Фан Клуб: Челзи

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.054
Поени од реакции
13.333

Another one bites the dust.

Одлично. 70 фрлени онака.

:гомце: Од управа сега за сега. Фурни леб треба да јадат. Прво грешките што ги направија во рок од една сезона.

Член од
25 октомври 2012
Мислења
840
Поени од реакции
1.378
BREAKING: Chelsea defender Wesley Fofana broke his ACL. #CFC Fofana has undergone anterior cruciate ligament reconstruction surgery. “Wesley will now begin his recovery and work with the club's medical department at Cobham during his rehabilitation phase”, club reports.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.679
Поени од реакции
66.761
Нели и нога му скршија дур беше во Лестер? Дечково воопшто нема среќа со повредиве.

C

confusion

Гостин
Втора АЦЛ повреда, после скршена нога, нема ни 23 години наполнето. Каков баксуз.
Не ни требаше да се земе Вес, одличен играч е, интелигентен и доста борбен ама телото не му е за фудбал очигледно. Битно Боехли го праќаше во Њујорк на прегледи и потврдија дека се е во ред, каков блам.

Воопшто не ми се допаѓа како се развива летово, сега избришав и твитер и редит а и тука ќе ставам крај додека не почне сезонава, почнав многу да се живцирам без потреба, ебан фудбал е. Со Каиседо и Брајтон го јадеме бламот, алтернативи нема, сега ќе ни треба и бекап како ЦБ, плус напаѓач плус уште еден во одбрана, ајде Кепа нека брани, а 18 јули е.
Од една страна одлична работа со продажби, од друга страна, ужасно лето во поглед на засилувања и планови што и како ако главниот пик не го земеш. Џабе читање и твтиер и митер како се воопоставила структура, нови директори и не знам што, резултати ќе гледам само од сега, ова е ниво на циркус.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Нели и нога му скршија дур беше во Лестер? Дечково воопшто нема среќа со повредиве.
Да.

Кој би рекол, у пичку матер. Каков шок. Мислам, би рекле сите освен оние кои ги водеа трансферите минатото лето.

20230718_161753.jpg

До 21 година, човекот има повеќе повреди одошто настапи за Сент Етиен, Лестер и Челзи.
И имајќи го ова предвид, нашите легенди се натегаа цело лето и на крај платија 70+ милиони за него.

Му посакувам брзо опоравување и здравје. Само, првиот пат кога ќе стапне на трева, после тоа веднаш продавање. Премногу играчи на кои апсолутно не можеш да се потпреш. Од дел се исчистивме, од дел...
Играчи со високи плати, навидум важни.

Мора нешто да има, ќе речеш тргна позитивно летово и оп - нов проблем. Ебате беља, ебате.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.054
Поени од реакции
13.333
Тури му курот на сезоната од старт.

Со десеткуван состав, полн со дупки.
Добро е топ 8 да завршиме.

Ај таман ќе ги развиваме Енцо, Мудрик, Бадиашиле, Ковил и ко. За наредна сезона да бркаат трансфер во други клубови кои ќе играат ЛШ.

Однесете некој зејтин вцрква Енцо да жив. Уште тој да се сјебе и ќе игра маторот Амерички дмф и амф.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.358
Тивки некако фановите на Врексам :cautious:
Автоматски споено мислење:

Иначе има многу позитивности.
Ама ваљда главната поента е... подобри сме од екипа што е едно пар класи под нас, што ваљда едно време немаше да биде причина за радување, ама...

Има неколку играчи што одиграа предобро а очекував да бидат позајмени, нели најглавно Матсен.

И следната пријателска ако ја одиграат вака тогаш ќе има интересни проблеми Покетино.
Јас се надевам дека ќе има, што повеќе резервисти се покажуваат во пријателскиве тоа бољи.

Новиве трансфери изгледаат добро ко за рандом пријателска, ама намерно сметам предобро е да не се хајпаат играчи премногу, особено во пријателски, особено после премногу пропаднати трансфери и играчи што почнале добро па се изгубиле или повредиле.

Ама, забавно како и да е (y)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Ама ваљда главната поента е... подобри сме од екипа што е едно пар класи под нас, што ваљда едно време немаше да биде причина за радување, ама...

Има неколку играчи што одиграа предобро а очекував да бидат позајмени, нели најглавно Матсен.

И следната пријателска ако ја одиграат вака тогаш ќе има интересни проблеми Покетино.
Јас се надевам дека ќе има, што повеќе резервисти се покажуваат во пријателскиве тоа бољи.

