- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 31.127
- Поени од реакции
- 75.057
Се враќа старата гарда, само што изгледа сега навиваат нивните деца или внуци 

Може ли некој да даде некоја информација, потврда или што било и дали воопшто постоела некогаш навивачка група што навивала за Ф.К.Металург ??? Стварно незнам дека некогаш сум слушнал дека имало навивачи за Ф.К. Металург како групаСе враќа старата гарда, само што изгледа сега навиваат нивните деца или внуци![]()
Имаше порано, гледам и сега децава праат нешо.Може ли некој да даде некоја информација, потврда или што било и дали воопшто постоела некогаш навивачка група што навивала за Ф.К.Металург ??? Стварно незнам дека некогаш сум слушнал дека имало навивачи за Ф.К. Металург како група???
Имаше во првата сезона од осамостојувањето, кога Металург играше во најдобрата македонска лига. Се нарекуваа Пургери, али веројатно по експресното испаѓање на Металург во Втора лига, прекинаа да постојат...Може ли некој да даде некоја информација, потврда или што било и дали воопшто постоела некогаш навивачка група што навивала за Ф.К.Металург ??? Стварно незнам дека некогаш сум слушнал дека имало навивачи за Ф.К. Металург како група???
Металург го иззема Ставрев
По поразот од Напредок пред своите навивачи, скопски Металург бара целосно да се изземе од натпреварите интернационалниот македонски фудбалски судија Александар Ставрев. Од ФФМ бара одговор за срамното и тенденциозно делење на правдата, се вели, меѓу другото, во соопштението испратено до медиумите. Металурзите бараат ФФМ да ги преиспита сите чинители и да гарантира регуларно првенство, бидејќи натпреварувањето во ваква лига станува бесмислено.
Исклучувањата на тројцата домашни фудбалери за Металург е смислено и со заднина, па според нив, оди на рака на гласините дека еден натпревар од македонското првенство е ставен во игра на меѓународната обложувачка мафија. За илустрација на ваквите озборувања, „металурзите“ наведуваат дека коефициентот за поразот на нивниот клуб бил исклучително висок.
Металург добивал помош од судии?А да кажеја како баш тој Ставрев ги судеше нивните утакмици пред оваа утакмица т.е. како ги добија тие утакмици Ставрев што ги судеше или некој друг судија... еее мајмуни...