Фан Клуб: Челзи

Член од
3 декември 2011
Мислења
112
Поени од реакции
145
Со нов тренер во нова лига ...

Реми беше најреален исход . Напад катастрофален одбрана солидна .
Јасно е од денешниов меч се виде дека РДМ решил да ја жртвува премир лига оди на ЛШ . Од овој состав бар мене ми беше јасно дека тешко ќе се стигне до победа , и не ја очекував . И тие т.н напади беа од некои контри полуконтри бар на тоа личеа , ама ни една акција ко што треба . Немаше место за Торес денеска , немаше со кого да игра , а башка што си делуваше анемично . А сам не може бар засега да истера ко што треба . Стариџ слабо денеска , ако се надевав на евентуален гол тоа беше од него ама ништо .

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Сега стигнав дома таман за второ полувреме да го изгледам. Составот многу интересен. Бертранд пак добива шанса и тоа во многу битна утакмица што е одлично. И Ромеу конечно повторно да го видиме, почна веќе да ми фали. Покажа одлична игра на почетокот на сезонава и сметам дека треба да добива повеќе шанса. Само фали креативност во составов, мора да се купат креативци.

Имаше нешто интересно во прво? Не сте пишале ништо конкретно.
Бертранд мен оф д меч беше :D Најинтересното, пречка на Ван Перси мислам?

Кехил, Стариџ и Калу незнам што бараа денес на таа утакмица :cautious:

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060

Пречка погоди Косчелни, како и да се вика... Можевме до победа, ама тоа е...

L

Löwe

Гостин

o_O
Да не беше Кејхил примавме гол гарант

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
o_O
Да не беше Кејхил примавме гол гарант
Да бе, напаѓач ќе ставевме место него o_O
Имаше неколку добри потези, не оспорувам... Ама толку несмасно ми делува, абе се молам секогаш кога е кај него топката да ја отера некаде макар и надвор од Вембли ако може да добаци само да не испробува нови потези...

Него, добив впечаток дека и да ја изгубевме утакмицава ништо немаше да му смени на РДМ. Дали тоа значи дека идеме во финале? :vozbud:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.754
Поени од реакции
52.716
Него, добив впечаток дека и да ја изгубевме утакмицава ништо немаше да му смени на РДМ. Дали тоа значи дека идеме во финале? :vozbud:
Тоа е тоа, решил Ди Матео да освои ЛШ. :D

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
СЕРИОЗНА НАМЕРА за освојување на ЛШ - единственото објаснување за ова што го видов во денешниов натпревар !!!
Чех задржава време пред крајот.... бог да чува што се ќе невидиш :facepalm:

Ако извисиме на сите фронтови, дури тогаш треба да 'летаат глави' за оваа незаинтересиранот и летаргичност на терен која се провлекува еве веќе неколку натпревари.
Малуда и Калу несакам да ги видам до крај на сезона. Користат првотимски статус да се прошетаат по терен или да изрекламираат некоја нова фризура :tapp:

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Sturidge,Kalou,Malouda ... кој друг.Едно такво глупаво играње, еден идиотизам во играта , една себичност од Стариџ <-- дечково мисле дека е Лионел Меси .Дај боже да се случе да играме ЛШ финале и да освоеме ФА КУП . Дај боже да биде нешто да завршеме четврти во ПЛ иначе све ќе биде џабе трудот џабе маката во овие последни натпревари.

• Ми се допаѓа
Reactions: D_T

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Според Скај Спортс Рајан Бертранд е Man Of The Match

H

HoT IcE

Гостин
Ова денес беше многу слаба партија на Челзи, многу слаба, но пак игравме добра одбрана, дури и бев зачуден како не примивме 5 комада со Босингва по страна, со Есиен во средина, и недоволно воиграниот Ориол. Но ова не значи дека сум задоволен од играта, се разочарав, мислев дека ќе идеме на победа, но тоа е тоа. Пристојно одиграно од вториот тим на Челзи во одбрана.:icon_lol:

Сакам да потенцирам за Бертран, секоја чест за момчево, секоја прилика ја користи максимално, и денес изигра ептен добар натпревар, ниту Перси, ниту Волкот не ги видовме по таа лева страна да прават продори или слично, се надевам дека нема сериозна повреда.
Сега ќе се осврнам на Торес, Босингва, Малуда и Стариџ(?). Значи сеуште ми е енигма како вакви фаци ко Босингва и Малуда играат во Челзи, тотална фудбалска импотентност во секој поглед, заради еден гол ќе примивме поради летаргичноста и неумешноста со топка во густи ситуации, а Малуда би требало да направи трансфер во маркетиншки сектор на Челзи за реклами на фризури, гелови и долен веш, оти за фудбал појма нема.
Сега од Стариџ сум потполно разочаран, каква само себичност, каква само дрскост од него, какво е ова бунење оти не играл шпиц, море ќе му ебам детето мало, ако нејќе да игра како крило немора, но вакво себичење за тим на Челзи може многу да ги чини, ако се оправи добро, но ако продолжи вака под итно на трансфер листа, после повредата не е ни 5% од стариот Стариџ.
Торес нема потреба да се коментира, во лето офидерзен во Малага, Атлетико, или кој и да е, што подалеку од Челзи само.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Освен Феруз и Чалоба засега, ниту јас не гледам иден фудблаер за прв тим.
Феруз е идеален за ПЛ, идеален за Челзи, сличен со Руни, само апла побрз.
Чалоба си е стандард секоја сезона, плус сезонава се истури од голови во многу битни натпревари.
И Пиазон!
Можда не е доволно физички спремен за ПЛ, ама кога и да гледам хајлајтс од младите во секоја акција учествува и тој, секоја асистенција е последица на негово додавање...

Бар ќе гаиме надежи во него (и Чалоба и Феруз) наместо да кинеме нерви заради Малимуда и Калу.

H

HoT IcE

Гостин
И Пиазон!
Можда не е доволно физички спремен за ПЛ, ама кога и да гледам хајлајтс од младите во секоја акција учествува и тој, секоја асистенција е последица на негово додавање...

Бар ќе гаиме надежи во него (и Чалоба и Феруз) наместо да кинеме нерви заради Малимуда и Калу.
Јас делам исто мислење со Фантом за Пиазон. Мислам дека му одговара стил на игра како на Барселона, и лига како Барселона, физичка спремност за ПЛ од него никад нема да видиме, ќе заврши или како Штох, или ќе замине во Барселона/Реал каде ќе прави парче, и ние ќе мислиме дека сме ѕвер продале, а всушност неговата физичка спремност не му дозволува да заигра за Челзи. Таков играч да се напумпа и направи бабачко, ќе изгуби на брзина и техника, и тоа многу, и тогаш ќе имаме Просечко.

Додека за Феруз и Чалоба, имам високо мислење, и стојам на ставот дека еден ден сигурно ќе заиграат за Челзи, и двајцата имаат добри физички предиспозиции за ПЛ, само мора многу работа и фокус на нив, и секако посебни програми за развој.

Кали за мене никогаш не бил лош игра, знае да заебе акции, но тој има недостаток на мозок, па кај него е оправдано, но има доволно капацитет да влезе од клупа и реши натпревар, доколку стартува како денес, никад нема да го видиме во добро издание.
Според мене, единствена грешка на Ди Матео е токму тој, засега.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
њукасл води у пм :(
Не ме загрижува Њукасл. Ќе играат и со нас и со сити. Ќе ги средиме.
Сеа тотенхем да киксне, што реално и нема да биде којзнае колку изненадувачки. Мада тие 10000 шанси ни дадоа, ние абер немаме нешто да искористиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom