Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Една од најслабите утакмици на нашиот омилен клуб оваа сезона. Слабо трчање, деконцентрираност што резултираше со доста погрешни пасови, немање желба за уште еден гол... Но, големите победуваат и кога не иде.

Поединечно:

- Стамени: Немаше многу работа, извади многу тешка топка во второ полувреме со фантастичен рефлекс
- Нинков: Стандардно добар, активен во нападот, добар во одбраната
- Ѓорѓевиќ: Лошо. Многу често испаѓаше во ситуации кога не смее да се деси тоа. Лошо се поставува, а згора на тоа имаше доста груби стартови за кои (да беше европска утакмица) лесно и црвен можеше да добие. Искрено се надевам дека Микиќ ќе почне да игра место него. Боље постављање има, попаметни фаули прави, само малце е поспор од Ѓоле
- Вилотиќ: Добар. И тој испадна еднаш, два пати, али секако подобар дел од штоперскиот тандем
- Игњатијевиќ: Со оглед на тоа што практично играше сам по целата лева страна, можат да му се простат некои работи. Сепак, имаше недозволиво многу грешки, што при центаршутеви и додавања, што во одбраната. Едно од најлошите негови изданија
- Гума: Мајко мила. Нема врска од тактика. Требаше да игра лево крило, го немаше никаде. Му се буташе на Савио у скут, а Игња беше оставен сам. Ниту еден корисен пас, ниту една акција кон голот. Многу слабо.
- Савио: За мене разочарување на денот. Многу повеќе очекував од него. Премногу погрешни пасови, многу ретко повлекуваше напред и иако е доста висок, многу воздушни дуели загуби.
- Каду: Пижон цело време инсистира на дефанзивата кај Каду и овој меч задоволи во тој поглед. Но, во напад малку разочара, предолго ја држеше топката и иако даде и неколку добри топки, одигра на 50% од своите можности. Но, Каду е играч што мора и вреди да се истрпи, па да се надеваме дека ќе игра и против Рад
- Лазетиќ: Капитенски. Иако најстар, највеќе претрча и беше ударна сила во нападот. Скоро секој напад помина со негов контакт со топката.
- Лекиќ: Тактички доста мудро одигра, иако од неговата игра немаше ефект. Постојано се извлекуваше на празната лева страна и добро влечеше кон голот.
- Перовиќ: И тој доста малку покажа од својот репертоар. Како да се криеше од топката. Сепак, мора да се пофали за неколку слаломи.

Измени:
- Блажиќ: Од него не се ни очекува ништо. Игра за да можеме да земеме некоја пара од него на лето.
- Јевтиќ: Играта живна откако влезе тој. Брз, со добри отварања во простор, сепак завршницата слаба.
- Николиќ: Ништо посебно. Од средњак се очекува да не бега од топката и да враќа назад.

Е сега и за некои доста позитивни моменти. Како што видовме, имаше модерни реклами на лед екрани на исток, а имавме и нов семафор, додуша привремен додека не се набави оној трајниот. 18.000 души се секако позитивен впечаток, а мене ме трогна и громогласниот аплауз кој му беше упатен на Перица Огњеновиќ кога излезе од игра.

И да ве известам како напредува звездината фондација.
Преку жиро-сметки се уплатени безмалку 40.000 евра.
На првиот ден од пуштањето, испратени се преку 20.000 смс пораки, на 25. околу 2.000, додека збирно на 26, 27 и 28. се испратени околу 12.000 пораки. Значи, досега се соберени околу 75.000 евра, што е задоволително имајќи во обзир дека веста за фондацијата сеуште не е доволно проширена и дека било какви уплати од странство сеуште не се овозможени.

Поносан сам што сам звездаш!

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Точно така според пишувањата што можев да ги прочитам бидејќи не сум ја гледал мн слаба игра да се надеваме дек нема да се повтори ипак најважно е и то што се земаа трите бода.Али затоа за навивање као и увек нема замерки ЛУДИЛОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Само едно не ми е јасно! Клошаров се буни за пеналот? Па ако не беше тоа пенал, што е тогаш пенал?? Го собра со клизач, го однесе 2м од топка и немало пенал...ццц

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Се огласија и нашите комшичиња(тим глодара) па добро бре копуци не е у питање то што ни е досуден пенал бодовите се земаа на најкоректен начин др нешто ги јаде комшиите . На некој очигледно не му одговара то што и понатаму продолжува позитивната атмосфера во ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ма кој ве шиша.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ако ако, само си ја покажуваат немоќта на овој начин :) Звезда и понатаму гази, а тие нега ни гледаат во грб.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Хахаха нашол кој да каже:tapp:
Па бре, кога играме со нив во последните две години судиите не упропастуваа до крај,посебно Драгомир Станковиќ и Нинослав Спасиќ(сега нека кисне у 2 лига,маме му ебам за се што ни направи)

http://www.crvenazvezdafk.com/saopstenje-fk-crvena-zvezda-1606-s2-video.htm

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
ТОООООООООООООООО МАЈСТОРЕ Е ОВА ТИ СЕ ВИКА БРИЧЕЊЕ НА СУВО
Meni je mnogo zanimljivije kako to Dragan Đurić javno priznaje kako je o utakmicama koje igra Crvena zvezda razgovarao sa ljudima iz fudbalskih klubova Jagodina, Rad, OFK Beograd i BSK. Ovo priznanje će verovatno otkriti ono o čemu se u čaršiji „šuška“ – kako Partizan pre svake utakmice tajno premira Zvezdine protivnike i više se bavi Zvezdinim utakmicama nego svojim. Posle ovoga, ne bi me začudilo da to rade i sa sudijama. Ima se, može se. Na sreću, Đurića, Zvezda je pobedila te njegove pulene koji mu se žale posle utakmica sa nama, pa je bar na tim premijama uštedeo pare.
Kada Đurić već druge lažno optužuje trebalo bi da se seti jednog svog marifetluka o kome pričaju „vrapci na grani“. Kako je to Partizan prošlog proleća u trenutku kada je već obezbedio titulu lagano na svom stadionu izgubio od Jagodine i tako ovom timu omogućio da ostane u Superligi? I da li je tačno da nijedna kladionica u zemlji nije primala uplate na tu utakmicu?

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
@новопечениот глодар

Лечимо комплексеееееее!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom