Јас сум фан на Арсенал. Ти на Челзи.. и не ми е јасно како можеш тимот да си го видиш без Тери во него. Дури и цела книга да посветиш на тоа како Луиз и Кејхил би ги играл заедно, мислам дека ни мене, а ни никој друг не би убедил.
А, кога сме кај Есиен, никој не го рече тоа, туку ти го постави последниот ѕид од средниот ред со Лампард и Рамиреш мислам, а јас на тоа се надоврзав дека без играч како Микел/Есиен во премиер лига, нема да догураш многу, освен на менаџер. Со оглед на тоа дека Есиен веќе не е тоа што е, Микел е се разбира првиот избор, само зборот не е тоа, зборот беше дека ти ја постави формацијата без деструктивец, а јас те корегирав.
Не туку јас ја поставив играта со Рамиреш во улога на деструктивец. Иако тоа не е негова природна позиција, срцето не ми дава да го ставам/видам на клупа, но и Микел рака на срце имаше одлична сезона. Значи останува Лампард на клупа? Или...? Тоа и ми беше поентата, дека со носењето и на Азард, и Хулк, па и Де Брујн и Марин, покрај Мата и Рамиреш, некој од овие 6 ќе треба да седи на клупа. Да го ставиме Де Брујн, па ајде и Марин, ти кој од останатите 4ца би седнал на клупа? Овде е и Стариџ, но ајде него да го сметам со Торес, со оглед на тоа колку везњаци купивме мислам дека конечно ќе добие шанса како истурен напаѓач.
Би можело да се игра и со 4-4-2
Чех
Одбрана
Азард - Микел - Лампард - Мата
Хулк - Торес
Но и во тој случај ќе имаме доста млади и перспективни играчи на клупа, кои наместо со своите 20тина години да почнуваат да го заземаат своето место во први 11, ќе треба да чекаат шанса во куп или недај Боже поради повреда
Знам дека кој менаџер да дојде во Челзи нема да го изостави Тери од први 11, но факт е дека му е опадната формата, и подобро со време да се воигра нов тандем, за во случај на повреди и ред други работи...
П.С. Сега читам Марин као демек изјавил ќе биде стандарден во први 11, најверојатно е убеден малиот во своите квалитети. Да речеме дека ќе се пробие. Значи некој друг ќе седи на клупа.
Што правиме со Лукаку?
Не дека имам нешто против трансфериве, иако најверојатно така делувам, туку поентата ми е дека доколку се донесе Хулк, Челзи ќе добие извонредно силна 11ка, но ми пречи тоа што ќе имаме премногу надежни играчи на клупа, освен ако не се дадат уште на некоја година позајмица. Затоа реков дека не сум баш сигурен оти нашиот актуелен/нареден менаџер ќе има "слатки маки"
П.П.С.
Нејмар асистираше за првите 3 гола на Бразил против САД или грешка сум?