Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
За жалење сме. У некои моменти не знам дали да плачам или да се смеам на све ова што се дешава.

Еј Ѓорѓе Ракиќ, ало. Па ај настрана тоа што е ист тип на играч како Мудрински, само што е постар (има 28 години), ама ние имаме 7 напаѓачи покрај него. Мудри, Кас, Дауда, Милуновиќ (иако го гураат на крило он е шпиц/полушпиц), Михајловиќ, Ожеговиќ, Асамоа и Ракиќ би бил осмиот, а од друга страна имаме само 1 (читај, ЕДЕН) штопер кој притоа бара и раскин на договор. Нормално, мислам на Пантиќ. Па се прашувам дали овие не заебаваат или се до толку глупи ? И ситуацијата да биде уште посмешна они го бараат Маслаќ :facepalm: Па кој Маслаќ бре, ало ? Обичен просек, исто како и Радивојевиќ кој се спомнува. Па, човеков пред 2 години едвај играше у Лучани и сеа нас треба да ни биде „појачање“ :eek:

Нормално, шлаг на торта е Мијаиловиќ. Па Мрва Јовановиќ од кого едвај се отарасивме е мало бебе за овој. Па овој има да ги затвора сите можни сплавови у Београд а плус е еден обичен шупак од играч.

Убаво реков ја пред некое време, дека шансите за пласман у ЛЕ се мизерни, а ако се продужи вака се плашам дека ќе ни биде загрозено и второто место у ЈСЛ :facepalm:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
За жалење сме. У некои моменти не знам дали да плачам или да се смеам на све ова што се дешава.

Еј Ѓорѓе Ракиќ, ало. Па ај настрана тоа што е ист тип на играч како Мудрински, само што е постар (има 28 години), ама ние имаме 7 напаѓачи покрај него. Мудри, Кас, Дауда, Милуновиќ (иако го гураат на крило он е шпиц/полушпиц), Михајловиќ, Ожеговиќ, Асамоа и Ракиќ би бил осмиот, а од друга страна имаме само 1 (читај, ЕДЕН) штопер кој притоа бара и раскин на договор. Нормално, мислам на Пантиќ. Па се прашувам дали овие не заебаваат или се до толку глупи ? И ситуацијата да биде уште посмешна они го бараат Маслаќ :facepalm: Па кој Маслаќ бре, ало ? Обичен просек, исто како и Радивојевиќ кој се спомнува. Па, човеков пред 2 години едвај играше у Лучани и сеа нас треба да ни биде „појачање“ :eek:

Нормално, шлаг на торта е Мијаиловиќ. Па Мрва Јовановиќ од кого едвај се отарасивме е мало бебе за овој. Па овој има да ги затвора сите можни сплавови у Београд а плус е еден обичен шупак од играч.

Убаво реков ја пред некое време, дека шансите за пласман у ЛЕ се мизерни, а ако се продужи вака се плашам дека ќе ни биде загрозено и второто место у ЈСЛ :facepalm:
А не ми е јасно во оваа ситуација каде е Џаја, мислам дека тој треба да ги донесе првите засилувања, а чисто сумњам ова да се негови избори, како и да е незнам што да мислам !

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
И официјално Ракиќ прво појачање :tapp: :tapp: :cuc::pos::cool::eek:

Да се потсетиме што изјави дотичниов пред две години:

Лично jа бих волео да дођем у Хумску. Партизановац сам од главе до пете. Имам много приjатеља у овом клубу. Мечу против Чукаричког сам присуствовао као навиjач црно-белих и како бих пружио подршку приjатељима да освоjе дуплу круну, коjу су играма заслужили. Радуjем се сваком успеху Партизана, и надам се да ћу и jа jедном имати прилику да играм у дресу наjбољег тима у Србиjи.

И сеа вакво говедо треба да биде играч на Звезда ?! Ај нека ми објасни некој ако му е јасно, пошто мене ништо не ми е.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 17:16 ---
pixa Џајиќ е само претседател на хартија, за све друго у клубот главен збор има (бар како што ми седи мене) Кокеза. Впрочем и ја како што знам Ракиќ е негова желба. Демек, Кокеза бил убеден дека овој ќе биде прв стрелец на лига. Ма немој да ме јебеш бре. За 7 сезони има постигнато 21 гол и он ќе биде прв стрелец ? Хау јес ноу :facepalm:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Искрено не ми се веруе Џајиќ сам да прифати да е само претседник на хартиу, читам демек он правија доста разговори сс остали људи од други клубови за ангажман на нови играчи, како и да е ке видимо што ке испадне !

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
Тек ко ќе дојди Мијаиловиќ :cuc:
(се надевам дека сега Кокеза ќе го помоча од тераса на припреми :D)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Тек ко ќе дојди Мијаиловиќ :cuc:
(се надевам дека сега Кокеза ќе го помоча од тераса на припреми :D)
А замисли да останеше и Мрва. Каков тандем би бил тоа :cuc:

Болдов :pos: Ако не дај Боже се врати, треба да му стават една шоља у соба, одма до креветот за да не мора да трча на тераса :D

Искрено не ми се веруе Џајиќ сам да прифати да е само претседник на хартиу, читам демек он правија доста разговори сс остали људи од други клубови за ангажман на нови играчи, како и да е ке видимо што ке испадне !
И мене не ми се веруе, ама како проаѓа времево откога Џаја се врати, се повеќе и повеќе сум убеден дека он е само претседател на хартија.

WilliamTell

Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
Ова би ми било најомилена екипа...

