Фан Клуб: ФК Железничар Сараево

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Pa gledam nema tema za nieden Bosanski klub pa eve edna tema za F.K. Zeljo kako popularno go narekuvaat navivacite svojot klub . Inace najgolemo derbi vo Bosna e F.K. Zeljo - Sarajevo . Nema derbi natprevar na ovie dve ekipi a da ne padnat poveke od 3-4 golovi .:vozbud:

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Toa значи дека екипите се дрва, и дека е далеку од дерби.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Abe coek vidi na you tube da vidis kolku narod ima na Stadion na ova Derbi . Tolku nema da ima na niedno nase derbi ( barem ne vo skoro vreme ) . Fudbalot im e beter od nas , ama za utakmicava lugevo ginat .

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Abe coek vidi na you tube da vidis kolku narod ima na Stadion na ova Derbi . Tolku nema da ima na niedno nase derbi ( barem ne vo skoro vreme ) . Fudbalot im e beter od nas , ama za utakmicava lugevo ginat .
Vo pravo si za derbivo. Steta sto vo Makedonija nema nekoe vakvo derbi, tuku doagjaat po 50-100 gledaci. Stvarno zalno.

Inaku klubov e formiran 1921 godina i igra na stadionot Grbavica vo Sarajevo. poznacajni uspesi mu se osvojuvanjeto na prvenstvoto na SFRJ 1972, potoa osvojuvanjeto na Premier ligata na Bosna 1998, 2001, 2002 i isto taka tri pati kupot na Bosna 2000, 2001, 2003. Potoa Bosanskiot Superkup 1998, 2000, 2001.
Najgolem evropski uspeh na Zeljo mu e polufinaleto na kupot na UEFA vo sezonata 1984/1985.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Eve gi navivacite na Zeljo i najavata za Derbi Mecot so Sarajevo

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Јас сам луд, јас сам јак, јас сам Жељин Манијак, ептен олд скул песничка. И како што кажа P-S-G, Сафет Сушиќ-Папе, бар така мислам дека му беше прекар е легенда на Сарајево. Ивица Осим, Јосип Каталински, Харис Шкоро, Мехмет Баждаревиќ....е тоа се хероите на Жељо.
Сепак за мене најомилен клуб од БИХ ми е Вележ од Мостар, градот на Неретва.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20

STADION GRBAVICA - SARAEVO

KAPACITET 15.500 GLEDACI

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
На крај темава ќе биде исто заклучена како другите поради немање дискусија, не отварајте колку да се каже. Најубаво ќе биде посебна тема да се отвори за вакви клубови каде што ќе бидат преставени во кратки црти

C

Creating.

Гостин
Toa значи дека екипите се дрва, и дека е далеку од дерби.
Очигледно дека не си доволно упатен, затоа немаш врска.
Дербито Железничар-Сарајево е едно од најдобрите на балканов и едно од тие каде што има најголема посетеност.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.556
Поени од реакции
1.554
фали едно Љ во името на темата, Жељезничар се вика клубот!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.387
Ja као босанец сум поголем фан на Сарајево, Horde su krenule sad znajj te!Ubit cemo gadove,sredit cemo drotove, i zeljo ce da najebeeee!!

али сум стварно среќен што ја видов темата...

И би сакал некогаш да видим ваква атмосфера и на нашиве дербија у македонија...

3:00 (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom