Фан Клуб: Челзи

C

confusion

Гостин
Мудрик има исклучителен талент, одлична контрола на топка, дриблинг, брз е и директен ама фудбалски е неинтелигентен во смисла дека премногу брза и ќе изгори во желба да се наметне и да направи нешто, треба да знае да процени ситуација и да игра интелигентно. Тоа во теретана не се учи, Винициус беше исти како него во Реал првите сезони па еве го кај е сега.
Ама не е доволно само Мудрик да го прави ова, треба да добие вистинска шанса и да врзе неколку утакмици како стартер за да видиме до кај е што е, минимум 5-6 утакмици по ред и да се научи тимов со него, тука гледам огромна кривица во Покетино иако е сеуште рано ама не му даде вистинска шанса. Се пичкари со Чилвел на лев бек а го имаше Мудрик и пред повредава.
Воочив некои работи кои сметам дека Мудрик не е добро менаџиран, прво, го тераат многу дефанзивно да работи, во ред е и треба ама во најголем дел од времето, се враќа дури на наша средина да прими и изнесе топка, а имаме директен и брз играч кој треба да трчи на одбрана и во простор, ние ова досега не го користиме.
Второ, со Чилвел не знам дали на инструкции на Покетино и претходно Потер, зимаат ист простор во напад што никако не треба да биде случај, Чилвел треба да е многу поназад и да држи тој простор за да нафрла топки, да пушта топки во простор за Мудрик а не двајцата да се гушат на раб на противнички 16ник.
Третото е погоре што кажав, дечково не добива реална шанса да се наметне, треба да го стартне неколку утакмици по ред и да игра, како и Стерлинг што играше а беше ужасно лош и да видиме како ќе се навикне тимот на него и самиот он, вака со влагање последни 15 минути, 20, така ништо не прават освен што го уназадуваат играчов.
А далеку од лош играч е, едноставно еве веќе трет менаџер по ред, не знае да го користи. Претходните двајца имаа изговори дека немаа средина, Покетино нема такви изговори, има се на распологање да го ослободи и да видиме до кај реално можеме со Мудрик.
 
C

confusion

Гостин
Лавиа се повредил на тренинг, најверојатно некој месец аут.
Неверојатно, како е можно да сме волку несреќни, некоја страшна карма не работи.
 
Член од
16 јули 2010
Мислења
3.016
Поени од реакции
1.953
Старциве играле хуманитарен меч со Баерн вчера имате хајлајц.

Се наежив од видеото, какви мајстори еј на 45 години без тренинг со тело што не е у фул кондиција играат подобар фудбал од нашиве сега.
Некои работи не се учат на тренинг.
 
Член од
9 декември 2010
Мислења
589
Поени од реакции
313
Finally


Moevo mislenje za Mudrik e dosta porazlicno od tvoeto
Okolu Mudrik bi kazal edinstveno sto poseduva tipov e brzina, nitu igra odbrana nitu se vraka da pomogne, sut prosecen go kazuvaa kako odlicen dribler edinstveno sto vidov dobro od nego bese 15 minuti koi gi dobi na debito i tolku. Nitu otvara prostor nitu vleguva od vtor plan, prosecen da ne kazam los centartsut, nitu vkrstuva ama bas nisto, zatoa e i takva mrtva levata strana koga igra toj (ne kazuvam deka e podobro koga Cilvel igra tamuka) samodoverba nula. Ona sto mi se dopagja pak e toa sto ne e solo igrac kako Sterling saka i probuva da razigruva.
 
Член од
14 август 2022
Мислења
1.235
Поени од реакции
1.462
Овој незнае што прави, ги мења изјавите у секунда.
Полош менаџер ќе биде и од Потер. Најголеми кривци се ипак америте кои немаат три чисти од познавање што е фудбал.
 
Член од
26 август 2008
Мислења
723
Поени од реакции
517
Ај минатиот натпревар примивме гол, овој не, така да, напредок лол.

Не знам зошто ама како може играчи вака да пропаѓаат во Челзи не ми е јасно.

Најсвеж пример, Палмер, да беше во Сити ќе шутнеше 3 пати, он тука врти врти врти издрибла и ја врати назад.

Пак поразов паѓа на глава на Покетино. Мудрик беше сам на страна, Колвил не му дава никаква поддршка на Мудрик и не е за лев бек, Густо и Стерлинг не треба да ни се главната напаѓачка страна, Ензо треба да игра поназад, тотално беше отсечен, Џексон ми изгледа изгорен и треба да се смири малку.

Колку и да не го сакате, Чилвел мора да игра прв состав. Без него левата страна е катастрофа. Без Чилвел, Мудрик нема никакви шанси. Иако на подобар ден ќе имаше 2 асистенции, мора да има природен лев бек да го проигрува. Не може човекот сам, џабе е.
 
Член од
9 декември 2010
Мислења
589
Поени од реакции
313
Delusional



Okolu utakmicava bi go kazal slednovo nisto pomalku ne se ocekuva od luzerov so negoviot 25% winrate
ako ova e loso kako ke igrame vo utakmicive sto sleduvaat :D :D :D :D
Kolku i da e friendly i lajkabal tip Galager mora na klupa i Palmer na negovoto mesto deckovo kreirase 2 sansi odkako vleze
ovoj drugiov e limitiran

Eden napisa vo temata Premier League kako go impresioniral trenerov na Totenhem, tipov uvide vo prvite 2 meca deka Ricarlison ne e napagjac nitu pak za vo prva postava, ovoj luzerov od prvo kolo go forsira potencijalniot osvojuvac na zlatna topka, sea od skoro najdobar strelec vo klubot.... Klovnovite mu go zamrznaa Matsen, btw ne mi e jasna zamislata vo organizacija na napadot Kolvil da se izvlekuva na centar zaedno so Kajsedo? Pritoa levata strana celosno izolirana so influenserkata.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom