Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Со еден збор се објаснува ситуацијава во клубот, АМАТЕРИЗАМ.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Зенга и Божовић не одбиле, во игра се Зоран Филиповић и Драгољуб Беквалац
Беквалац ебаго :pos:

Кога веќе станавме циркус дај боље нека го донесат Жива за тренер, бар ќе имаме загарантирано смеење.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Извлечени паровите за новата сезона..

1. Коло
Јавор - Звезда

2. Коло
Звезда - Јагодина

3. Коло
Напредак - Звезда

4. Коло
Раднички Крагуевац - Звезда

5. Коло
Звезда - Доњи Срем

6. Коло
Хајдук - Звезда

7. Коло
Звезда - Спартак

8. Коло
Чукарички - Звезда

9. Коло
Звезда - Нови Пазар

10. Коло
Раднички Ниш - Звезда

11. Коло
Звезда - партизан

12. Коло
Пад - Звезда

13. Коло
Звезда - Слобода

14. Коло
ОФК - Звезда

15. Коло
Звезда - Војводина

7 ГОДИНА ЗА РЕДОМ ПРВИ ДЕРБИ ЈЕ НА МАРАКАНИ,А ДРУГИ НА стадиону Титове народне армије.
4.Година за редом задње коло играмо у гостима са Вошом.
5.година за редом прво коло ми гостујемо,а гробари играју код куће.
2. пут у последње три године партизан чека Пазар,а ми идемо у Ивањицу.
Зашто се мучите,само кажите да је распоред исти сваке године

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
На западу....пардон, у ЈСЛ ништа ново.

Од првите четири утакмици ако издвоиме бар 3 победи ќе биде супер.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Јебеш распоред за него све ни е јасно знаеме во Србија не е тешко и него да го погодиш:), друго каков Зенга какви бакрачи кого ке води и тој или некој од имињава кој се шпекулираат, ние за распродавање н.п 3ри за 20че ке ги дадеме него што ке доведиме туку ајде време ке покаже.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715

Како што беше најавено Стојановиќ е новиот тренер.
Цитат од еден македонски спортски сајт.
Славиша Стојановиќ е стручњакот што ќе ја води Црвена звезда во новата натпреварувачка сезона, откако „црвено-белите“ ги договорија сите услови од соработката со поранешниот селектор на Словенија. Португалецот Са Пинто минатата седмица си замина од „Маракана“, по што се појавија безброј шпекулации околу името на неговиот наследник на клупата на српскиот гигант. На крајот, изборот на управата падна токму врз 43-годишниот Стојановиќ, кој ќе се соочи со предизвикот да го симне Партизан од тронот на српскиот фудбал.

Славиша Стојановиќ е роден во Србија, но целата своја играчка и поголемиот дел од тренерската кариера ги мина во Словенија. Како дефанзивец тој ја почна кариерата во дресот на Слована од Љубљана, а потоа настапуваше и за Љубљана, Целје и Вевче. Тој стана тренер уште на 29-годишна возраст и веднаш стигна до трофеи со младинските екипи на Слован. Стојановиќ потоа се сели во сениорскиот фудбал, најпрвин како шеф на стручниот штаб на второлигашот Ливар, за во 2002 година да го преземе Домжале, тим со кој стигна до две шампионски титули во словенечкиот шамионат.

Тој три пати е прогласуван за тренер на годината во Словенија (2005, 2006 и 2007 година), што беше причина во октомври 2011 да му биде понудено да го наследи Матјаж Кек на селекторската функција во оваа земја. Стојановиќ го прифати предизвикот, но по серијата слаби резултати спогодбено го раскина договорот во декември 2012 година.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Прошла недела се преплашив кога прочитав кој „стручњаци“ беа кандитати за тренер, ама на крајот испадна добро. Колку добро ќе видиме, ама сигурно подобро него ли Беквалац, Рајевац....

Не сум го прател како тренер, ама од тоа што прочитав ми остава впечаток дека не сме прошле уопште лошо. Највише од све ми се свиѓа тоа што форсира млади играчи, а според мене тоа е најдобриот начин клубот да застане на нозе. На пример голем дел од стандардните словенски репрезентативци се негов „изум“. Се надевам сега дека Караклајиќ, Чикиќ, Ахчин, Грујиќ ќе добиваат поголема шанса.

Иначе, мене од старт ме купи кога прочитав ова:

Glasba: Alternativni rock, stari rock, dark rock, punk
Nekaj najljubiš izvajalcev: Adrian Von Ziegler, Tomaso Giovanni Albinoni, Ekaterina Velika, Milan Mladenović, Suba
(y)

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Стигна Нинковиќ !, Ракиќ ги скина лигаментите - 6 месеци пауза!

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
За Нинковиќ :cuc::cuc::cuc:

Е тоа е Звездаш. Им даде домашна задача на сите „звездини деца“.

Еве еден генијален пост од друг форум у врска со Нинковиќ:

Нинковића прво послати на 14. спрат ВМА, да провере да ли је нормалан.

Играчи које је Звезда лансирала, не видим нешто да показују жељу да се врате, па чак ни последњу сезону да одраде, бар да заврше каријеру овде.
А један Нинковић ког Звезда није ничим задужила, долази у својих 28-29 година. Не да одигра последњу сезону са својих 36 година, него долази у најбољим годинама. Могао је да одигра негде у Европи, да се још мало финансијски обезбеди, а он лудак долази у клуб у ком се плате само обећавају. У клуб у ком се не зна ко пије а ко плаћа, клуб који нема штопера, ком крила играју играчи који нису крила, који има милион шпицева...
Невероватно је да још увек постоје овакви људи.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
- Нема што да кријам, ги одбив понудите на Евјан, Олимпијакос, Виљареал, Селта и еден кинески клуб (кој му нуделе 1,5 милиони евра). Може повеќе би заработил доколку би преминал во некој од овие клубови, али повторувам, го послушав срцето дојдов во Звезда кога е најтешко кога највеќе им е потребна помош, дојдов да го оставарам освојот сон, не е се во парите.:cuc:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Супер искочи ова со Нинковиќ, мада требаше многу порано, али шта је ту је, како и да е требаат уште дваица централни дефанзивци, ако овој словенецот е на таа позиција, затоа што не сум го гледал никогаш, ако не тогаш 3 ке треба!

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Ако се тргне настрана онаа повреда Ракиќ кој као по традиција на подолг период ни одстранува од терен некој играч, остаток се све добри вести посебно ова за Нинковиќ е така се покажува љубовта спрема клубот на дело, а не на празни зборови:cuc:.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Несакавме да играме на турнирчево во швајцарија, ама испадна добро да се види кој што може, според Стојановиќ увидел многу работи кои недостасувале и кои биле добри, само ни фалат уште дваица центархалфи, тоа ако закрпиме би можеле да се надаме нешто за оваа сезона, под ова подразбирам без европа затоа што ни остануваат уште 7 дена, а ние немаме уиграна одбрана !

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.406
Поени од реакции
26.401

Ракиќ ви се повредил + Мудрински сте го продаделе на Гројтер Фирт. Сега што ќе правите без напаѓачи?

Kajgana Shop

На врв Bottom