае што им кажале :D

Инаку официјално третиот дрес:

1724668633096.png

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Можда беше месечно, не знам, затоа прашувам тука.

Беше пред неколку денови на некој странски форум/страница/нешто слично, и нормално, од цел интернет решив да ја дознаам вистината тука, на вистинското место каде што има вистински одговори - Кајгана форум :D
Не сум у тек толку со трансфериве и вакви ствари, можда ти делува глупо, ама мене и други вистинити работи што секојдневно се случуваат ми немаат логика затоа тука прашувам со доза на љубопитност и скепса :D
Јас најдов еве:

Per The Sun, Osimhen has reportedly asked for £500,000-a-week :pos:

Мислам дека е на околу 290к евра сега, што е околу 250к фунти. Тоа е слично со платата на Џејмс. Мислам дека би му дале толку, ама ако потпише на пониска сега па да добие покачување ако се пласираат во ЛШ.

Ова ако е стварно така, јас немам видено поглупа работа. Како бе така на млади играчи, ваљда за оние погоре збориш Естевао и тој другиот, им кажуваат дека од следна сезона сигурно ќе бидат прв тим? :pos: Па ако има подобри играчи од него што праиме? Бог да чува какви аргументи, кај отиде спортов страшна работа.
Не знам дали разбра вака, ама дел од првиот тим, не стартери. Затоа и пишав дека првата сезона најдобро ќе биде да се замени за Мадуеке и Палмер на пример. Секако нема да им гарантираат дека ќе играат цело време без самите да го заслужат тоа. Клубот смета дека се моментално двата најголеми таленти во Јужна Америка. Кажано им е дека не планираат да ги шетаат по позајмици неколку години прво, туку ќе добијат шанса да се наметнат во Челзи.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Јас најдов еве:

Per The Sun, Osimhen has reportedly asked for £500,000-a-week :pos:
И одговорот на моето прашање дали има вистина во тоа дека Осимен барал 500к неделно е во првите 3 зборови:

Пер.... Д Сан
:D Значи има полувистина

Види, ја би сфатил и да е платен на ниво со Палмер, ама да, ова ти што го збориш,
Тоа е слично со платата на Џејмс. Мислам дека би му дале толку, ама ако потпише на пониска сега па да добие покачување ако се пласираат во ЛШ.
мислам не би било лошо...ако клубот може финансиски да го дозволи, пошто не знам како што реков како им одат баш трансфериве, можно е да треба ко Барса да продаваат играчи за да си дозволат ваков трансфер
Автоматски споено мислење:

А инаку чек, нели имаше и некои правила и закони и work permits за малолетници од Јужна Америка?
Имааат потенцијал и Кендри и Естевао, ќе видиме, делуваат ко да се купени за прв тим, а не само за профит ко другиве

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
мислам не би било лошо...ако клубот може финансиски да го дозволи, пошто не знам како што реков како им одат баш трансфериве, можно е да треба ко Барса да продаваат играчи за да си дозволат ваков трансфер
И ете зошто Стерлинг и Чилвел кои зимаат над 500к неделно меѓу себе се избркани од тимот. Џејмс би требало да остане единствениот играч во тимот со превисока плата, договорена пред да се воведе структурата. Палмер сега се израмни со Енцо и Каиседо на околу 120к.
Очигледна е намерата со Осимен, чекаат до самиот крај со надеж дека и Наполи и играчот ќе бидат во тесна ситуација и ќе ги прифатат условите на Челзи. Вчера баш беше пренесено дека Челзи се спремни да одат повисоко со Осимен, ама ќе мора првично да потпише понизок договор, со покачување кога ќе влезат во ЛШ.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Да де, јасно, затоа и ми е чудно дека викаат луѓе дека Марска го избркал Стерлинг :D Можеби Чилвел, ама Стерлинг секако дека било решено дека ќе лета уште ланската сезона

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Околу тоа дали Мареска носи одлуки или не, би рекол вака:
  • Мареска нема да донесе одлука со која директорите 100% не се согласуваат.
  • Директорите нема да донесат одлука со која Мареска 100% не се согласува.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Околу тоа дали Мареска носи одлуки или не, би рекол вака:
  • Мареска нема да донесе одлука со која директорите 100% не се согласуваат.
  • Директорите нема да донесат одлука со која Мареска 100% не се согласува.
Затоа Боели/Егбал ќе донесат одлука со која ни Мареска ниту директорите 100% не се согласуваат

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Затоа Боели/Егбал ќе донесат одлука со која ни Мареска ниту директорите 100% не се согласуваат
Боели веќе не може да одлучи ни што ќе јадат :D

Егбали делува дека е близок со Стјуарт и Винстенли. Еве ги и вчера.

1724671240105.png

Член од
4 јуни 2016
Мислења
472
Поени од реакции
410
За Стерлинг и Чилвел воопшто нема да ми биде криво да се продадат. Немаат никаков придонес, едниот повреден, другиот не знае кај тера. Ќе изигра 1 утакмица на секои 10, и така во круг. Чилвел е добар лик, но повредите си го прават своето. Продажна на двајцата + нивните плати = Осимен :). Ако се прелаже некој да ги купи :LOL:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Хачинсон со "Фејк" ме насмеа :pos:

Инаку официјално третиот дрес:

Прегледај го приврзокот 427575
1724710627279.png

Интересно е што за промоцијава, освен стандардно што бираат фудбалери, ставиле и некој манекен со мустаќи, а воедно и Мудрик за 3 години од сега кога ќе го пратиме на позајмица во Остенде

Kajgana Shop

На врв Bottom