Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
^Дај бе па и ти не му се спуштај на нивото..

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ај честито играч. :D

Само по која логика го пуштија Кол да си оди па да трошат 5-6 милиони за Бенајун? Читам Бенајун е земен како замена за Џо Кол де. :smir:

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Аирлија нека е.... а ова Мега засилување е или?! :D
Настрана Иронијата - според мене Јосе е доста добар играч за моменталниот состав што го и(не)ма Дебелиот на располагање, купен за солидна цена..... само тоа платата да му ја скинат уште за некое десетче К, и се ќе биде ОК !!!
Јосе ќе ни реши неколку дербиња следнава сезона, ако не уште и на почетокот Комјунити - Држете ме за збор ;)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Добар е Бенајун али годините се проблем,како и да е Welcome to Chelsea!!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Добар играч, за солидна цена. Колку ке му биде годишна плата ?

F

fantomX

Гостин
Ај честито играч. :D

Само по која логика го пуштија Кол да си оди па да трошат 5-6 милиони за Бенајун? Читам Бенајун е земен како замена за Џо Кол де. :smir:
По таа логика шо Кол појќе од две години нема никаква голема улога во играта на Челзи, тромав е по повредите; а сакал да игра поголема улога и на терен и кај платите.
Бенајун нема шанси да се буни за тие работи + е олраунд играч на средина, за разлика од Џо Кол кој се забораваше на моменти дека игра централно а не странично + искуството не му е лошо + 30 години се таман така шо за три години Челзи би ги имал целосно спремни Стуриџ и Какута на пример + завиден талент кој во моменталниот состав на Челзи е ретка работа. Болдираното е клучно.

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
Јосе не е толку слаб фудбалер колку што вие го направивте,тој е едноставно купен за да дреме на клупа така да не се нервирајте..Неможе да ми текне али знам на Ливерпул честопати му помагаше да дојде до победа во тешки утакмици се надевам дека така и ќе биде во Челзи..иначе ТАПА ТРАСНФЕР ПОЛИТИКА БАТЕ !
Озил ако не го купат има едно место во Куманово наречено "Искрин мост" и таму одат пропалитети и целата управа на едно место би сакал да ја видам,јас плаќам превоз и дополнителни трошкови :)

F

fantomX

Гостин
Аирлија нека е.... а ова Мега засилување е или?! :D
Настрана Иронијата - според мене Јосе е доста добар играч за моменталниот состав што го и(не)ма Дебелиот на располагање, купен за солидна цена..... само тоа платата да му ја скинат уште за некое десетче К, и се ќе биде ОК !!!
Јосе ќе ни реши неколку дербиња следнава сезона, ако не уште и на почетокот Комјунити - Држете ме за збор ;)
Marquee засилување :icon_bigg, терминологија која Брус Бак не смееше да ја употреби лани летото, а ја употреби.

За платата се спомнува од 55 до 70 илјади неделно, шо во секој случај е помалку од сите тројца (Деко - четворица) кои заминуваат, поединечно. Освен за Белети не сум сигурен, ама и тој беше тука некаде. Така шо, не е страшно и да е 70, ама ако е 55 - секоја чест за Гурлај или Арнесен, кој и да преговарал.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
^
55 000 во фунти или 70 000 у евра

таква објава имаше ... колку е веродостојна ќе видиме

Ако не ве мрзи прочитајте за Јосета

Yossi Benayoun, who turned 30 in May, spent three seasons at Liverpool having first moved to the Premier League in 2005 when he joined West Ham.
As a schoolboy back in his native Israel, his talent was spotted early and played for the national youth team. He was invited to The Netherlands to join the famous Ajax Academy at the age of 15.
He continued to play for Israel Youth and scored two goals in a match against England with a teenage Michael Owen in opposition, but decided to return to his homeland to begin his senior career at the age of 17 with Hapoel Ber-Sheva.
He moved to Maccabi Haifa a year later where he was top scorer in his first season. Halfway during his four years at the club Benayoun teamed up for the first time with Avram Grant, the future Chelsea manager coaching the side to back-to-back league championships, the first of which was their first title in seven years. It earned Benayoun the Player of the Year award.
Grant would also manage Benayoun for the national team and during his time at Chelsea described him as Israel's best talent.
With the player having completed national service, Europe's big leagues came calling in 2002 and he left Maccabi Haifa having scored 55 goals in 130 appearances, moving to Spain to play for Racing Santander. He was a major reason why one of the smaller clubs in the Primera Liga avoided relegation.
He scored nine goals in 35 league games in his final season at Racing, and 21 goals in 101 matches in all, before the cash-strapped club sold him to West Ham for £2.5 million.
The Hammers were freshly promoted under Alan Pardew and enjoyed a good campaign, finishing ninth and reaching the FA Cup Final where they were unfortunate to concede a late equaliser and then lose on penalties to Benayoun's next club.
He played one more season at Upton Park, taking his club totals to eight goals in 63 league appearances, before a £5 million move to Anfield. He replaced Luis Garcia who moved back to Spain as part of the transfer deal that saw Fernando Torres join Liverpool.
Benayoun enjoyed a run of starts towards Christmas of his first season there but it took until the second half of the 2008/09 campaign with Liverpool challenging for the title before Rafael Benitez appeared to consider him a first choice. He rewarded his manager with seven goals in 14 league matches during the run-in as the Mersysiders finished second.
In a 2-0 defeat of Chelsea at Anfield in February 2009 he supplied the ball for Torres's second goal, and was the recipient of a high challenge from Jose Bosingwa by the corner flag for which the Chelsea defender apologised.
Last season he started 29 games, scoring nine goals including a late one against Atletico Madrid at Anfield that looked to have put Liverpool into the Europa League Final before Diego Forlan's even later winner.
Benayoun's final Liverpool match was their 2-0 home defeat by Chelsea in May. In total he played 92 times for the club and netted 18 times.
Standing 5ft 8in tall, accomplished in one-on-one situations and with a good eye for a pass, he can play wide or as a central attacking midfielder.He captains the Israeli national team.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Значи годишната плата ке му биде околу 3,5мил. Мислам дека е многу, али има луѓе кој се секираат и за тоа. Фала у секој случај :)

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
Иначе fantomX секоја чест,ти симнувам капа колку добро ја познаваш играта на Челзи и политиката на клубот..

F

fantomX

Гостин
^
55 000 во фунти или 70 000 у евра

таква објава имаше ... колку е веродостојна ќе видиме
Аха, не приметив то. Па арно е ко така. Белети земаше појќе. Џо Кол да не зборуваме. А и во Ливерпул се сомневам дека земал помалку.

Инаку Ливерпул вели дека неговото заминување е договорено одамна, уште со Рафа. Па редно е да му заблагодариме на Рафа.
Благодарност за Рафа Бенитез. :toe:

Следно, очекувам подолга пауза, се додека Сити не заврши работа, се надевам шо побрзо.
После то, да закрпиме, со некој ко Ван Дер Варт или уште некој „отпадок“ од Реал (пошто тие се даваат колку-толку реално за парите) и то е то.
Како и разврска на ситуацијата со Ешли Кол, мислам дека е реална цел на Реал Мадрид.

--- надополнето ---

Значи годишната плата ке му биде околу 3,5мил. Мислам дека е многу, али има луѓе кој се секираат и за тоа. Фала у секој случај :)
Имајќи во предвид колку се шпанските клубови и нивните играчи помалку оданочени од државата спрема англиските, не е многу.

Иначе fantomX секоја чест,ти симнувам капа колку добро ја познаваш играта на Челзи и политиката на клубот..
Играта не толку добро, од ко е Анчелоти особено, за што сум му благодарен на Господ, таман работа еден аматер ко мене да гледа шо му фали на тимот подобро од менаџерот/тренерот, шо искрено беше случај во определни периоди и натпревари со Сколари.
Подобро би се рекло, играчите и нивните (не)квалитети се то шо гледам.

А за политикита, слично е ко со играта, цврсто сметам дека многу работи кај Абрамович (со тоа и кај Челзи) се сменети од заминувањето на Мурињо потоа и Кенион, и доаѓањето на тренерот, а не менаџер - Анчелоти + капак е срамотната измината сезона во ЛШ. Но што ќе се случува, ко што викав некни со некој кој беше, не црно, ама магливо е. Барем за нас, аматерите и гледачи од страна.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Епа ај честито. Следно Озил нека биде. И некој играч од Реал за да играме финале ЛШ следнава сезона.

F

fantomX

Гостин
Претходните зборови за како според мене ќе се одвива трансфер-пазарот за Челзи понатаму ги дополнувам со следново, преземено од форум за Челзи....

The club doesnt want to spend the money on players. This is the first statement. I feel sorry for Carlo, after what he has achieved he deserves better. He deserves a chance like Jose had here to go out on the market and make a marquee signing.

Таа е вистината, освен можеби, клубот „нема пари“, а не „не сака“. Освен за Торес, не сум сигурен, тогаш мислам дека би можел да се вклучи Абрамович. Челзи како таков, нема пари за големо име. :toe:

--- надополнето ---

И уште една битна констатација, од истото место....
He's not a "marquee" signing but still a very good player who is different from the players we already have.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
јосе во челзи?
ќе биде забавно годинава, прашање дали ќе успеам да издржам психички уште една бурна сезона?
најверојатно не :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom