Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Заслужена победа. One down-one to go.Добро е што победивме за играчите да го осетат филингот и да бидат по мотивирани за 19ти :).
Ама и покрај победава има 2-3 работи што не ми се свиѓаат so FantomX mode ON:
1.Босингва прави премногу грешки.Кога не може да се снајде со играчите на Ливерпул како ќе се снајде со Робен и Рибери?
2. Рамирес е играчот што го држи Челзи. Алката што го спојува нападот со одбраната. Без него ептен тешко ќе биде со Баерн. Да играше Рамирес шансите ќе беа каде каде поголеми.
3. Многу лесно допуштаме шанси на противникот.

За да ги победиме Баерн Чех ќе мора да биде перфектен (до сега му иде тоа :) ),Лампард да игра како пред 5 години, Дрогба да биде спремен за силување на одбраната на Баварците а помалку да се спрема за лежење по терен, Мата мора да игра крилно (според мене), Играчите да бидат максимално мотивирани, Кол и Босингва да дадат 150 % од себе, Кејхил и Луиз да не мајмунисуваат како што знаат.
Сега ни останува да навиваме за Сити и Вила па некое чудо да се случи и да си завршиме 4ти на табела.

L

Löwe

Гостин
Заслужена победа. One down-one to go.Добро е што победивме за играчите да го осетат филингот и да бидат по мотивирани за 19ти :).
1.Босингва прави премногу грешки.Кога не може да се снајде со играчите на Ливерпул како ќе се снајде со Робен и Рибери?
2. Рамирес е играчот што го држи Челзи. Алката што го спојува нападот со одбраната. Без него ептен тешко ќе биде со Баерн. Да играше Рамирес шансите ќе беа каде каде поголеми.

За да ги победиме Баерн Чех ќе мора да биде перфектен (до сега му иде тоа :) ),Лампард да игра како пред 5 години, Дрогба да биде спремен за силување на одбраната на Баварците а помалку да се спрема за лежење по терен, Мата мора да игра крилно (според мене), Играчите да бидат максимално мотивирани, Кол и Босингва да дадат 150 % од себе, Кејхил и Луиз да не мајмунисуваат како што знаат.
Сега ни останува да навиваме за Сити и Вила па некое чудо да се случи и да си завршиме 4ти на табела.
Зар сеуште имаме барем и теоретски шанси за 4то место?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Зар сеуште имаме барем и теоретски шанси за 4то место?
Јас ако израчунав добро да.
Денеска треба и Њу Касл и Тотенхем да не победат.
А во последно коло од Арсенал,Тотенхем и Њу Касл 2 екипи да не победат.
Така дури имаме шанси и за трето :D

L

Löwe

Гостин
Јас ако израчунав добро да.
Денеска треба и Њу Касл и Тотенхем да не победат.
А во последно коло од Арсенал,Тотенхем и Њу Касл 2 екипи да не победат.
Така дури имаме шанси и за трето :D
Под да не победат се подразбира дека и нерешено добро би ни дошло?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Под да не победат се подразбира дека и нерешено добро би ни дошло?
Па ако ние ги победиме Ливерпул и Блекбурн а Њу Касл и Тотенхем не победат до крај на сезона (да нерешено ни одговара) тогаш може да бидеме 4то место.
Значи до крај Арсенал да не победи во последно коло и Тотенхем или Њу Касл двата натпревари да не ги добијат тогаш може да бидеме 4ти

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542

Мата на крило би било проблематично бидејќи тој нема посебно изразени дефанзивни способности, а како крилен играч мора да се враќа назад и да го потпомага бекот (во овој случај Кол, кој ќе мора додатно да се напрега за да ги сопре Лам и Рибери).

Најверојатно Калу и Малуда ќе бидат стартери на крилата, земајќи ги во предвид нивните можности пред се' во дефанзива (кои и не се толку сјајни, ама во споредба со Мата се подобри), а Мата ќе стартува во центар, зад Дрогба или Торес.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Тоа за Мата го реков затоа што Мата оваа сезона играше супер на крилна позиција а откога беше прекомандуван да игра позади главниот напаѓач како изгубен е некако

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

Па и женскиот тим на Челзи со титула. Уште младинскиот тим на Челзи да го освое ФА КУПОТ и да се комплетираме :D

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Па ако ние ги победиме Ливерпул и Блекбурн а Њу Касл и Тотенхем не победат до крај на сезона (да нерешено ни одговара) тогаш може да бидеме 4то место.
Значи до крај Арсенал да не победи во последно коло и Тотенхем или Њу Касл двата натпревари да не ги добијат тогаш може да бидеме 4ти
И кога ќе видиш, пак сме со мизерни шанси за 4то и покрај денешниве утакмици...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Овие малезијциве се ненормални.Ова е видео од вчерашното финале.
Се надевам (сакам) истото ова да го има на плоштад на 19ти :D

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Со други зборови, сакам да има тепачка на плоштад на 19ти :ROFLMAO:

Добро видео, ко Фемили да ги слушав истата интонација :D

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Овој тим можи да изгуби од секого и да победи секого. Зависи од ден и спортска среќа. Затоа ништо не може да се коментира, а да се каже дека е реално. Освен то дека транзицијата на играта ќе оди тешко без Рамирес, ама којзнае, можеби Стуриџ да има ден, или Мата да успева да најде простор.
Знам само едно, финале на ЛШ - тоа е тоа, крајната претстава, сонот, за чест и за гордост. Фудбалот е бизнис, секоја фаза досега во основа се гледа како правење пари. Но финалето е за играчите, за навивачите, финалето е за душа и спомени. На дуелите со КПР и Њукасл ја приметував фацата на Тери, колку и да се избламира во Барселона и колку и да е тежок професионалец, се гледа каква е разачораноста од тоа шо се случи и тоа шо нема да игра. Особено кога погоди против КПР, наместо да слави, почна со гестикулации за извинување кон навивачите. ЛШ била опсесија, не би рекол. ЛШ е сон. Од Тери очекувам тоа да го пренесе низ соблекувалната, и исто ко да играл. Од ко изгубивме во Неапол, не сум свесен шо се случува со Челзи во ЛШ. И уште не сум. Сон. Чуден сон. И побуо ми е вака.
Уште два дуели од ПЛ сме имале според табелата кога ја гледав, ама не е битно. Не знам ни со кого играме. 19 мај е денот, за гордост и за „ушлото“. Дотогаш, останете ми здрави и живи. А после, „ко преживи прича че“, што би рекле србите.
Тоа се бараше од тебе бе Фантоме :)

Уште кога го постигна голот и почна да се извинува на фановите за црвениот картон го искоментирав тоа, но никој не ми реплицираше, мислев дека не сте забележале.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еве уште видеа од лудите малезицји од вчерашниот натпревар.
На едно од видеава има дете со дрес на Челзи од Дан Петреску.(y)Браво !
Се надевам на ваква атмосфера некој пат во скопје на пример на 19ти :D :D

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
wow што е со Малезијциве.. бравос !

Него има ли некои трачеви за летово за нови набавки? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom