Фан Клуб: Челзи

C

confusion

Гостин
Ливерпул правел poaching на Колвил, ќе сме ги пријавеле во ФА. (y)

Истово треба да се направи и на Брајтон ама прво нека го спакуваат Каиседо.
Ќе знаеме за брзо за Колвил што и како, јас не сум оптимист и искрено ме боли кур, дечково не ми носи надеж и сигурност дека се гледа во Челзи, го гледам како Маунт број 2. Да беше прав Челзи, ќе ги одјебеше сите и ќе се фокусира на фудбал а не да ми кокетира со неколку екипи и да бара гарантирани минути во Челзи.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ливерпул правел poaching на Колвил, ќе сме ги пријавеле во ФА. (y)

Истово треба да се направи и на Брајтон ама прво нека го спакуваат Каиседо.
Ќе знаеме за брзо за Колвил што и како, јас не сум оптимист и искрено ме боли кур, дечково не ми носи надеж и сигурност дека се гледа во Челзи, го гледам како Маунт број 2. Да беше прав Челзи, ќе ги одјебеше сите и ќе се фокусира на фудбал а не да ми кокетира со неколку екипи и да бара гарантирани минути во Челзи.
Искрено и мене таков впечаток ми оддава Колвил, ама па тоа не мора ништо да значи. Маунт делуваше спротивно (до пред неколку месеци) и се случи тоа што се случи. Конкретно за информацијава, со дебела резерва земај ја, бидејќи детево генерално зборува и пишува глупости (Феликс).

Колвил, како и Одои на времето, ако не и бетер. Навистина не изгледа како да е играч на Челзи. Имаше некое интервју, на половина од интервјуто новинарот го потсети кој му е матичен клуб. Потоа и некои глупости по социјални мрежи, па и сега на Инстаграм со Мадуеке, после финалето на првенството за млади.
Ако Ливерпул навистина зборувал со него, мора да има некој фидбек од негова страна.

Наводно, следува разговор со Покетино и понуда за нов договор. Тој барал гаранции, надвор од умот за секој играч. Ако си добар, ќе покажеш на тренинг и на натпреварите и секако ќе играш гарантирано во прв тим. Не може некој на збор да ти вети. А добар е и ако потпише ќе игра секако.
Во случај да не потпише, удри му 80 милиони цена и нека му е со среќа. Кој не сака да игра во Челзи, апсолутно не мора.

Убав показател се овие примери, да цениш повеќе таквите како Лофтус, Чалоба и Галагер.

C

confusion

Гостин
Апсолутно се согласувам, некако многу лош впечаток добив за ликот што на крај може да излезе и да не е точно ама времето ќе каже.
Треба сеа да излезат машки од Управа и да му понудат нов договор, подобрен без никакви гаранции за минути, едноставно, ако заслужува и е добар, ќе игра. Не треба никакво фелацио и тинтрање да му се прави, апсолутно со ништо не заслужува гарантирани минути во однос на Бадиашил или Фофана или било кој играч. Затоа ги мразам енглезиве и нивното хајпање млади играчи.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Апсолутно се согласувам, некако многу лош впечаток добив за ликот што на крај може да излезе и да не е точно ама времето ќе каже.
Треба сеа да излезат машки од Управа и да му понудат нов договор, подобрен без никакви гаранции за минути, едноставно, ако заслужува и е добар, ќе игра. Не треба никакво фелацио и тинтрање да му се прави, апсолутно со ништо не заслужува гарантирани минути во однос на Бадиашил или Фофана или било кој играч. Затоа ги мразам енглезиве и нивното хајпање млади играчи.
20230717_190433.jpg

Еве го на авион за САД. Убаво, како за почеток.
Меѓудругите, тука се и Диего Мореира (ако има партизановци тука, тоа е синот на тој, да тој Мореира), Хол секако, новото засилување Ангело од Сантос, кано и Ричардс д виспер, ама тој само ќе тренирал со тимот.
Да, Каседеи и Сантос исто така, баш ми е драго.

Фофана останал во Кобам, некоја повреда повторно. Не знам и со него што ќе се прави веќе.
Џејмс не се чувствувал добро, ќе се придружи подоцна, а Бадиашиле ќе заздравува во Лондон, заедно со Броја.

Играчи кои во најлош случај би отишле некаде на позајмица. Конечно да одиме на подготовки со тим по ќеф на тренерот и без ѓубре.

Последно уредено:
C

confusion

Гостин
Фофана имал повреда на колено, изнедувачки. Боехли мастерклас за 70м откако цело време му ги ламкаше јајцата на Кунде.
Истово ќе ни се деси и со Каиседо на крај.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.054
Поени од реакции
13.333
Изненаден сум како го зедовме Енцо.

