Фан Клуб: Челзи

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
413
Одбрана беше супер днска сс искључак на неколко патрави моменти на Зуму. Канте и Жоржињо не фукционирав заедно, најслаб дел ни беше средина. Напад такој и такој нешто се креира ама не довољно. Пулишиќ мора да игра лево! Тој е тој. Идемо на победу против УТД!!!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733

Доволно кажува ова :D
Заслужува пофалба одбраната во секој случај. Со Менди, Силва и Чилвел на терен ептен различно изгледа. Силва беше одличен денес. Како и претходно уствари, освен грешката против ВБА супер се покажува. Само да го држат нозете затоа што очигледно ќе биде ептен потребен цела сезона. И Џејмс супер изигра. А верувам дека нема веќе никој кој не го смени мислењето за Чилвел.

Климав е тимот моментално, така да ете добро изигра одбраната, ама патеше нападот. И на интервјуата еве и Лампард и Чилвел збореа за колку им било битно да ја сочуваат мрежата вечерва. Нервира кога ќе видиш дека не притискаат напред и не се трудат ептен кога топката е кај противникот, во нивна половина. Ама тоа е. Битното е да има прогрес од натпревар во натпревар. Иначе ова е прв пат натпревар да заврши 0-0 под Лампард :D

Севиља е ептен добар тим, и не беа за џабе шампиони во ЛЕ. Делуваат доста организирано и солидни на секој дел од теренот. Така да вечерашниов бод е ок за старт.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.358
Поени од реакции
5.496
Не знам само кој задоцни со пасот за Вернер кога беше у офсајд, дали Маунт или Пулишиќ? Мислам да беше навремен и добар пас ќе дадеше гол Тимо.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.087
Поени од реакции
2.033
Пред да почне утакмицата реков сакам 0-0 да видам од Челзи, мртва утакмица без да ни прават шанси таков натпревар не паметам кога сме играле, и се оствари. :D

Некако друг пристап имавме за разлика од претходно, претпазливо што мене искрено не ми смета иако тука гледам негативни коментари.
Цело време играме со Лампард јурнава по терен со голем број на играчи во офанзива, денес игравме малку и тактички фудбал.
Е сега јбг непопулатното 0-0 ама пак имавме 3-4 шанси или полушанси за гол.
Некад мора да се остави топка и на противника и да се чека, тактички дел од фудбал.

Менди имаше добар натпревар, ма да искрено на неколку пати ме фати страв. :D јбг комплекс од Кепа и Куртоа :D

Како и да е конечно немавме некој трилер натпревар одбрна на ниво, киксов не е толку страшен ќе се одлучува за прво место од другите натпревари

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Пред да почне утакмицата реков сакам 0-0 да видам од Челзи, мртва утакмица без да ни прават шанси таков натпревар не паметам кога сме играле, и се оствари. :D

Некако друг пристап имавме за разлика од претходно, претпазливо што мене искрено не ми смета иако тука гледам негативни коментари.
Цело време играме со Лампард јурнава по терен со голем број на играчи во офанзива, денес игравме малку и тактички фудбал.
Е сега јбг непопулатното 0-0 ама пак имавме 3-4 шанси или полушанси за гол.
Некад мора да се остави топка и на противника и да се чека, тактички дел од фудбал.

Менди имаше добар натпревар, ма да искрено на неколку пати ме фати страв. :D јбг комплекс од Кепа и Куртоа :D

Како и да е конечно немавме некој трилер натпревар одбрна на ниво, киксов не е толку страшен ќе се одлучува за прво место од другите натпревари
Да, пристап каде што сме задоволни со реми, дома, против Севиља

Против Ливерпул немавме ваков 'a be da ne primime gol samo.." пристап
Ептен поразителен пристап е тоа во ваков меч
Да беше меѓу последните две кола, на гости и реми да носеше сигурен пласман/прво место? Sure
Вака..ептен, ептен поразително
Со истиов пристап да им влеземе на Баерн онда....
Well, знаеме што се деси :D

H

HoT _iCe

Гостин
Читам ве и неможу да си поверују дека сте задовољни од ичера. Индивидуално да бидете задовољни од играчи, пример Чилвел, Џејмс, Силва, Менди, ок сфаќам ама колективно, тимски, игра? На што дроге сте? Колко су ни паднати критериуми, страшно.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Јас никогаш не сум задоволен од таков пристап, пишав дека ме нервираше. Ама мора да сме свесни која е состојбата во тимот моментално, и ако мора неколку натпревари да гледам кај што нападот ќе биде безвезе за да може да се посветат само на одбраната и да ја средат, па после да заличат на тим, одма потпишувам. Не се способни за се одеднаш.
Нормално, тоа е под претпоставка да почнеме да гледаме прогрес од натпревар во натпревар. Ако следните натпревари игра истата одбрана од вчера и прави глупи грешки и прима глупи голови, секако нема поента и подобро да играат за 3-3 него за 0-0 :D

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.087
Поени од реакции
2.033
Севиља не е слаба екипа, поготово не во Европа.

