Фан Клуб: Фиорентина

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
Јас искрено не многу грижам за повредата на Јоветич.... најдобар играч ни е ДА. ама верувајте има премногу квалитетни играчи во нашиот тим... Мати,Љајич, Аквилани... двајца од овие сигурно ќе играа против милан, така да не сум загрижен ...
но мене друго ме загрижува повеќе, квадрадо е на позајмица и на лето можен да го откупим за 5 мил, -според договоро ама нешто као овие удине не сакаат да го продадат пишува во италијанските медиуми :unsure:
za cuadrado fiorentina ima pravo na otkup na polovinata dogovor koj kosta 5, 5 milioni...ne mozeme cel da go otkupime no 50% procenti ke bide nas ...taka se dogovorija...
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 17:06 ---
Ама ако ви е топ и ако имате право на откуп тука нема што Удине да заебава,нели?
udineze e klub od dogovor i nikogas ne pravel problem...vprocem toa e i nivnata politika da prodavaat igraci za dobra suma, a cuadrado kosta celi 11 milioni..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
udineze e klub od dogovor i nikogas ne pravel problem...vprocem toa e i nivnata politika da prodavaat igraci za dobra suma, a cuadrado kosta celi 11 milioni..
Продаваат за солидна сума ама ако ви се има погодено играчот од таму...јбг ќе мора да се плати.
Сепак некогаш ако играчот брзо се прилагоди на клубот,го засакаат навивачите и дава се од себе и и носи резултати на екипата цената се заборава...
Е сега Фиорентина треба да одлучи кој вреди а кој не да го плати малце повеќе...

Но ако Јоветич си замине летово што иде тогаш Фиорентина ќе има повеќе за трошење..но не сум сигурен дали ќе си отиде Јојо.

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
Продаваат за солидна сума ама ако ви се има погодено играчот од таму...јбг ќе мора да се плати.
Сепак некогаш ако играчот брзо се прилагоди на клубот,го засакаат навивачите и дава се од себе и и носи резултати на екипата цената се заборава...
Е сега Фиорентина треба да одлучи кој вреди а кој не да го плати малце повеќе...

Но ако Јоветич си замине летово што иде тогаш Фиорентина ќе има повеќе за трошење..но не сум сигурен дали ќе си отиде Јојо.
jas mislam deka na leto sepak ke si ide, no za dobra suma toa sigurno sto ke bide iskoristena za dvajca novi napagjaci kako zamena...politikata na fiorentina e stom si odi edna zvezda na negovo mesto doagja soodvetna zamena ili igrac od isti kalibar...
inace cudrado veke izjavi deka saka da ostane vo firenza ...fiorentina e svesna za negovite kvaliteti pa zatoa prade izjavi deka ke go zadrzat i ponatamu..pozz

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
дечки едно ме интересира... пошто не ја гледав утакмицата ме интересира сменета беше формацијата од 3 5 2 во 4 3 3 ?! така пишуваше на флешскорот... ако е така изгледа до формацијата било шом сега ова им беше вака ефикасен натпревар ... искрено мене не ми се допаѓа 3 5 2 формацијата 4 3 3 или 4 4 2 боље ми изгледа или 4 3 2 1 или 4 3 1 2... пошо 3 5 2 повеќе ми делува како 5 3 2 само поофанзивни задачи на бековите.... италијанска работа бе.....

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
дечки едно ме интересира... пошто не ја гледав утакмицата ме интересира сменета беше формацијата од 3 5 2 во 4 3 3 ?! така пишуваше на флешскорот... ако е така изгледа до формацијата било шом сега ова им беше вака ефикасен натпревар ... искрено мене не ми се допаѓа 3 5 2 формацијата 4 3 3 или 4 4 2 боље ми изгледа или 4 3 2 1 или 4 3 1 2... пошо 3 5 2 повеќе ми делува како 5 3 2 само поофанзивни задачи на бековите.... италијанска работа бе.....
koncepcijata bese ista 3-5-2 ..t.e taa sto dosega ni nosi dobri rezultati, no nemase promena..edinstveno koga llama izleze od igra na negovo mesto na levata strana se prefrli cuadrado, a desno igrase romulo..negovoto mesto vo sredina go zazede aquilani i taka...mene pa mi se dopagja ovaa formacija ,bidejki nekako dava balans i vo sredina i vo odbrana ...podefanzivna e sigurno , no zatoa pak primame malku golovi sto kazuva deka e produktivna.pozz

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Izjava od agentot na Montolivo denes: Vika deka Montolivo na krajot od karierata ke se vrati vo Firenze :eek: eh fala so vakov sreden red sega, plus i so Macia i Prade ne ni treba Montolivo nazad ima podobri kade kade od nego

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
во недела најверојатно од прва минута трио фантастико пизаро-валеро-аквилани !!! напред љајич - тони... ова се зборува сега засега низ медиумите :icon_mrgr:

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
во недела најверојатно од прва минута трио фантастико пизаро-валеро-аквилани !!! напред љајич - тони... ова се зборува сега засега низ медиумите :icon_mrgr:
супер изгледа ова вака на хартија, но никогаш не било испробано во пракса, редно е аквилани да стартува од почеток, да видиме како ќе се вклопат тројцата. тешко е да се погоди утакмицава, не знам зошто против милан би се одлучил монтела на повеќе од една рокада. ќе биде интересно да се види што менталитет ќе покажеме без јоветич напред.
друго што читав е оној досаден монтоливо, иако јас го бранев додека беше кај нас, али човече дај соземи се, на никого не му фалиш ниту пак си интересен, уште повеќе да играш пак за нас.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Utre bi sakal da go vidam Fernandez pozadi eden napagac vo 3-5-1-1 formacija.A toj eden napagac po moe bi trebalo da bide El Ham

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
i jas bi go preferiral fernandez pred ljajic vo sekoj slucaj...taka nemisli montella koj vika deka ljajic moze da stane golem igrac..jas ne se soglasuvam so nego i mislam deka ljajic ne ja zasluzuva fiorentina...u januari neka go dadat na pozjmica i neka donesat nekoj od tipot na oscar cardozo pa da kreneme glava...so ljajic ne ja biva-mu trebaat sto sansi za da dade gol...ke bidam sreken dokolku me demantira...

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
жално е оваа судииите... ама веќе оставете не да предаваме фудбал... мола ви се... страв ме фаќа од нив ... не дадоа црвен на бонера, непостоечки пенал(алелуја ојде јабана) не утепаа на средината дивјаците ни картони да им дадат... али затоа Аквилани и Борха за поспокојно второ :vozbud:

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
lelelelelelele gi utepavme be ejjj aj so rezultat pa so igra,sekoja cest za cel tim ali Borja no1 vezista momentalno u Italija
Forza Violaaa

Kajgana Shop

На врв Bottom