Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Во моментов се игра 1/2 финале на ЕП за у17 екипи и Англија води против Португлаија 1-0 со голот на Соланке.

H

HoT IcE

Гостин
Ајде и ја да направу едно ривју на сезону кд ме веќ колега Донев убаво замоли, и тој специјално издание на кумановски. Памту на времето овој ни беше традиција и одвај чекаше да дојде крај на сезону да напишу километарски пост у кој нема да искочу луд.:D
Да почнемо од почетак по наметнату структуру од Донев.
Мурињо.
Колко сам се радуваја и кршија кд официјално објавива на официјалну страну на Челзи дека Мурињо се враќа у Челзи само ја си знам. Капак на тој е и његова изјава кд кажа дека е едн од нас и дека планира дугорочно да работи сс тим, е тој веќ кулминира сс пиење и славење узастопно неколко дна. И ако ме прашате дали вредеше? Да. Дефинитивно. Мурињо е дефинитивно профил на трењера кој е створен и одговара само за Челзи и Абрамовича. Човек што има ненормалну харизму, дисциплину и жељу за победу. Овуј сезону гу почна одлично и никој не очекуеше од њега да прави чудотворни работе и да освои трипле сс овј тим. Сви кажасмо дека ќе смо среќни ако Челзи обезбедни лсно пласман у ЛШ и некој куп. Можда куп не освоимо, ама Мурињо не изненади сс своју тактичку генијалност на много утакмице, сс своју извонредну дисциплину и менталитет што га пренаса на тим кој не одржа у борбу за титулу до загњи кола и пласман у финале на ЛШ сс преполовен тим. Е тој е Мурињо, и тија што га вреѓав и су разочарани од њега у прву сезону сс овј тим слободно нека га цунев у дупе и нека фатив метлу.
Сезона 2013-2014.
Интересна сезона. Интересна у поглед на тој кд ќе се земе у обзир сс какв тим т.е сс какв напад гу прогурасмо и како котирасмо у тек на целу сезону. Слободно можу да кажу дека ако гледамо од аспект на ПЛ и ЛШ само(не смо ми Арсенал да се плаимо на купчиња, нели:icon_mrgr:), овај сезона е успешна. Почнасмо одлично и горе доле имасмо мали проблеми сс менталитет и константност у екипу, ама нормално сас оглед на тој сс какви телиња на клупу смо ги протерале загњи сезону и колко су биле авторитетни. Свиѓа ми се начин на кој пробуемо да нападнемо преко крила, нешто што беше главна одлика на Челзи а сс тек на година се изгуби полк полк, па такој фала богу наша игра се враќа. Ама још повише ми се свиѓа начин на кој играв играчи, сс какву дисциплину и посветеност на дерби мечеви. Е тој е Мурињо. Е тој е Челзи, за овакв Челзи сам плакаја како млад кд гледаше како гинев на терне против 12 играча на Барселону и кд Дрогба шамараше противнички играчи. Тј е дух. Значи ја сам задовољан сс екипу и игру овуј сезону и не гу сматрам за неуспешну затој што не успеасмо да освоимо некое купче. Овај сезона беше круцијална за тим, да се створи дух, менталитет, дисцплина у екипу и костур кој ни е итекако потребан откако наши лидери и легенде су више у залазу сунца.
Тимче, хуе.
Тим горе доле ни е океј, ама само горе доле. Да не изигравам античкога филозофа ќе кажу дека од некои играчи сам задовољан како придонасав за екипу и како играв и се уклапав у систем на Мурињо, док од други сам потпуно разочаран а претходно зимам у обзир како су играле. У глобалу свиѓа ми се стил на игру кд напамо, и стил на анти фудбал и автобус кд се бранимо, конечно се исплатива нови тендери сс Санос автобуси и веќ добивамо истински шмек. Шала на страну, ја сам најсреќан што конечно почнамо да форсирамо крила и брзи контре без да пимпламо много много. Дисциплина у одбрану и игра у дербиња е само за пофалу и књиге и свак може да учи. Надам се дека ќе се донесев квалитетни засилувања и ќе мељамо тимчиња како Вилу и Сандерленд, у глобалу тој е тој.
Играчи.
Нема да пишују за сви ем ме мрзи, ем кој сг ќе размислуе и мисли кој како изиграја и што направија. На кратко ќе пишу за неколко играча што ми оставиле и не ми оставиле утисак.
Од овија новаши у тим морам да га пофалу Вилиана, Шурелта и Матича. Вилиан ме изненади колко се брзо уклопи у нашу игру, како игра и придонаса за екипу и едн од наши кључни играчи кд треба да играмо пресинг и да трчив како коњи. Феноменално игра, ненормалну технику и мислу дека наредну годину наш поет Калински има да измисли нову поезију сс нову риму кд ќе га гледа како везе у ЛШ. Сс други зборови, њега га гледам како главнога плејмејкера у екипу затој што сам изненаден од професионалност и ангажман док га носи овј дрес, за разлику од своега сонародника Оскарче.
Курле е исто ѕвер. Има најубаву девојку у свет и ги обожавам шпанские серие на Донев и Змејскита сс њима. Од другу страну на терен сам задовољан од њега, не е константан играч, и тој му е мана голема, ама верују дека ако работи довољно и знои гузицу на тренинзи ќе прерасне у страшно крило. Јака техника, јак шут, и што е најдобро, он гу има туј харизму на плавушу да се појави од нигде и да изгази све кд најмалце очекуеш. У одбрану исто добро игра и помага на тим што га прави одличан team player.
Матич. Одличан играч, феноменално засилување кои ни донесе стабилност у средину и кд га гледам колко е стабилан сс топку и на кој елегантан начин трчи, игра и одзима топке неможу да не га спроеду дека ми личи на мешавину на Карваљу(одзимање топку, постављање) и Лампарда(начин на кој трчи). Дефинтивно кључан играч за Челзи у наредни сезоне и предводник на тим, интересн ое да кажу дека га сматрам како фигуру за капитена и се надам дека едн дн ќе биде и тој.
Ето беше океј за своју улогу и фала му, а сг чао пријатно. Увек ќе му га памту хетрик против бубрежиња на Стемфорд и втор гол против други бубрежиња.
Од Салаха сам задовољан, ама очекују повише, има технику, брзину, визију и мислу дека може да биде од огромну важност за тим ако продужи да се развива.

Више ме мрзи да пишују,а и игра ми се ЛоЛ, плус кафе ќе ми се олади, у глобалу тој е тој. Очекују повише наредну сезону, верују у Мурињу, верују у тим, и мислу дека убаво ќе постпуни на овј трансфер рок и ќе га засилимо тим тамн како што ни треба и наредну сезону очекују трофеи.
И још нешто, надам се дека Лукаку ќе добие шансу или запаличу пола града.:)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Иначе Лукаку сега би требало да ни е homegrown играч, што е уште еден плус.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.086
Поени од реакции
2.030
Не сте арни. :)[DOUBLEPOST=1400447147][/DOUBLEPOST]:vozbud::vozbud::vozbud::drk::drk::drk::cuc::cuc::cuc::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1400447241][/DOUBLEPOST]45 мин сам ве читаја, здравје и вид ми га земате бе деца. :)

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
Иво ти си следеќи кумановац на лист за ривју. Ајмо. Куманово Држава!!

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Bi napišal i jas eden podolg post koga bi se razlikuval od ostanatite... I da ne me mrzi :D

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еј да бе 19ти сме биле.
Ама ај ќе си ќутиме пошто
Абе оти не кажувате дека ради Минхен се кркало бан 7 дена??? А ич не сакав како навреда да испадни жими све.

:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom