Фан Клуб: Рома

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.762
Поени од реакции
17.677
не заслуживте пораз :) се гледаме во рим дотогаш рокајте во ЛШ се живо и диво :P

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Шо да кажам. “Експертиве“ од јуве уште и се радуваат. Абе скријте се таму бе деца. Катастрофа.
Јувентус е како бела мечка заштитен во италија.
Првиот од Маикон неможам да го коментирам. Ама вториот не беше пенал 101%.
Има едно правило, коешто сигурно “експертиве“ го знаат ама го користат кога нив им одговара.
При шут доколку има играч во петерец во офсајд, голот не се признава. Тоа го потврдија и коментаторите на скај! И така и третиот гол не им е регуларен. Арно ама кога се овие во прашање сѐ има.
То е то.
Сезоната е долга, ќе иам дерби натпревари, ќе има киксови. Сеуште е рано за секакви прогнози. Нашиве треба да продолжат со исто темпо. Сигурно Руди ќе го казнат неколку меча!
Секоја чест за гестикулацијата!

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Garcia: "It's a shame that the penalty boxes are 17 meters in Torino, but I'm pleased with my players for the character they showed"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Francesco Totti
was furious after Roma lost 3-2 to Juventus, noting “by hook or by crook they always win.”

“It’s a huge shame after a good performance,” Totti told Sky Sport Italia.

“We came to Turin to play our game, but you saw what happened and that affected the match.

“For years the same old incidents keep happening. I don’t know if we were beaten by referees, but we certainly were not beaten by Juventus tonight.

“Yes, we are angry, but also aware we are a great team and must lift our heads straight away.

“This was a match we really cared about, but Juventus ought to have their own League, as by hook or by crook they always win.

“Are we back to the same doubts? I am not the only one saying this, as these are things everyone in Italy should discuss.

“With Juventus when there is any doubt whatsoever, it’s always a penalty. I have to stop now, as if I keep talking then I’ll get suspended.”

Па третиот беше најнерегуларен од сите, чист офсајд не ја виде топката голманот.
Е па тоа е.

Последно уредено:

LBJ

Член од
28 март 2012
Мислења
259
Поени од реакции
166
Срамота за судењето , не заслуживме вака , али тоа е , дур јуве е у италија тешко дека некој друг ќе земе титула

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Абе што се замарате толку?:)

Ништо не може да се врати, судијата у глобала тотално ја сјеба утакмицата, буквално уништи се. Јас незнам кај се видело така лесно да се свират пенали, толку непрофесионалност и неморалност.
Сите љубители на Калчото сакаат да ја видат оваа лига повторно меѓу топ 3 во Европа, истото го сакаат и оние кои ја водат лигата. За општо добро на италијанскиот фудбал и италијанската лига треба да почнат да се казнуваат судии после волку лошо одсуден меч, со самото тоа ќе се подигне квалитетот на лигата.
Гледав со фан на јувентус, возрасен човек и реален, му беше срам, велеше дека му се повраќа од мечот, последните 10мин молеше мечот да заврши 2-2, односно не сакаше Јувентус да победи, кога Бонучи го даде голот не се ни радуваше, тотално разочаран беше.

Кога сме кај фудбалот и она фудбалското што го имаше оваа вечер, сакам да кажам дека не сум многу задоволен од тимот, сега читам таму на страната некои викат добри сме биле, ама мене не ми се свиѓаа како го одиграа мечот. Јувентус не беше ништо подобар, затоа и мислам дека најреален исход ќе беше нерешено али тоа е тоа.
Ме нервираат нереални фанови, а и ме изнервира она копилето Бонучи со изјава после мечот каде вели дека Јуве повторно докажа дека е најдобриот тим во Италија. Ајде, најдобар тим се во Италија, но да ми каже со што докажаа оваа вечер дека се најдобри, со што?? :facepalm:

Што било поминало, нека го Бонучи со неговиот најјак тим, наше е да продолжиме да си редиме победи, имам доверба во овој состав(како никогаш до сега), иако оваа вечер не бевме нешто нај нај, големи ми се очекувањата оваа сезона;)