За Угарде не сакаа да се натегаат ама за овој од Брајтон турска серијаа ќе истераат со 1000 епизоди. Ех бе. Ги гледам ПСЖ, 1000 пати поефективно работат.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.679
Поени од реакции
66.761
Изненаден сум како го зедовме Енцо.

За Угарде не сакаа да се натегаат ама за овој од Брајтон турска серијаа ќе истераат со 1000 епизоди. Ех бе. Ги гледам ПСЖ, 1000 пати поефективно работат.

Брајтон се тешки преговарачи, и сигурен сум дека Енцо ке биде спомнат како референца при цената на Каиседо. Затоа и срамежливо се спомнува сума од 100 милиони. Ми делува дека 70+10 или евентуално 80+5 ке завршат работа.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.752
Поени од реакции
52.714
Ако се сигурни во личниот договор со Каиседо, не гледам зошто би земале одма да им дадат на Брајтон колку и да сакаат. Сите знаат дека му е ветено дека ќе го пуштат летово за разумна цена, така да колку повеќе се развлекува и колку повеќе спомнуваат 100 милиони, толку повеќе ќе расте нервозата кај играчот и ќе расте притисокот врз Брајтон. Може друга ќе беше ситуацијата доколку и друг клуб преговараше, но неколку пати до сега кога се спомнуваа други клубови за Каиседо, имаше информации и дека им било кажано за договорот со Челзи.
Секако дека најдобро ќе беше веќе да е со тимот, ама се додека е тука пред почетокот на сезоната, во ред е. Ако некако пропадне целиот договор, тогаш ќе паничиме.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ние не сме во состојба за таков луксуз. Тоа може да го прави Сити, па и Арсенал во моментов. Да чека еден играч до крај на август. Имаат дефиниран состав, со дефинирани улоги, ним би им дошол како јаготка на шлагот.

Покетино со кого ќе го воигрува Енцо во САД? Пивот со Сантос или Галагер, кој можеби и ќе го напушти клубот?
Еден средњак, дали се викал Каиседо или Минеиро, мораше да биде доведен досега.

И на Кејн му беше ветено дека ќе го пуштат, па Леви и тогаш и сега бара ненормални пари за него. Ете го Кејн уште во Тотенхем. Зимата исто така, драма, соопштение, сакам во Арсенал да одам, на крај легна на брашното.

Досега ние за апсолутно ниту еден играч не успеавме да се исценкаме. Колку побараа, толку плативме. Зошто мислите дека сега ќе биде поразлично? Демек сега не испраќаме понуди, само разговараме до таа точка кога другата страна ќе биде подготвена. Паралелно, не бараме други играчи, а сезоната почнува за три ипол седмици.

Каква и да е стратегијата во преговорите, воопшто не вродува со плод. Дотолку повеќе што за Каиседо ние немаме конкуренција. Очи в очи со Брајтон, толку. Или платете колку што бараат, или одјебете по Онана, Палиња, било кој.

Бидејќи, мало потсетување, ние лани завршивме 12-ти. И те како има простор за паника. Клубот кој се бореше за опстанок, а има намера да се врати при врвот во блиска иднина, ненавремено ги завршува трансферите потребни за остварување на таа цел.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Добра тактика, 18-ти јули. Ако не се лажам, зимата олку одбија од Арсенал. Од крај на мај месец се преговара за Каиседо. Два месеци цели, нула напредок. Во меѓувреме, освен дечурлана и Џексон, другото е ставено на стенд бај.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
Брајтон се тешки преговарачи, и сигурен сум дека Енцо ке биде спомнат како референца при цената на Каиседо. Затоа и срамежливо се спомнува сума од 100 милиони. Ми делува дека 70+10 или евентуално 80+5 ке завршат работа.
Лол никако не е срамежливо спомнување на 100м. Кога видоа дека 100 одат за Рајс, одма дигнаа цена, тоа не е ни малку срамежливо.

Каква и да е стратегијата во преговорите, воопшто не вродува со плод. Дотолку повеќе што за Каиседо ние немаме конкуренција. Очи в очи со Брајтон, толку. Или платете колку што бараат, или одјебете по Онана, Палиња, било кој.
Челзи плаќа (пример Кукурела): Зошто плаќа, зошто им даваат да не молзат, па нека преговаррат малку плус има и други играчи
Челзи не плаќа (пример Каиседо): Па зошто сега не плаќаат, па како ќе се почне сезоната без тој играч, како сега вака со Галагер во прв состав, чим ќе го испуштат играчот DM нека одјебат по Онана Голман.

Никако не може да се погоди.

