Еден
Zimski prelazni rok je za Crvenu zvezdu i praktično počeo u četvrtak 24. decembra. Prva prolećna „lasta“ je sletela na Marakanu u vidu Bojana Đorđevića, doskorašnjeg desnog beka Novog Pazara. Đorđević je rođen 5. aprila 1984. godine u Nišu i visok je 180cm. Ima bogato igračko iskustvo, koje je stekao igrajući za Radnički iz Niša, Vlasinu, Srem, Vihren Sandanski (Bugarska), Vidir (Island), Unirea (Rumunija) i Novi Pazar. Imao je priliku da igra protiv Crvenu zvezde u ovogodišnjem Kupu, kada je pokazao svoj kvalitet.
Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić je ovom prilikom poručio da dolazak Bojana Đorđevića nema veze sa mogućim odlaskom Pavla Ninkova, kojeg klub neće prodati, izuzev toliko dobre ponude da se ne može odbiti.
– Danas zvanično nastavljamo sa tradicijom predstavljanja igrača. Bojan Đorđević je prvi u nizu, što znači da ćemo se videti još koji put. Đorđević igra na poziciji desnog beka i radi se o igraču koga smo intezivno pratili poslednja četiri meseca. Dosta ljudi iz našeg skauting službe ga je pratilo i svi smo došli do istog pozitivnog mišljenja. Svojim igrama, pogotovu protiv Crvene zvezde u dresu Novog Pazara, se nametnuo da ga dovedemo u svoje redove. Đorđević ima izuzetne predispozicije i može da odigra jako dobro u kontinuitetu. Verujem da će pokazati na terenu da je značajno pojačanje za naš klub – istakao je Ivan Adžić.
Bojan Đorđević je potpisao ugovor na tri i po godine, a na dresu će nositi broj 5. Kako kaže, respektuje sve saigrače u timu, pogotovu one koji igraju na njegovoj desnoj strani, iako može da se snađe i na poziciji levog beka.
– Dobro je poznato da je dečački san svkog igrača da zaigra u Crvenoj zvezdi. Meni se taj san danas ispunio. Veoma sam srećan i zadovoljan što ću nositi dres našeg najboljeg i najtrofejnijeg kluba. Trudiću se da svojim maksimalnim zalaganjem opravdam poverenje koji su mi dali ljudi iz kluba, počev od uprave do trenera – rekao je Đorđević.
И уште еден.
Crvena zvezda u jesenjem delu sezone posle dužeg vremenskog perioda nije imala igrača sa brojem 10 na leđima. Od četvrtka 24. decembra, nova crveno-bela „desetka“ je ponovo aktivirana i to će biti vezni igrač Marko Mugoša, donedavni igrač Borca iz Čačka. Mugoša je rođen 4. aprila u Podgorici i visok je 182cm. Ponikao je u podgoričkoj Budućnosti, posle koje prelazi u Borac, u čijem je dresu stekao epitet jednog od najboljih igrača naše lige.
Ivan Adžić sportski direktor Crvene zvezde kaže da je prelazni rok za Crvenu zvezdu počeo radno i da će biti završen do početka priprema 9. januara. Transfer Milana Jeremića iz Zemuna je u završnoj fazi i ostaje da se vidi još tačan datum njegovog potpisa i promocije.
– Sa kvalitetima Marka Mugoše sam upoznat već duže vreme. Ove polusezone je pomno praćen i gledan, kada je i potvrdio svoje mogućnosti. Mugoša je igrač koji poseduje izuzetne tehničke sposobnosti i koji tako reći. zna da igra fudbal. Ukoliko pokaže i svoje trkački potencijal, što verujemo da hoće, pokazaće da se radi o igraču visoke klase. Marko je dolaskom u Zvezdu dobio broj deset. Objasnili smo mu šta taj broj znači ovom klubu. Zbog toga ima obavezu da mnogo više trudi i da teži ka najvišem. Igrači koji su nosili taj broj na leđima su bili i kapiteni reprezentacija. Sada je sve na njemu, da opravda i poverenje i „desetku“ – poručio je Ivan Adžić.
Marko Mugoša je potpisao ugovor na tri i po godine i na njegovim leđima će biti broj 10. Kako je rekao ovom prilikom, nije mu problem da igra na svim pozicijama u sredini terena, a najviše mu odgovara na mestu plejmejkera, između zadnjeg veznog i napadača.
– Već na samom startu sam svestan šta se od mene očekuje. Da ne mogu sa tim da se izborim, sigurno ne bih ni prihvatio Zvezdin poziv. Sam crveno-beli dres je velika obaveza, a pogotovu „desetka“, koja ima posebnu težinu. Verujem da ću se izboriti sa tim bremenom. Ovo je signurno najveći trenutak u moj karijeri. Potpisao sam za najveći klub na ovim prostorima, što je želja svakog igrača. Trudiću se da sve kažem na terenu. Srećan sam što sam došao u pravi klub i pravu ekipu, kojoj sam se divio u protekloj jeseni. Pokazali su kako se bori i izgara za Zvezdin dres. Na meni je sada da se što pre uklopim, što verujem da mi neće biti teško – kazao je Mugoša.
Со среќа нека ни се