Ранѓеловиќ

Марјан Марковиќ Максимовиќ Петковиќ Мијаиловиќ

Гума Богдановиќ Обриќ

Владан Биниќ Maрко Блажиќ
Короман
Баркос

На клупата: Саша Радивојевиќ, Гвозденовиќ, Мијовиќ, Рашковиќ, Вукобратовиќ, Мириќ и Едгар.

Секако да се донесат Мрва и Пантелар за да подготовките добијат смисла :D

И место Пинто, Ратко Достаниќ да превземи.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Едино Баркос не ти се уклапа у екипава. Тој јес дека беше „Варкос“ кај нас, ама после направи парче у Бразил.

И ја место Достаниќ би го ставил Живадиновиќ и шоуто да биде комплетирано:D

WilliamTell

Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630

Нема да ја заборам никогаш ова појава :D
Имаше еден плукнат на Баркос шо работеше во едно продавниче во Битола, и прва утакмица си викам овој нашиов во Звезда :eek:
Варкос :ROFLMAO: ко небаре со мокар чорап беше удиран пред утакмици, неверојатна превара од играч, ако не се лажам тогаш во екипата беше Мијаиловиќ па ништо чудно да ровареше заедно со него :D
Нема друго логично објаснување, од ко замина од кај нас се протури од голој давање, прво во Јапонија после во Бразил... растура :icon_mrgr:

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Šef stručnog štaba Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto obavio je danas prozivku igrača pred početak priprema. Na Marakani su se pojavili:

1. Boban Bajković
2. Miloš Vesić
3. Aleksandar Kirovski
4. Marko Trkulja
5. Filip Mladenović
6. Nenad Milijaš
7. Ognjen Mudrinski
8. Luka Milunović
9. Marko Mirić
10. Ljubo Nenadić
11. Jovan Krneta
12. Petar Đuričković
13. Đorđe Rakić
14. Luković Stevan
15. Jović Luka
16. Živković Dušan
17. Stojanović Miloš
18. Stojković Nikola
19. Marinković Marko
20. Grujić Marko
21. Nikola Karaklajić
22. Jovanović Saša
23. Travančić Anid
24. Mihajlović Stefan
25. Stefan Čikić

Na spisku za prozivku su i Mikić, Petković i Pantić, ali su se pojavili smo Mikić i Pantić, dok je Srđan Mijailović dobio dva dana slobodno. Na prozivci su pored novajlije Rakića bila još dva nova lica. Reč je o Anidu Travančiću i Saši Jovanoviću, koji su na probi, a ostaće samo ako zadovolje ukuse trenera Sa Pinta.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Уомару, Нинковиќ и некој си португалец од Кипар биле приоритен као, ај овие дваица мада за Нинковиќ чисто сумњам, тој португалец незнам што да мислам ако е по директива на Пинто да се надаме дека е добар!

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293

Нема да ја заборам никогаш ова појава :D
Имаше еден плукнат на Баркос шо работеше во едно продавниче во Битола, и прва утакмица си викам овој нашиов во Звезда :eek:
Варкос :ROFLMAO: ко небаре со мокар чорап беше удиран пред утакмици, неверојатна превара од играч, ако не се лажам тогаш во екипата беше Мијаиловиќ па ништо чудно да ровареше заедно со него :D
Нема друго логично објаснување, од ко замина од кај нас се протури од голој давање, прво во Јапонија после во Бразил... растура :icon_mrgr:
Мислам дека не беше со него у тим Мијаиловиќ, ама затоа беа Броновицки (уште една превара од играч), Мисдонгард :pos: , Марко Блажиќ, Гума Богдановиќ итн. Да не набројувам понатаму пошто може шлог да ме фати :D
На крај од сите нив, испадна дека Баркос направи најдобра кариера.

Иначе, денеска ни почнаа припремите и претставен е и Ракиќ. Са Пинто рече дека е разочаран, а еве и зошто:

-
Помало незадовољно деловао је тренер фудбалера Црвене звезде Рикардо Са Пинту јер на окупљању црвено-белих пред почетак припрема за нову сезону затиче некомплетан тим. Португалац каже да је пред одлазак на одмор оставио план и програм челницима клуба, који по његовом мишљењу није испуњен.
Прве импресије су да има доста тога недефинисаног. Пре него што сам отишао на одмор, оставио сам неку врсту плана и програма шта треба урадити, међутим нисам за сада видео да је много тога урађено по том питању - почео је причу Са Пинту.
Да ли мислите да ће управа успети да испуни план?
- Видећемо, даћемо још времена управи клуба. Имамо још три недеље да неке ствари профункционишу по том питању.
Јесте ли разочарани оваквом ситуацијом?
- Наравно, мало јесам. Ипак, Црвена звезда је велики клуб, са традицијом, историјом и великим бројем навијача и основно је да за неке ствари у животу морате да имате услове. Не можете правити чуда ако нема услова и мислим да је оно што смо у једном делу пролећног дела сезоне урадили заиста било чудо. Да бисмо урадили нешто више потребни су бољи услови.
Који ће бити Ваш следећи потез?
- Видећемо, чекаћемо стрпљиво, радићемо. Ту је Зоран Стојадиновић, са њим се договарам о свим потезима. Тешко је када је ситауција оваква, када желиш да доведеш играче који су ти потребни јер сви су чули за наше проблеме и не одлучују се тако лако да дођу у Звезду. Међутим, наставићемо да се боримо и да будемо упорни и стрпљиви.
Го разбирам потполно. Искрено, ако вака се продолжи тешко е дека ќе остане.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Зенга и Божовић не одбиле, во игра се Зоран Филиповић и Драгољуб Беквалац

Kajgana Shop

На врв Bottom