Mene ka navivac preoritet mi da ima basket vo Jasmin.Da gostuvaat ekipi od strana posebno primamlivo e od sosedstvoto.Da bide Feni konkurenten vo taa liga i da ima lezet da se naviva.Koj filing ke bide da se igra so grcka ekipa,bugarska,haos.A mene kako navivac kako fan ic nemi e gajle dali nekoj zemal pari ili nezemal koga jas nemozam da gi zemam.Razbiras?znaci,od site timovi od regionot kje igraat ekipi so se vo sredniot del na tabelata a samo od kaj nas kje igraat najsilnite ekipi..... cim igraat nizerazredni ekipi ne treba da ocekuvate nekoja golema ekonomska dobivka poso so kur kje baraat sponzori vo liga vo koja nema profit....
toa so go vikas za partizan i PAO... bas naprotiv,partizan pokaza deka moze da se nosi so site evropski ekipi iako ima 20 pati pomal budzet...malce falese pa na F4 da se plasira......so dobra politika na klubot moze mnogu daleku da se stigne no mora da se razmisluva trezveno.....
ja prifakjam poraz...strumica bese podobra od MZT i otide ponatamu a toa zasto bila podobra ne sakam da diskutiram.... ligava se planirase uste od pocetokot na ovaa sezona i ja ne bi sakal MZT da igra vo nea vo nikoja situacija.... i da imase pari nemase da se igra poso se znaat prioritetite na MZT kako klub...
se plasam samo da se sluci ona sto se sluci vo srbija... vleguvanjeto na najsilnite ekipi vo jadranskata liga ja oslabna domasnata liga i prvenstvo nemase tuku se igra samo super-liga...ne vikam deka toa kje se sluci ama sepak ne bi trebalo da se otfrla moznosta od finansisko slabeenje na ekipite koi kje igraat vo BIBL....
so srekja vo BIBL , ja samo kje posmatram od strana edna spored mene posrana liga koja se organizira poradi neciv interes za pari.... toa e sekogas taka a pa ako se setite deka sme na balkanot togas jasno kje vi bide kakvi se lugjeto.......samo pari e rabotava,nema nikakva povrazanost so drugite ligi na FIBA.... pobednikot kje vleze vo onaa kade sto igrase strumica ovaa godina i sto kje dobie.........
ama ajde,da ne vi go rusam filmot,uzivajte vo BIBL...............:smir:
I na kraj krajava koga sme kaj kvalitet.Da ne se zanesuvame deka preku nok stanavme Srbija ili Grcija.Da ne se praveme Englezi so sila.Rejtingot ni e tia.I sto pati sum rekol deka ako ova e samo za pocetok togas super e.Ne se brzame nikade.Vremeto e pred nas.Ova god 500000 evra odgodina milion i se taka konstantno neka se zgolemuva.Realno gledano toa sto za Feni e Patizan toa za MZT e Svislion Takovo.Zatoa nie nemozime da go pratime 5-6.Zboruvam za ovaa god a za odgodina daj Boze i Mzt i Rabotnicki pa i Vardar da napravat ekipa i samo taka nemoze da se rusi kvalitetot na domanata liga na nacin kakov sto ti spomna.Sepak so toa sto duri tri kluba od Makedonija prijavia ucestvo govori deka i odgodina ke imame stabilni finansiiski klubovi.Se razbira sega za sega samo za nasi prostori...