Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.930
Поени од реакции
8.810
Океј, фали ви и на двајцата за одговорите…
Малку ме бунеше што Белоти не сум го рачунал баш за класичен шпиц, а за 10ка веќе имаме добри играчи…
За замена на Абра и Гало добар ќе биде!
Баш шпиц како што Мурињо сака, борбен и не се откажува, оди до крај, можеби си гледал видеа каде што многу се враќа на назад, многу трча и помага на одбраната, Али е класичен шпиц, ма да ништо не ме чуди по потреба Мурињо да го игра позади Абрахам како лани што правеше со Афена

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Мене Белоти ми е ок калчо трансфер. Има искуство во серија а, свесен е дека нема да биде прв избор често, имаше голема желба да игра кај нас и до последен ден ја чекаше Рома и поширок ростер ќе имаме напред со него. Евентуално ако остане и Шомуродов (иако се шпекулира дека ако се договори со Болоња и замине, веднаш ќе биде земен Солбакен), ќе имаме играчи напред за сите три фронта.
Мислам дека ќе проба Мурињо да освои некое купче пак. За Серија а многу е тешко. Ако бидеме објективни Интер, Јувентус, Милан и Наполи се покомплетни и најголеми фаворити. Цел е да се фати ЛШ.
Евентуално можеме на куп да атакуваме или на ЛЕ што ќе биде исто пеколно тешко, но не и невозможно.
Нападот и не беше толку проблем колку средината со оглед на повредата на Вијналдум, а и до таа повреда сметав дека треба уште најмалку еден да се донесе таму. Пелегрини го враќа, ама никакви фајде немаме од него таму. Игра индиспонирано.
Еве утре доаѓа Камара и тој е мачка во вреќа. Дали ќе се погоди или не. Доаѓа од релативно слаба лига и колку е тактички спремен да држи средина не знам.
Имаше и за одбрана шпекулации, ама од првиве три кола изгледаат солидно назад.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Едно знам ако лани Афена беше откритие оваа година тоа мора да биде играч од средниот ред а тоа го гледам во Бове.. Ако толку е ризик да се фрла во оган ама на повисоко водство мора да добива минути во серија А.. За ЛЕ не правам муабет со Лудогорец и Хелсинки само прва постава за детето.Доста беше носење на мачки во вреќи.. Диаваре, Дарбовци ( ма да овој вториов мене ок ми беше), Камаре, Н'зонзовци.. Имаме солидна школа и мора малку ризик.. Ако можат Аталанта, Сасуоло да ваѓаат пи 2 играчи ние можеме барем 1..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
- Диавара на чекор од Андерлехт
- Калафиори бира меѓу Андерлехт и Базел
- Чорич блиску до Цирих
- Шомуродов преговара со Болоња
- Клајверт најверојатно во Фулам..
Ова ако све се заврши топ меркато би било ова..
Е сега Мурињо рече до нова година дефанзивец не но после ова олеснување на буџетот можно е уште овој преоден рок да се доведе..

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
- Чорич блиску до Цирих
Е сега Мурињо рече до нова година дефанзивец не но после ова олеснување на буџетот можно е уште овој преоден рок да се доведе..
Кванташки пазар

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
- Чорич блиску до Цирих
Три за стотка :ROFLMAO:

P.S. Дај пратете линк за вечер плс

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.930
Поени од реакции
8.810
Што е ова бе, Пунто продал све перманентно или со обавезен откуп :D

As per Di Marzio:

- Calafiori to Basel, final sale for 1m + 0.5m incentives + 40% of future sale
- Diawara for Anderlecht, final sale at 3m + 50% of future sale
- Justin Kluivert to Fulham, loan with mandatory purchase of 9.5m + 20% of future sale

Некаде 60мил од продажби, плус Перез и Вилата ако ги откупат наредното лето уште 15-20мич, изгледа и со Калафиори го раскинале договорот кој зимаше 0.7мил евра годишно
Автоматски споено мислење:

Три за стотка :ROFLMAO:

P.S. Дај пратете линк за вечер плс

Пробај и тука
Автоматски споено мислење:

Од последната со Јуве, Спина, Карсдорп и Смолинг нема да го почнат натпреварот. Се тоа убаво, ама зошто мора Кристанте и Матич да почнат против Монца?

LE FORMAZIONI UFFICIALI

ROMA: Rui Patricio; Mancini, Kumbulla, Ibanez; Celik, Matic, Cristante, Zalewski; Dybala, Pellegrini; Abraham.
A disp.:
All.: Mourinho

MONZA: Di Gregorio; Marlon, Marrone, Caldirola; Birindelli, Pessina, Sensi, Machin, Carlos Augusto; Caprari, Petagna.
A disp.:
All.: Stroppa

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
Жално :(
Има шанса да ги истрча децата, он вади прва постава!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.930
Поени од реакции
8.810
Ајдее нека му се множат на Дибала :love:

Со топка беше побрз од дефанзивците на Монца, браво!!

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Тоа е тоа 3-0 за прво место 24ч или во најмала рака на делба од утре..
Искрени да бидеме после 4 кола сваки романиста би посакал 10 бода или со две раце би прифатил..
6 гола дадени 1 примен од Јувентус..
Можеби противниците ни беа слаби и не треба да летаме многу но тоа што требаше да се заврши се заврши..
Ни следи незгодно гостување кај Удинезе.. Имаат време до недела саглам да се одморат и Мурџо да крои тактика.. Маливе да се добиваат а дербињата и со нерешени сме на коњ и при сам врв.. Ајде чекор по чекор..
Многу ме радува односот на Мурџо со играчите.. Дибала па и рука му цуна :D
Ел Ша, нашиот топ џокер се надевам не е нешто сериозно.. Ни треба како леб.. Се надевам не сме толку колнати да му ебем среќата..
И Кумбула се повреди? Не го фатив 1 полувреме гледам излегол од игра..
Минути и за Бове и Белоти кој пак имаше шанса уште со првиот допир да даде гол..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Имаш меч за 1 место а ти го примаш ка сочуство 4:0..
Мртви, некадарни и статични од голман до шпиц...
Средината не постои..
Мурџо бе го мислев за попаметен.. Вакви ривали како Удине се добиваат со агресивност и трчање.. Нема оправдување за овој врел шамар..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
Гледам никој не пишува… а и што да се пише после вакво отрезнување!
Си ги знаеме Рома! Срце ми кажуваше дека ќе кикснат таму…
Играта на Мурџо прочитана како селски буквар! А и како да не биде кога цело време фура иста ствар!
Челик требаше да стартува, со четворица одбрана да почнат, ако јас се прашам!
Карлсдоп лош стандард! Ама не! Залевски ќе го чуваме, Бове не смее никако, Камара “не бил спремен”…
Ти е*ам опинокот ти е*ам…
И што е најтрагично, вака ќе ги тера и понатаму!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.930
Поени од реакции
8.810
Што да пишам кога не ја гледав, срамота само ќе кажам :)

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Тоа што не требаше да се игра, тоа се играше.
Мурињо делуваше како воопшто да не знае против кого игра. Како да нема анализа правено за противникот.

Освен Рик и Руи во очајните домаќинки ќе влезат и Пелегрини и Абрахам. Топка не фатија сиротите.

Ама, ако. Добар шамар е ова за освестување.

Kajgana Shop

На врв Bottom