Kostic
Sadio smokve oko Tadz Mahala
- Член од
- 31 јули 2009
- Мислења
- 9.856
- Поени од реакции
- 5.611
И уште кога рече Давор дека ќе треба мечка да родиме за да победиме на Ивуд Парк,одма се сложив.И кога рече Тери дека не смееме да одиме на Ивуд Парк со цел да победиме дека сме Фудбалски Клуб Челзи,туку да победиме давајќи 100% од себе.Не дека дадовме на мечов 100% од себе,далеку од тоа,немавме некоја добра игра,но покажавме дека и со лоша игра можеме да победиме,тоа е она победничкото,тоа е она зошто и практично сме актуелни шампиони на Англија.Инаку уште од почетокот знаев дека ќе биде повуци - потегни мечов и дека ќе се кинат нерви,од проста причина што знам Биг Сем и Блекбурн каков сељачки фудбал играат,брани се и повлечи контра,или пак со високи топки цело време.Не знам зашто дебелиов не го стави Калу одма со почетокот на вториот дел.Едноставно од нападот освен таа брилијантната единствена акција што ја имавме 1 во првиот дел,па би рекол и 1 во целиот меч што ја претворивме во гол,јас од нападот не видов ништо.Дрогба почиња да го мрзи да живее.Едноставно почнува да ме разочарува.Како да го мрзи да игра човекот,си се влече онака буквално на терен.Ни се бори за топка,ни е агресивен ни ништо.Освен прекрасната асистенција до Анелка,по која Анелка постигна гол од Дрогба не видов ништо,исто и од Малуда кој учествуваше во акцијата со асистенција до асистентот(Дрогба)Очекувам во наредните мечеви да загризат повеќе.Затоа и мислев дека треба порано да ги ставеше Стариџ и Калу,овој вториов не го ни стави.За одбраната ќе кажам,односно за голманот,каде што ќе речам дека можеби го имаме најдобриот голман во светот во моментов.Какви лобови спаси,какви удари со глава,едноставно светска класа е човекот.Ешли не го видов да направи ни еден продор и да нафрли ни една топка,Бане се извади со голот што го даде.Тери и Алекс - просечни.Чех - чиста 10-ка.Човек на мечот.Инаку тој циганот што му допуштивме да помине кроз 2-ца дефанзивци наши,каде можеше да поведе со 2-1 ама среќата не послужи и потоа казнивме.Инаку да ни го дадеше тој гол не само што немаше да победиме,туку и ќе изгубевме,и затоа морам да признаам среќата многу не држеше денеска.За средината ќе кажам најдобри беа Оби Микел и Жирков (двајцава се препородија).Есиен - просечно.И едвај чекам да дојде Френк,со душа го чекам тој момент,не само што почнува да ми фали,туку и играва да ја размрда,да спои средина со одбрана,средина со напад,едноставно да ја размрда играта.Инаку за со Спартак Москва во среда мислам дека треба повеќе играчи да се одморат,меѓу кои Дрогба,Малуда,Анелка,Есиен,Бане и Ешли Кол.Јас лично би играл со Чех,Босингва,Тери,Алекс,Анхолт,Лампард,Рамирес(Оби Микел),Жирков,Калу,Стариџ и Какута.Следен меч со Спартак Москва на Стемфорд Бриџ.
Spartak Moscow
Champions League
Stamford Bridge
20:45
Wednesday 3 Nov 2010
Spartak Moscow
Champions League
Stamford Bridge
20:45
Wednesday 3 Nov 2010