The career of Chelsea target Hulk is more incredible than how he was named.
Интересна кариера има Хулк, вреди да се прочита, плус сон на Хулк му било да се пресели и игра во Челзи. Според ова што прочитав, Хулк не е нафурано детиште туку играчиште кое знае што значи да се игра со срце и лојалност спрема клуб. Сега уште повеќе го сакам во Челзи.
Лукаку: Парите дадени за мојот трансфер очигледно дека се безпотребно дадени.
Според мене, Ромелу е потполно во право. Следнава сезона мора да добие доверба и доволно минути за да почне да се наметнува како прв пик во Челзи, ајде да речеме дека Дрогба беше тука и претставуваше пречка за Ромелу да дојде до израз, сега кога Диди го нема, Лукаку мора и треба да добие минутажа, верувам во неговите квалитети и верувам дека еден ден ќе стане голем играч. Плус истотака на Лукаку, Челзи му е омилен клуб уште од детсво и верувам дека со срце ќе игра, како и самиот тој што изјави еднаш, и сега бара минутажа или позајмица во друг клуб каде што ќе игра.
Сега за сега добар настап имаме на трансфер пазар. Марин е веќе договорен и официјално претставен како нов член на клубот, додека трансферите на Хулк и Хазард фали уште потврдна на официјалниот сајт на Челзи, се е завршено.
Со овие тројца добивме многу повеќе експлозивнот, брзина и техника во напад, имаме доволен број играчи за ротација низ целиот тек на сезоната, посебно по крила. Најверојатно е дека Челзи ќе го купи ВДВ и еден од Модриќ/Дембеле. Иако јас ниту еден од Модриќ/Дембеле не би купил, затоа што доаѓањето на Хулк и Хазард, Рамирес ќе може да се повлече назад во средина и да не игра веќе крило, иако се покажа како одличен на таа позиција.
Што е до мене, одлично ќе биде доколку вака се завршат работите, ќе имаме скоро нов тим кој има потенцијал да биде еден од најаките колективи во Европа во следните 5-6 години.
Клубот веќе го напуштија Калу, Босингва, Дрогба, Митрович и Тејлор, на истиот пат се и Есиен и Малуда. Според мене на листата треба да се додаде и Хиларио и Фереира, и да биде топ.
Од нашите млади играчи шанса во првиот тим би требало да добијат Мекехран, Какута и Кане и Лукаку. Де Брујн, Пиазон, Хачинсон сите на позајмица.
Првиот тим на Челзи би требало да изгледа вака после ова лето.
Чех
Ивановиќ, Тери, Луиз, Кол
Рамирес, Микел
Хулк, Хазард, Мата
Торес
Значи ќе имаме badass тим, со Лампард, Ромеу, Мекехран, па можеби и Есиен, ќе имаме доволно играчи кои ќе покријат евентуално отсуство на еден од Рамирес, Микел. За одбраната немаме гајле, ја имаме најдобрата одбрана во светот, плус со Бертран, Кехил и ВДВ(?) кои нон-стоп ќе ротираат.
Чех е Чех, Лукаку треба да добива повеќе шанса во ротација со Торес, додека Мата, Хазард, Хулк ќе можат да бидат ротирани од Какута, Стариџ.
И тоа би било тоа. Поздрав.