Новиве трансфери изгледаат добро ко за рандом пријателска, ама намерно сметам предобро е да не се хајпаат играчи премногу, особено во пријателски, особено после премногу пропаднати трансфери и играчи што почнале добро па се изгубиле или повредиле.

Најдоброто од сето ова е што првпат после долго време, на подготовки се наоѓаат играчи на кои тренерот смета или ќе смета во иднина. Кога ќе ми текне само лани какви канти однесовме во САД и на што личеше мечот со Арсенал.

Ја гледаше? Покрај Маатсен, од продолжениов хајлајтс забележувам дека Каседеи, Сантос и Џексон одиграле добро. Мореира и Габриел?

Во суштина, од младиве можеби само Маатсен и Касадеи би ги позајмил. Мислам од овие што се на праг на прв тим. Габриел и Мореира секако.
На лев бек сме преполни, а на Италијанецов веројатно му е потребна уште една позајмица, овојпат во ПЛ. Сантос и Чуквуамека треба да останат. Овие, плус Енцо, очигледно Галагер, Каиседо и една класична шестка, баш, баш добро и пристојно.

Последно уредено:
Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541

1689840222632.png

Bro WHAT?

Што се случувало вака да излезе и да влезе пак?

Кукурела ти е авангарда брат, trailblazer во фудбалот.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.752
Поени од реакции
52.714
Прегледај го приврзокот 384946

Bro WHAT?

Што се случувало вака да излезе и да влезе пак?

Кукурела ти е авангарда брат, trailblazer во фудбалот.
Чалоба требаше да излезе поради замор, а на клупа беше останат само Силва за кој Покетино после рече дека не се осеќал добро, па затоа пак го стави Кукуреља.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
Чалоба требаше да излезе поради замор, а на клупа беше останат само Силва за кој Покетино после рече дека не се осеќал добро, па затоа пак го стави Кукуреља.
А Колвил не беше со тимот? Ни Ензо не го гледам.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Na Kasadei mu treba pozajmica co PL slicna na onaa na Galager vo Kristal Palas, ovie od Vest Ham kuburat so sredina jas tamu bi go dal, niso nema da napravat ako go pustat pak vo Cempionship, ovoj Pereira totalno otsecen celo poluvreme i nezainteresiran mi deluvase vo razvojnata liga ne veruvam deka ke go dadat na pozamica patem za tamu i go zemaa mi se cini, Santos odigra odlicno
se nude dosta za topka ne bega od duel, Cukumeka osven asistencijata-nisto, izgubi dosta topki-dueli, pogresni pasovi....

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
Многу сум скептичен за сезонава.

Многу сум скептичен за Челзи уште од кога рекоа дека мора да се продава бидејќи Роман правел матни зделки со матни фаци...

Единствено нешто кое ми буди некоја така мала искра на надеж е тоа што Покетино ми стои доста строг и го чисти тимот и носи играчи во подготвителниот период кои стојат мотивирано.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.358
^
За позајмициве не се мешам кој знае после што ќе испадне, ама сметам дека кој и да ќе решат да остане во екипава мора да добие шанса следнава сезона барем на некое микро ниво.
Се сложувам за Касадеи дека добро би му легнала екипа ко Вест Хем, башка што ќе играат и во Европа па сигурно ќе добие шанса, па така мислам дека повеќе би играл во Вест Хем отколку кај нас, и иронично ќе биде еден од ретките што би играле во Европа од екипава :D

Најдоброто од сето ова е што првпат после долго време, на подготовки се наоѓаат играчи на кои тренерот смета или ќе смета во иднина. Кога ќе ми текне само лани какви канти однесовме во САД и на што личеше мечот со Арсенал.

Ја гледаше? Покрај Маатсен, од продолжениов хајлајтс забележувам дека Каседеи, Сантос и Џексон одиграле добро. Мореира и Габриел?

Во суштина, од младиве можеби само Маатсен и Касадеи би ги позајмил. Мислам од овие што се на праг на прв тим. Габриел и Мореира секако.
На лев бек сме преполни, а на Италијанецов веројатно му е потребна уште една позајмица, овојпат во ПЛ. Сантос и Чуквуамека треба да останат. Овие, плус Енцо, очигледно Галагер, Каиседо и една класична шестка, баш, баш добро и пристојно.
А бе види, мене вака како што ми изгледаше, стварно сите изгледаа добро, ама причина за тоа е и квалитетот на противникот.
Мене лично и Мореира ми остави впечаток.
Некако имаше некоја хемија општо во нападов, делуваа сите како да имаат поента тоа што го играат.
Ама пак ќе кажам, ја ова го префрлам на тоа што имавме слаб противник.

Kajgana Shop

На врв Bottom