4/4
Задоволен сум од резултатот и победата,ама не сум задоволен од играта.Немавме многу акции,не шутиравме многу,немавме течна игра.
Играта се засноваше врз Чех.Му ја даваа топката нему и тој ја палеше напред,па кој ја фати ја фати.
Одбраната ни беше слаба денеска исто така.
Задоволен сум од Есиен поради головите,Микел изигра многу зрело и стабилно секоја чест,Рамирес како за негово деби изигра повеќе од добро.Нарочито во второто полувреме.
Е сеа можда не е добро физички спремен,но со тек на време ќе се среди и тоа.
Исто кај него ми се свиѓа тоа што е многу дрзок и влегува во конфликти.
Сега при крај му се пушти на Нобл,ме изненади стварно.За во оваа копачка лига само така треба.
Но,со ваква не дефинирана игра,потешко ќе поминеме кај заебани екипи ко Сити,Тотенхем или Евертон.
Исто сум задоволен од Какута.Детето има огромен потенцијал,трча,дрибла нема гајле.А,и добар пас му даде на Дрогба,кога овој промаши.
Тоа е тоа,на врвот сме сеуште со 17:1 гол разлика,се надевам дека нема да примиме пацерски голови како овој,и се надевам дека ќе останеме на врвот до Мај месец.
п.с.На судијата све да му ...... милион прекршоци имаше врз Дрогба тој ништо не судеше.Требаше изгледа Бехрами да го убие со пиштол па овој да го санкционира.
Исто така имаше и вратена до Грин,овој се напраи на Тошо.