Денес Челзи пружи одлична партија и покажа колку напредува нашата игра и реализација, задоволен сум од многу работи денес кои ги видов на теренот.
Сакам да потенцирам нешто, гледам сега сите сте задоволни со играта, со головите, општо се задоволни, а до вчера плукавте по играта, велевте дека не сме знаеле кај тераме, што е нашата цел и игра, сега викам дека треба озбилно да се запрашате дали сте нормални.
Во последните 4 утакмици нон стоп гледам енормно подобрување на играта во секој сегмент, играме се подобро и подобро но до денес реализацијата беше слаба, ептен слаба за играта што ја игравме, и затоа се чинеше дека Челзи не знае кај тера и дека стагнира, денес реализацијата се подобри, играта истотака и добива Челзи нова димензија, нова игра која многу ми се допаѓа и го почитувам стилот на игра на Боаш и воопшто неговата филозофија.
Истотака се надевам дека сфативе што мислеше Боаш кога изјави our defence will be our attack, денес го видовте тоа на дело, истотака денес се покажа и она неговото evolution, not a revolution, а на кого не му е јасно за кои сегменти на игра зборувам нека ја прегледа уште еднаш утакмицата на снимка.
Задоволен сум од одлуката на Боаш тотално да го изостави и изолира Калу, како што видовте не беше ни на клупа, така и заслужува, значи си ја знае тој грешката и еве ја поправа.
Истотака задоволен сум од замените и од храброста да повлече одредени потези со некои замени во текот на мечот, секоја чест.
Се на се јас сум презадоволен од правецот во кој се движиме, ветува многу, се надевам на добар крај во кој верувам многу.
Лампард како во своите најдобри денови денес, браво Френки паузата на клупа ти одлично влијаеше, тоа треба да му се направи и на Кол и се би било топ.