Jас мислам дека може ќе почне со Ензо и Хал како пивот, а и таа е единствената опција моментално. Исто може и Јехова да одигра таму со Ензо дури да се донесе Каиседо па и Сантос го заборавив да го ставам тука.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Лол никако не е срамежливо спомнување на 100м. Кога видоа дека 100 одат за Рајс, одма дигнаа цена, тоа не е ни малку срамежливо.

Челзи плаќа (пример Кукурела): Зошто плаќа, зошто им даваат да не молзат, па нека преговаррат малку плус има и други играчи
Челзи не плаќа (пример Каиседо): Па зошто сега не плаќаат, па како ќе се почне сезоната без тој играч, како сега вака со Галагер во прв состав, чим ќе го испуштат играчот DM нека одјебат по Онана Голман.

Jас мислам дека може ќе почне со Ензо и Хал како пивот, а и таа е единствената опција моментално. Исто може и Јехова да одигра таму со Ензо дури да се донесе Каиседо па и Сантос го заборавив да го ставам тука.

Онана, од Евертон, не голманот.

Челзи плаќа за Кукуреља, Челзи ќе плати и сега за Каиседо. Тоа е поентата. Ништо не добиваат, а губат скапоцено време.
Челзи променил тактика, не сакал да испраќа понуда додека не почувствувал дека е близу до договор. За тоа време само разговарале.
Значи, разговарале скоро два месеци и Челзи испратил две понуди и двете се одбиени.
Во меѓувреме, сите други трансфери се стопирани. Барем да работеа на други трансфери.

Па за што разговарале два месеци? :pos:
Кој и кого заебава овде?

Хол и Енцо на пивот е комбинација за Чемпионшип. Погрешно од милион аспекти. Хол е средњак по вокација, ама не е тој тип на средњак. Сантос е ала Енцо, во перспектива би можел да го заменува.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
Онана, од Евертон, не голманот.

Челзи плаќа за Кукуреља, Челзи ќе плати и сега за Каиседо. Тоа е поентата. Ништо не добиваат, а губат скапоцено време.
Челзи променил тактика, не сакал да испраќа понуда додека не почувствувал дека е близу до договор. За тоа време само разговарале.
Значи, разговарале скоро два месеци и Челзи испратил две понуди и двете се одбиени.
Во меѓувреме, сите други трансфери се стопирани. Барем да работеа на други трансфери.

Па за што разговарале два месеци? :pos:
Кој и кого заебава овде?

Хол и Енцо на пивот е комбинација за Чемпионшип. Погрешно од милион аспекти. Хол е средњак по вокација, ама не е тој тип на средњак. Сантос е ала Енцо, во перспектива би можел да го заменува.
Значи може да се каже дека ни кај нас навивачите не се знае кој јаде кој пие кој плаќа, ни кај клубот.

Па си муабетеле луѓето, што, забрането е, не е легално нештото????????? :icon_lol:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Значи може да се каже дека ни кај нас навивачите не се знае кој јаде кој пие кој плаќа, ни кај клубот.

Па си муабетеле луѓето, што, забрането е, не е легално нештото????????? :icon_lol:
Па не би рекол, мислам дека поголемиот дел од навивачите се објективни. Не видов дека некој тенденциозно зборувал за газдите и спортските директори, во однос на продажбата на играчи.
Фантастично завршена работа.

Од друга страна, во овој сегмент и за клучни позиции, ептен заостануваат. Не е проблем што разговарале, проблем е што по два месеци разговор не се мрднати од мртва точка. Брајтон бара 80+, Челзи ако го сака Каиседо ќе даде толку. Исто како и за Енцо, Фофана, Кукуреља, Стерлинг, Мудрик. Без разлика на методите, ниту еден трансфер немаат реализирано под барана цена. Кога веќе е така, тогаш нека платат веднаш и нека се пренасочат на други места.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.679
Поени од реакции
66.761

Пишав срамежливо само од апсект што ова го спомнуваат Tier 2 новинари, па не можам да тврдам дека е со 100% сигурност. Читам тука што ви се дешава со преговорите, и ме маваат флешбекови од времето на Ед Вудвард во Јунајтед, кога ке преговараа со месеци, и на крај ке преплатеа, најчесто за сомнителни играчи. Тука барем Челси има hit and miss приод.

Не знам како му успеа на Челси преку ноќ да стане клуб што преплаќа играчи, а важеше за клуб што брзо завршува трансфери. Фофана, Енцо, Кукуреља, Мудрик, преку 300 милиони фунти за овие 4-ца. Од овие ми делува дека само Енцо ке има добра кариера, и еве Мудрик покажа некои знаци на живот на првенствово што беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom