Е.. поздрав народе.... за утакмицава во Пржино нема да коментирам пошто сите ќе се свртите против мене
.. еве ќе се свртам за натпреварот т.е меѓуселското дерби на ССК Младинец и Драчево.... имам другари кои играат за 2те екипи... и баш се слушнав ми објаснија... при резултат од 2:0 за ССК Младинец.. 15тина минути пред крај.. се случила тепачка помеѓу бекот Костовски на ССК со број 11, и противничкиот играч.. по надимак "шупче'' не му знам име точно али го знам какво лигле е... и во тој момент се умешале судиите, навивачите, тренерите, председателите, чистачите, собирачите на топки, околните жители, и судиите го окркале најдебелиот крај, а играчите на 2та тима.. после утакмицата си заминале во локалниот кафич ''Skoch" на пијачки и на дружба.... Судиите одма после утакмицата поднеле жалба во ФФМ.. така да. можно е да бидат суспендирани 2те екипи, можно е да бидат казнени, можно е и да играат.. така да никој не знае...
п.с народе.. глеам дека има многу интерес за 3тава македонска фудбалска лига.. дај да отвориме нова тема за дискусија.. пошто како што глеам овде пишува Фан Клуб Славија.. не Трета Македонска Лига..
Иначе да дадам еден извештај јас за натпреварот помеѓу Славија и Лисиче... досаден како и секое третолигашко дерби.. бев на полувреме во соблекувалните на Лисиче ги слушав советите на Кочо Димитровски, знаев уште од почетокот дека ако поведеме со еден резултат така ќе остане до крај. но сепак тоа е тоа... наредна утакмица ... Сабота 15-30, Стадион Горно Лисиче ... ФК Горно Лисиче - Јустинијан ...... лесен залак, но сепак не треба да се потценува никад..
п.с............ тетка помошник судија беше добра :pusk::pos2: