Епа ако сака самиот од 9 милиони по сезона да даде попуст 200% тогаш тоа си е негова работа.
Билд колку што известува точно,известува толку и грешно.
Мене ме чуди само со што Фиорентина го привлекла.Тие не играат лига на шампиони а и прашање е дали ќе играат во наредниве години.Голема конкуренција за три места има во калчото,а воедно Фиорентина ќе ги продаде Љаич и Јоветиќ,двата најдобрите стрелци сезонава.
Другар Гомез го изгуби статусот првотимец и прв напаѓач во Баерн. Плус Гвардиола не го сака.
Е сега прашуваш со што Фиорентина го привлекла да ти одговорам.
Фиорентина оваа сезона беше тотално реконструирана и со тренер како Монтела форсира шпански стил на игра во калчото, напаѓачки и со посед на топка(мини копија на барса) и игра најдобар фудбал во италија. Сега проблемот е во функционирањето на калчото што очигледно некому како Јуве и Милан им пречи ваквиот развој на настаните и на секој можен начин пред се милан се докопаа до ЛШ. Али нема везе Фиорентина докажа дека може и сос ваква игра да им парира на сите.
Друго ми беше муабетот Гомез во Фиорентина би бил ПРВ напаѓач(тоа што според медиумите му е приоритет за нов клуб) и целиот тим би работел тој да добива шанси за гол. Нему тоа му одговара башка и стил на игра, сега проблемот е тоа шо Фиорентина не игра ЛШ(од погоре наведени причини). Сега дали си изгледал некоја утакмица на Фиорентина ако си би ти било јасно зашо ти кажувам. Едноставно тој би ја добил слободата во овој тим.
А Љајич нема да си замине верувај, така да Љајич,Гомез и Џузепе Роси би биле екстра напад... Јоветич е исти профил на играч како Љајич и Роси така да секој што би понудил 30 мил слободно може да си го земе зошто искрено не ни е потребен толку колку шпиц како Гомез/Џеко пошто целиот проблем шо не завршивме некое место погоре на табелата беше тоа што немаше фудбалер кој би можел да постигне гол и да искористи шанса... Да имавме таков играч со Јуве би се натпреварувале за Скудетото оваа година
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 02:03 ---
И да заборавив честито 3 официјално засилување: Хоакин Санчез