Јас тоа задоволен го пишав резервирано, далеку од тоа дека нерешено е добро за за Челзи и не се рачуна како кикс, ама моментално реалноста е друга.
Челзи не успева да направи клин шилд имаме 2 гола од Ливерпул, по 3 од Вба и Сотон, што е поразителна бројка така?
Титули се добиваат со одбрана а не со напад, земете го пример на Аргентина или Ливерпул на Клоп без Ван Дајк и Алисон.
Џабе ако се даде 4-5 гола ако примиш 5.

Челзи има ментална блокада кога треба да се брани резултат, а неможеш секогаш ти да дадеш 3 гола.
Затоа сум задоволен ако Френк им кажал повеќе да се сконцентрираат на одбрана и ќе прифатам неколку вакви натпревари само да се излезе од таа блокада.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Севиља не е слаба екипа, поготово не во Европа.

Јас тоа задоволен го пишав резервирано, далеку од тоа дека нерешено е добро за за Челзи и не се рачуна како кикс, ама моментално реалноста е друга.
Челзи не успева да направи клин шилд имаме 2 гола од Ливерпул, по 3 од Вба и Сотон, што е поразителна бројка така?
Титули се добиваат со одбрана а не со напад, земете го пример на Аргентина или Ливерпул на Клоп без Ван Дајк и Алисон.
Џабе ако се даде 4-5 гола ако примиш 5.

Челзи има ментална блокада кога треба да се брани резултат, а неможеш секогаш ти да дадеш 3 гола.
Затоа сум задоволен ако Френк им кажал повеќе да се сконцентрираат на одбрана и ќе прифатам неколку вакви натпревари само да се излезе од таа блокада.
Севиља е перфектна екипа како противник во Европа во овој момент

Сега барем знаеме тука некаде сме на ниво на Севиља

Екипа што не е слаба, знае да игра добро, знае да има добри партии, ама ако се соочи со екипа од врвот тогаш нема сомнеж дека 99% се очекува да биде елиминирана

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Севиља е перфектна екипа како противник во Европа во овој момент

Сега барем знаеме тука некаде сме на ниво на Севиља

Екипа што не е слаба, знае да игра добро, знае да има добри партии, ама ако се соочи со екипа од врвот тогаш нема сомнеж дека 99% се очекува да биде елиминирана
Па и пред вчерашниот натпревар знаевме дека во моментов е така :D
Тимот треба многу да работи и да се подобрува. Од една страна младите од лани треба да се подобруваат од сезона во сезона, од друга страна шест нови првотимци не е лесно одма да се вклопат и да функционираат ко што треба. Ако не бевте свесни за ова, затоа сте разочарани уште сега.
На крај на сезона ќе видиме до кај сме.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Па и пред вчерашниот натпревар знаевме дека во моментов е така :D
Да, ама ја се надевав дека ќе докажеме дека сме малку повеќе :(

Ама тоа е, сепак до Јануари-Февруари..ќе бидеме на ова ниво па потоа да се надеваме ќепочне се да функционира повеќе

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Abe, so e so izjavata na Lampard deka bil zadovolen so rezultatot i clean sheet?
Ne dupi?

Vo bilo kakva situacija, posle tolkava investicija posebno vo ofanzivniot del, nie sme zadovolni so 0-0 na domasen teren protiv Sevilla?:pos:

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.358
Поени од реакции
5.496
Abe, so e so izjavata na Lampard deka bil zadovolen so rezultatot i clean sheet?
Ne dupi?

Vo bilo kakva situacija, posle tolkava investicija posebno vo ofanzivniot del, nie sme zadovolni so 0-0 na domasen teren protiv Sevilla?:pos:
Другар ти одамна не играш за Челзи уште ли не пратиш? :D:ROFLMAO:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Кепа имал повреда и не е спремен за утрешниот натпревар...
Сите други се спремни, нема нови повреди. Освен Били нормално, претходно имаше кажано Лампард дека ќе се врати на целосни тренинзи по следната интернационална пауза.

Интересен тест има утре Лампард и има многу различни начини на кои може да го постави тимот. Се надевам нема да заебе, знаеме дека Јунајтед се најопасни ако те фатат на контри и ако излезе ептен напаѓачки утре мислам дека лесно ќе не тепаат. Не сакам Маунт пак да игра на крило, ама очекувам да игра. Претходно на сите вакви натпревари се потпираше на него за пресингот напред. Лани исто често против топ 6 тимовите излагаше со тројца позади, да видиме дали и сезонава ќе ја користи таа формација.

Kajgana Shop

На врв Bottom