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Абе што се замарате толку?:)

Ништо не може да се врати, судијата у глобала тотално ја сјеба утакмицата, буквално уништи се. Јас незнам кај се видело така лесно да се свират пенали, толку непрофесионалност и неморалност.
Сите љубители на Калчото сакаат да ја видат оваа лига повторно меѓу топ 3 во Европа, истото го сакаат и оние кои ја водат лигата. За општо добро на италијанскиот фудбал и италијанската лига треба да почнат да се казнуваат судии после волку лошо одсуден меч, со самото тоа ќе се подигне квалитетот на лигата.
Гледав со фан на јувентус, возрасен човек и реален, му беше срам, велеше дека му се повраќа од мечот, последните 10мин молеше мечот да заврши 2-2, односно не сакаше Јувентус да победи, кога Бонучи го даде голот не се ни радуваше, тотално разочаран беше.

Кога сме кај фудбалот и она фудбалското што го имаше оваа вечер, сакам да кажам дека не сум многу задоволен од тимот, сега читам таму на страната некои викат добри сме биле, ама мене не ми се свиѓаа како го одиграа мечот. Јувентус не беше ништо подобар, затоа и мислам дека најреален исход ќе беше нерешено али тоа е тоа.
Ме нервираат нереални фанови, а и ме изнервира она копилето Бонучи со изјава после мечот каде вели дека Јуве повторно докажа дека е најдобриот тим во Италија. Ајде, најдобар тим се во Италија, но да ми каже со што докажаа оваа вечер дека се најдобри, со што?? :facepalm:

Што било поминало, нека го Бонучи со неговиот најјак тим, наше е да продолжиме да си редиме победи, имам доверба во овој состав(како никогаш до сега), иако оваа вечер не бевме нешто нај нај, големи ми се очекувањата оваа сезона;)

Брат изигравме солидно во однос на можностите. Не може да држиш јако темпо среда-сабота со иста постава. Згора не сѐ кога очигледно те крадат судиите, едноставно ти паѓа моралот.[DOUBLEPOST=1412538199][/DOUBLEPOST]

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Брат изигравме солидно во однос на можностите. Не може да држиш јако темпо среда-сабота со иста постава. Згора не сѐ кога очигледно те крадат судиите, едноставно ти паѓа моралот.[DOUBLEPOST=1412538199][/DOUBLEPOST]
Абе кога ќе си помислам и не бевме толку лоши, јас велам дека имавме лоша утакмица, а не ги земам во обзир фактите дека тројцата средњаци веке 2-3 недели играат темпо среда-недела, дека имаме доста повредени играчи, кога би ги зел во обзир тие факти, тогаш ај да кажам дека до некаде бевме солидни.

Имам кажано многу одамна, не сакам да помислам дека судиите грешките кои ги прават повеќето се со намера отколку непрофесионалност. Бидејќи доколку е така ќе се откажам од пратење на Калчото и ќе навивам за Рома само во Европа.
Само никако не можам да си сватам зошто тие судиски грешки некогаш нам не ни донесат три бода да речеме во некое дерби, зошто??

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.762
Поени од реакции
17.677
Абе кога ќе си помислам и не бевме толку лоши, јас велам дека имавме лоша утакмица, а не ги земам во обзир фактите дека тројцата средњаци веке 2-3 недели играат темпо среда-недела, дека имаме доста повредени играчи, кога би ги зел во обзир тие факти, тогаш ај да кажам дека до некаде бевме солидни.

Имам кажано многу одамна, не сакам да помислам дека судиите грешките кои ги прават повеќето се со намера отколку непрофесионалност. Бидејќи доколку е така ќе се откажам од пратење на Калчото и ќе навивам за Рома само во Европа.
Само никако не можам да си сватам зошто тие судиски грешки некогаш нам не ни донесат три бода да речеме во некое дерби, зошто??
Прашај некој Интериста веќе истото го повторват 2-3 сезони :D

Ќе дојди и то време само трпение :)

Kajgana Shop

На врв Bottom