Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Meireles is the 29th Chelsea player to leave on loan or permanently this summer and the 1st to bring in a transfer fee.
:rolleyes:
--- надополнето: 4 септември 2012 во 12:19 ---
Пиазон мора да се проба во прв тим, Лукас ебе се живо и диво кога игра за резервите, класа над сите е, доколку не се планира во прв тим, џабе пари и играње за резерви е тоа, се гледа дека е прејак за резервите.
Супер игра, ама некако незнам дали ќе може уште сега да се снајде во првиот тим, ептен е ситен. Мора тоа да се среди прво.
Очекував на позајмица да оди сезонава па да почне од наредна, ама ќе видиме кои им се плановите за него.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Meireles is the 29th Chelsea player to leave on loan or permanently this summer and the 1st to bring in a transfer fee.
:rolleyes:
--- надополнето: 4 септември 2012 во 12:19 ---

Супер игра, ама некако незнам дали ќе може уште сега да се снајде во првиот тим, ептен е ситен. Мора тоа да се среди прво.
Очекував на позајмица да оди сезонава па да почне од наредна, ама ќе видиме кои им се плановите за него.
И од Синклер нешто ситно земавме што отиде од Свонси во Сити :X3:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
И само да напоменам дека само Малуда и Хиларио не се во тимот за ЛШ.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Еве ја целосната листа:

A List1. Petr Cech
2. Branislav Ivanovic
3. Ashley Cole
4. David Luiz
6. Oriol Romeu
7. Ramires
8. Frank Lampard
9. Fernando Torres
10. Juan Mata
11. Oscar
12. John Mikel Obi
13. Victor Moses
17. Eden Hazard
19. Paulo Ferreira
21. Marko Marin
22. Ross Turnbull
23. Daniel Sturridge
24. Gary Cahill
26. John Terry
28. Cesar Azpilicueta
34. Ryan Bertrand
35. Lucas Piazon

B List46. Jamal Blackman
47. Billy Clifford
49. Aziz Deen-Conteh
54. Todd Kane
56. George Saville
58. Daniel Pappoe
60. Adam Phillip

Може ќе го видиме Пиазон (y)

H

HoT IcE

Гостин
Меирелеш: Фенербахче е голем клуб како Челзи, Ливерпул и Порто.
Ова е став и одлика на човек кој знае да респектира клуб и кој знае зошто се игра фудбал, секоја чест Раул, без причина не си бил и ќе останеш еден од поинтересните ликови на СБ, плус никогаш се немаше бунето за минутажа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Тој тим ни немаше мана. Не знам после колку години Челзи пак ќе има таков тим.
Тој тим на Челзи пред се имаше неверојатна одбрана. Беа непобеливи на Стемфорд. Сега одбраната да имаше пола од квалитетот на таа одбрана Челзи ќе се сметаше меѓу главните фаворити за титула во ЕПЛ.
За Пиазон не би се надевал дека ќе добие шанса.Ептен во последно коло ако сме сигурни на прво место или во К1Купот.
Никој не спомнал дека објавија и датум за К1К мечот со Вулфс.Ќе играме дома на 25ти сеп.
И пак тој период ќе ни дојдат тешки мечеви.
19 со Јуве
22 со Стоук
25 со Вулфс
29/30мислам со Арснал
2ри со Шахтјор

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Играчите, екипата и која ја имавме во периодот 2004-2008ма беше :cool::cool:
На голот непобедливиот Петр Чехх со 10 пати подобри рефлекси од сегашните..Во одбраната Тери и Карваљо ,во средината со класа играчи - машини како Макелеле,Балак,Лампард,Есиен и секогаш расположените играчи од нападот..
Кога ке се сетам дека на одредени натпревари имавме играчи како Дрогба,Гудјонсен,Креспо,Дафф,Роббен,Џо КОлл,Рајт Филипс (во најдобрите свои години) на располагање на клупа,се станува јасно..
За каков квалитет се работело покажува и тоа дека солидни играчи за ПЛ (во Челзи би биле ок за на клупа тогаш,а денес најверојанто и во првите 11) како Глен Џонсон,Скот Паркер,Ласана Дијара неможеа да изборат 1 настап во првенство/ЛШ па мораа да си заминат..
Тимот незнаеше за ништо друго освен победа на домашен терен (4 години бевме invincibles),времиња кога сезоните ги завршувавме со по 80 (минимум) - 90 бодови,со по 10тина примени голови..
На целиот добар состав на екипата плус ни се погоди и најдобриот менаџер во светот,па настана една ситуација каде за 2 години на пола Англија им наби огромни комплекси тимот..

H

HoT IcE

Гостин
Дечки, тогаш беше Мурињо, еден и единствен менаџер кој внесе предаторски и само победнички менталитет во Челзи, оттогаш навака се мачиме без него, плус на тоа се надоврза одлична екипа гладна за трофеи од која Мурињо знаеше како да извлече максимум на секој меч, и затоа бевме најаки, затоа бевме предмет на најголемо хејтање поради трошење, тоа време невидени комплекси како што рековте се набија, посебно на фанови на Арсенал, практичко, откако Абрамович стана газда, они ќорав трофеј не видеа.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Нормално дека ке им бидат такви навивачите,Арсенал во периодот 2002ра-2004та ја имаа најдобрата генерација во историјата на тимот и најверојанто уште 2 сезони ке освојуваа ПЛ да не дојдеше Роман.Дојде русинот и со него донесе 10тина класа играчи и еден велемајстор (Мурињо) и одтогаш глава не кренаа..:cool::cool:
Затоа ја разбирам нивната исфрустрираност од Челзи,Роман,Дрогба(вистинскиот V.Rapist зошто им даде 14 голови на приближно толку натпревари) па и овој чоек >>

“It’s always difficult playing Chelsea. When I was at Arsenal, we attack, attack, attack.. and then Drogba scores”

- Cesc Fabregas
True story

ПС: Човекот кој што од уста не го вадат:
Нафташот

:ROFLMAO::ROFLMAO::LOL::LOL:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Како ми фали Дрогба :place:
13 гола на 13 или 14 натпревари против Арсенал беа мислам. :cuc:
Ептен фали играч како него во тимот. Се надевам дека тоа ќе биде Лукаку. :)

Ќе си го пуштам Blue Revolution сега да се вратам малце во ерата на Мурињо. :)

A

Alexander Nevsky

Гостин
И мене ми недостасува Тито:place:
Ко ќе видам го нема во нападот не ми е тоа тоа:)
Играч што ме потсетува на него е Фалкао.
Лукаку има уште да учи па после ќе го сумираме до кај е,ама има добар старт во ВБА.

Kajgana Shop

На врв Bottom