Игра може да се опише со еден збор само - мизерија.
Не знам навистина Челзи со каква цел влезе на овој меч, премногу ги потценија и се понашаа шарлатански на мечов, башка можеби и им влијае товарот дека мора да победат поради фијаското на Јунајтед.
Судењето во првиот дел беше катастрофално од Фој, дуелот на Босингва и Филипс беше премногу строго досуден, немаше потреба од црвен картон, жолт картон би било најдобро решение.
Дрогба се понаша навистина како главен во Челзи и затоа мислам дека сеуште нема потпишано нов договор со Челзи, неговиот старт беше типичен старт за црвен картон со сите елементи за намерно повредување на играч, најзаслужен црвен картон, и Микел му го рече тоа а овој видовте како одреагира. Немојте да ме сфатите погрешно ама времето на Дрогба е поминато, доста е неговиот индивидуализам на теренот и таква арогантност, бај д веј и ништо не покажа во полувремево а и рака на срце и на претходните мечеви беше дрво со исклучок на асистенцијата против Евертон.
Луиз мора да игра посмирено, некако ми е многу нервозен при секој почеток на утакмица, непотребно фаулира, така беше и лани, така е и сега, ова навистина мора да се корегира иначе ќе го јадеме како денес многу пати заради негови непромислени и нервозни фаули.
Да пишам збор два и за Боаш, навистина замените можеби ќе ви изгледаат чудни, но јас апсолутно се сложувам со Боаш. Ја видовме агресивноста на КПР, играме со двајца играчи помалку и навистина не е потребно да ризикуваме да се повредат Мата и Стариџ со овие копачи, потребни се за други утакмици.
Така ги сфаќам неговите замени, а и сигурен сум дека на утакмицава сега идеме на карта нерешено и со евентуален пресврт преку контри.
Има уште едно полувреме не е ништо готово, се надевам на паметна игра, ништо не е невозможно.