Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
CHELSEA FC PROPOSAL TO CHELSEA PITCH OWNERS
--- надополнето: Oct 3, 2011 8:27 PM ---
Chelsea are to take what will be perceived as the first significant step towards leaving Stamford Bridge for a new 60,000-seat stadium, by seeking to buy back the freehold for the land on which their home of 106 years is built.
Blues chairman Bruce Buck and chief executive Ron Gourlay said that the club had still to decide whether to move to a new home but insisted they would not be able to do so unless they regained ownership of the pitch and stands at Stamford Bridge.Those currently belong to a company called Chelsea Pitch Owners, which was formed in 1993 to prevent the stadium falling into the hands of property developers. Chelsea are aware of the difficulties in increasing the 41,800 capacity of Stamford Bridge, and they would be better positioned to react to a suitable area becoming available once they have secured the land on which their home since 1905 stands. They would need to sell the stadium for redevelopment, in order to part-fund the purchase of land for any new ground and the construction costs. Chelsea have indicated that 10% of seats in any new stadium would be available to families and supporters under 21, and that no relocation would take place before 2020, unless within a three-mile radius of Stamford Bridge

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Lamps is star of the decade

FRANK LAMPARD is the Player of the Decade — according to official stats.

The Chelsea and England midfield star is the dominant figure in Premier League statistics over the past 10 years.
Facts and figures' wizards Opta have looked back at every Premier League game since January 1, 2000 and Lamps is the man who emerges with most honour.
The 31-year-old ace boasts:

Most games

Most wins

Second-most assists

Fourth-highest goals record

Lampard pips Liverpool defender Jamie Carragher by five games to most appearances with a total of 346 — 210 of which have been wins.
He comes second to Ryan Giggs with 76 assists and bagged 100 goals, finishing fourth behind top scorer Thierry Henry, who netted 169 times for Arsenal.
Signed from West Ham for £12million in June 2001 by Claudio Ranieri, he must go down as one of football's greatest-ever buys.
Ranieri told SunSport last night: "This news fills me with a great satisfaction and pride because Frank Lampard is totally unique.
"He is a complete player and so professional. It doesn't surprise me that he is the best statistically, ahead of other players you might consider to be even bigger stars.
"I'll tell you something. In my view Frank Lampard is a genuine 'Pallone d'oro' — which means he should be a European Footballer of the Year. He really is that good.
"He is up there with Lionel Messi and Cristiano Ronaldo in terms of quality — he is just a different type of player.
"He does difficult things but he makes them look simple and that is why some people think he is less spectacular.
"But I am glad the statistics have shown what a great player Lampard is. They show just how influential he is.
"Lampard has such a strong mentality and that probably shines through too. Only the other day he had to take a penalty three times but he still scored. That tells you how cool he is under pressure, how focused.

"Frank makes a difference to any game he is in. Sometimes it is obvious, sometimes it is less obvious. But he is so often the key to a victory.
"That's why I am really glad that he has been recognised in some way as the player of the decade in England."
Lampard's father, Frank Snr, was thrilled by his son's Player of the Decade accolade.
He said: "To do this over a decade is something special — he has done it by working very, very hard.
"I call him the Bobby Moore of the midfield. He does not try to do the impossible things that can look good on the eye if they come off.
"He's not crash, bang, wallop, either. Instead, he sticks to the things he knows can work and makes sure it's the team that he puts first.
"To score so many goals is a magnificent achievement for a midfielder. He plays in a team where everyone wants to score but he is the one who is consistently on the scoresheet."
Chelsea coach Ray Wilkins added: "Frank's contribution has been immense over the last decade, both for Chelsea and England.
"The consistency he has shown has been remarkable and he is still producing the same top-quality performances that he was a decade ago."
In contrast, the biggest loser of the decade was Hull's Kevin Kilbane, who lost 146 times.
Robbie Savage, now at Derby, was the naughty boy of the noughties finishing top of the bad boys league for most bookings and red cards — elbowing Kevin Davies of Bolton into second place.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Вака се радува Вилас Боас.

A вака се радуваше Анчелоти во изминатите две сезони.
Можда прави некои чудни одлуки ама има страст за клубот и затоа ми се свиѓа едноставно не може да не навиваш за него.Исто како Мурињо ама Мурињо има голема уста и затоа некои го мразат

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
другови, антиталент сум за вакви работи а и немав многу време, се надевам нема да ви смета :)
се потрудив колку што можев :)

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

A вака се радуваше Анчелоти во изминатите две сезони.
Многу смирен трењер беше :).Се радуваше ама не како Боаш :D.Боаш е тотално жеден за победи и трофеи :).Да се надеваме дека ќе успее во тоа :)

A

Alexander Nevsky

Гостин
Прочитајте го текстов за Сем,детево мислам е идеален наследник на Тери.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2044916/Sam-Hutchinson-A-Chelsea-kid-beaten.html

Ах и читам ќе сме граделе нов стадион или што ти знам со капацитет од 60.000
Јас не сакам да игра Челзи на друг стадион,сакам да останеме на Мостот.
Нека се потрудат да ги откупат правата од таа групацијата и нека го зголемат капацитетот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не можете лесно да го зголемите стадионот зошто згради има одоколу, треба да се обесштетат луѓето. Затоа поисплатливо е на нов стадион со нова локација. Не е тоа тоа ама веројатно нема друго чаре.

Член од
2 септември 2011
Мислења
26
Поени од реакции
6
Јас читав наводно Абрамовч нашол некој стадион (терен) во близина на Стемфорд Бридг.Тоj стадион се мисли на некоj аматерски со минимални трибини, е во сопственост на навивачите на тој клуб.Највероватно Абрамович ке го одкупи местото за сума од околу 8-10 милион фунти и таму ке се гради новиот стадион.Имало размислуванје и за доградба на стариот ама пругата што минува е одма до едната трибина а и околните згради не го дозволуваат тоа.Некои експерти пресметале дека доколку се изгради стадион со капацитет од60000 илјади клубот, секоја година ке има профит поголем за 50000 милиони фунти од досегашниот.Мене лично ми се свига таа идеја, пошто така ке може и да организираме и финале во лига на шампиони.Ке се зголеми буджетот и популарноста на клубот.Доклку се изгради нов стадион името сакам да си остане истото "СТЕМФОРД БРИДГ"

A

Auditore

Гостин
За фановите ширум светот освен оние од Лондон оваа вест да речеме дека е скоро прифатена без никакви жалби и аларми за тревога. Но оние од Лондон сигурен сум дека несакаат да помислат да заминат од Стемфорд, пред се затоа што толку многу историја има на тој стадион, тој е еден од постарите стадиони, си има традиција и што ти знам, се што знам е тоа што имам читано на интернет, животот сеуште не ми пружил шанса да отидам таму и да следам меч на Челзи иако ова е една од задачите кои ги имам зацртано да ги остварам. Па така јас многу многу не се нервирам околу одлукува, како одлучи управат така нека биде но кога би ја одлучувал би останал на Мостот и поред сите тие добивки кои ќе ги имаме со новиот стадион и повеќе навивачи на него, но нашата историја е голема иако е мала во поглед на трофеи јас не сум глорихантер па така мене овој стадион ми е многу мил баш поради таа историја што ја имаме колку и да е скромна.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Ни јас не сум бил во Лондон, исто планирам да одам.
Мене не ми е многу мило ова, ипак не е тоа после 100години играње на еден ист да мењаш.. Home sweet home.:) Али мене не ми се смета многу. Што е со тие во Лондон кои на Stamford Bridge идат на секоја утакмица на челзи од кога знаат за себе? Сигурен сум дека ни најмалку не им се допаѓа на лондончани. Сепак тука „пораснал“ клубот, се развивал, колку и да немаме историја, сепак се е запишано на овој стадион, и сега така после 106години, да се менува домот? Хм, не..

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Ни јас не сум бил во Лондон, исто планирам да одам.
Мене не ми е многу мило ова, ипак не е тоа после 100години играње на еден ист да мењаш.. Home sweet home.:) Али мене не ми се смета многу. Што е со тие во Лондон кои на Stamford Bridge идат на секоја утакмица на челзи од кога знаат за себе? Сигурен сум дека ни најмалку не им се допаѓа на лондончани. Сепак тука „пораснал“ клубот, се развивал, колку и да немаме историја, сепак се е запишано на овој стадион, и сега така после 106години, да се менува домот? Хм, не..
http://chelseafc.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=707:2010-10-27-11-10-28&catid=52:2010-08-25-04-28-11&Itemid=264

Интересни факти околу нашата историја и Стемфорд Бриџ :) се потрудил дечкото шо го праел ова!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Калу гудлак сандеј ју литл базрд... (ова мечот со Јунајтед на ОТ коа изгубивме 2-1)
Дрогба ју литл бјут !! Ду ит фор ми Дрогба !! (пазете му став со лева рака на Жозе и фаца):pos:

#GetBackSpecial1TV

Kajgana Shop

На врв Bottom